Μονή Δαδίου-Αμφίκλεια- ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

 Αναχ.  24,25/9/09                

1η μέρα: Αγρίνιο  – Μονή  Δαδίου-Αμφίκλεια – Καμένα Βούρλα

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή  της Φ. Στάση στην Ιτέα για καφέ και περίπατο στην όμορφη παραλιακή.

Συνεχίζουμε  για  γραφική Αμφίκλεια. Λίγο έξω από το χωριό σε  ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, σε υψόμετρο 800 μέτρων, περιβαλλόμενο από πεύκα, κέδρα, βελανιδιές, γαύρους  δεσπόζει η Ιερά Μονή Δαδίου ή το μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσα.

Η εκκλησία του μοναστηριού είναι μεταβυζαντινού ελληνικού τύπου η οποία σύμφωνα με την παράδοση κτίστηκε το έτος 1755. Γύρω από το ναό βρίσκονται σε δύο επίπεδα οι κοινόχρηστοι χώροι, η τραπεζαρία των Μοναχών και των ξένων και το παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος .Η Ιερά Μονή κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 γνώρισε πολλές καταστροφές αλλά συνέβαλε σημαντικά και στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα καθώς αποτέλεσε το κέντρο δράσης του Αθανασίου Διάκου και του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Χρόνος για Προσκύνημα και ξενάγηση στη Μονή. Νωρίς το μεσημέρι βρισκόμαστε στην Αμφίκλεια.

Η Αμφίκλεια αποτελεί διατηρητέο οικισμό, με πανέμορφα παραδοσιακά καλντερίμια, παλιά αρχοντικά, πολλές πετρόχτιστες βρύσες και υπέροχες πλατείες με πανύψηλα πλατάνια. Τις δύο πλακόστρωτες πλατείες, την κεντρική και την πάνω πλατεία της Αμφίκλειας. Στην κεντρική (κάτω) πλατεία συγκεντρώνεται όλη η ζωή της περιοχής με αρκετές καφετέριες και ταβέρνες. Επίσκεψη στο  Μουσείο Άρτου όπου θα μάθουμε την ιστορία της παρασκευής του ψωμιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα όπως και το Μουσείο Επαγγελμάτων στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας. Χρόνος αρκετός  για περίπατο και γεύμα σένα από τα πολλά ταβερνάκια του χωριού.

Στις 15.30 αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας τα Καμένα Βούρλα.  Περνώντας δίπλα από τις Θερμοπύλες  φθάνουμε στην φημισμένη λουτρόπολη.Tακτ/ση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για relax  και δείπνο σε  ταβερνάκι  στη παραλία.

2η μέρα: Κρουαζιέρα-Λιχαδονήσια – Γαλαξίδι – Αγρίνιο

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος έως 10.30  στα Καμένα Βούρλα  που εδώ βρίσκονται οι πιο σημαντικές ιαματικές πηγές της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, οι πηγές των Καμένων Βούρλων. Δημιουργήθηκαν από τις γεωλογικές μεταβολές του Μαλιακού Κόλπου και του ορεινού όγκου Καλλιδρόμου – Κνημίδος, κι έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. Η θερμοκρασία των πηγών είναι 35 – 36οC και τα νερά τους ενδείκνυται για πολλές και διάφορες παθήσεις.

Στις 10.30 επιβίβαση στο σκάφος και απόπλους για τα Λιχαδονήσια, τα κατάφυτα νησάκια στο απέραντο γαλάζιο, γνωστά και ως μικρές Σευχέλλες . To σύμπλεγμα των επτά νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό

Αφού ολοκληρώσουμε τον περίπλου των νησίδων και επισκεφθούμε το ναυάγιο (αν είμαστε τυχεροί ίσως συναντήσουμε φώκιες!), Συνεχίζουμε για την παραλία Μανολιάς περνώντας από παλαιό οικισμό. Η κρουαζιέρα μας, θα συνοδεύεται από γραφική ξενάγηση του καπετάνιου. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και για να απολαύσουμε την κατάλευκη άμμο και τα τυρκουάζ νερά!

Χρόνος για μπάνιο .Συνεχίζουμε για το λιμανάκι Κάβο στην Βόρεια Εύβοια όπου  χρόνος για γεύμα .

 Στις 17.00 αναχώρηση για  επιστροφή με στάση στο γραφικό Γαλαξίδι για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 .-

Τιμη συμμετοχής  :    75 € κατ΄ατομο στο δίκλινο,

                                     20€ επιβάρυνση μονόκλινου

                                      40 € παιδιά έως 12  ετών

Περιλαμβάνεται:

1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.-Διαμονή στο άνετο ξενοδοχείο στο κέντρο του κόλπου, δίπλα  στην παραλία.

3.-Πλούσιο πρωινό σε Μπουφέ

4.-Πλουσιο  Δείπνο σε επιλεγμένο ταβερνάκι .

5.-Συνοδός Γραφείου

6.-Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται:

1.-Φορος διαμονής

2. ΚΡΟΥΑΖΙΈΡΑ στα Λιχαδονήσια       13 €  κατ΄ατομο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30 €