Συγκέντρωση στο τραίνο και 07.00 αναχώρηση για Ι.Μονη Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αιγιαλεία. Μια από τις σπουδαιότερες μονές της Πελοποννήσου.

Μιλάμε ασφαλώς για την Μονή Ταξιαρχών που κτίστηκε την μεταβυζαντινή περίοδο, αρχικά το 1450 για να πάρει τη σημερινή της μορφή μετά από μεγάλες καταστροφές που υπέστη από τους Τούρκους, το 1775. 

Η Μονή είναι κτισμένη στην δεξιά όχθη του ποταμού Σελινούντα, κάτω από το ελατοσκέπαστο βουνό Κλώκος, μέσα σε μία οργιώδη βλάστηση με άφθονα νερά, που συνδυάζουν το μεγαλείο της φύσης και την ιερότητα του μέρους

Εδώ φυλάσσονται τα Αχράντα Πάθη του Χριστού. Πρόκειται για κομμάτια από το Ακάνθινο Στεφάνι, από τον Τίμιο Σταυρό, από τη Χλαμύδα, από τον Κάλαμο, από το Σπόγγο, καθώς και από τα καρφιά που διατηρούνται σαν σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια άθικτα έως και σήμερα από τους μοναχούς της Μονής. 

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού αποτελούν Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, τον ανιψιό τους, Όσιο Λεόντιο Σημαντικό κειμήλιο είναι και η κάρα του Οσίου Λεοντίου, αλλά και τα λείψανα αρκετών Αγίων της εκκλησίας που φυλάσσονται εκεί. Παρακολούθηση  Θείας Λειτουργίας από τον Πατέρα Ιεροθεο . Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και αγορά του περίφημου γλυκού τριαντάφυλλου που παράγεται στο Μοναστήρι.

 Επίσης το Μοναστήρι έπαιξε Μεγάλο ρόλο  στον αγώνα του 1821.

           Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε ένα άλλο σπουδαίο προσκύνημα εκεί  που η Παναγία άφησε το ομοίωμά της στον κορμό του Ιερού πλατάνου που αδελφωμένος με 3 ακόμα πλατάνια σχηματίζουν έναν υπέροχο φυσικό τρούλο για να στεγάσει το μικρό εκκλησάκι.

Στο εσωτερικό του ναού είναι τυπωμένη ανάγλυφη και αμετάβλητη στους αιώνες η εικόνα της Θεοτόκου που κρατά στα χέρια της το Θείο Βρέφος. Είναι φτιαγμένο μέσα στο κοίλωμα (κουφάλα) ενός τεράστιου γεροπλάτανου, που φύεται εκεί για περισσότερα από χίλια χρόνια. Το ιστορικό αυτό πλατάνι έχει ύψος 25 μέτρα περίπου, ενώ η περίμετρος της βάσης του κορμού του ξεπερνάει τα 17 μέτρα. Μέσα στον ιδιόμορφο ναό μπορούν να χωρέσουν 22 άτομα. Στο εσωτερικό του είναι αποτυπωμένη ανάγλυφα η εικόνα της Παναγίας που κρατά στα χέρια της το θείο βρέφος.

Έτσι ονομάστηκε «Παναγία η Πλατανιώτισσα», όνομα που πήρε αργότερα και το ίδιο το χωριό. Αφού προσκυνήσουμε θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και καφέ στην Ταβέρνα της Δήμητρας όποιος επιθυμεί.

Συνεχίζουμε για το χωριό  καταλήξουμε για το χωριό Ζαρούχλα. Ένα άλλο στολίδι του Χελμού είναι αυτό το χωριό.  Ωραία πέτρινα σπίτια μέσα στην φαραγγιά με την πολυχρωμία της εποχής. Το χωριό όλο ένα αξιοθέατο. Θα παραμείνουμε για γεύμα η καφέ σε μια από τις ταβέρνες του χωριού.Η εκδρομή μας κλείνει με απογευματινή βόλτα στη λίμνη Τσιβλού  που είναι μία από τις λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου και βρίσκεται επίσης στις πλάγιες του βουνού των Καλαβρύτων, τον Χελμό. 
Πρόκειται για μία φυσική λίμνη με ζωή λιγότερο από εκατό χρόνια αφού προστέθηκε στον γεωφυσικό χάρτη της περιοχής μόλις το 1913.

 Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή.  ΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 25

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Συνοδός Γραφείου

Για ομαδική κρατηση ανω των 6 ατόμων εκπτωση 10%