ΜΟΥΣΕΙΟ Αθηνών – Αρχαία Αγορά

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΡΝ « ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΕΜ»

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο τραίνο, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση  με στάση για καφέ καθ΄οδόν για την Αθήνα.

 Φτάνουμε στο Moυσείο  Ακρόπολης από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα. Θα δούμε τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου και τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα. Η ενσωμάτωση της ζωοφόρου του, η τοποθέτηση των μετωπών ανάμεσα στις κολώνες και η συνένωση των πρωτότυπων γλυπτών με τα αντίγραφα αυτών που βρίσκονται στα μουσεία του εξωτερικού  (Λούβρο και Βρετανικό) μας δίνει την δυνατότητα να δούμε ολοκληρωμένα τον Παρθενώνα με τον διάκοσμό του. Στα εγκαίνιά του Ο Υπουργός πολιτισμού τοποθέτησε ένα κομμάτι μάρμαρο που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού  σε μετώπη του Παρθενώνα , συμβολική κίνηση μήπως κάποτε φιλοτιμηθούν οι  Άγγλοι και επιστρέψουν τα Μάρμαρα  του Παρθενώνα.

Επίσημη ξενάγηση. Γοητευμένοι συνεχίζουμε για την Στοά του Αττάλου περνώντας δίπλα από τον Ιερό Βράχο και μέσα από τα σοκάκια των Αναφιώτικων. ΄Αφιξη στην Αρχαία Αγορά με τα εκπληκτικά οικοδομήματα. Ξενάγηση στο Μουσείο της Στοάς  Άτταλου με ευρήματα από την Αρχαία Αγορά. Συνεχίζουμε με βόλτα στο γραφικό και ιδιαίτερο Γιουσουρούμ της Πλατείας Αβησσυνίας  αλλά και  γεύμα σένα από τα ταβερνάκια της περιοχής.

Στις   18.30 ραντεβού στο Σύνταγμα για να  κατευθυνθούμε στην Βουκουρεστίου και  στο Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ.

Θα παρακολουθήσουμε το αριστούργημα του  Άρθουρ Μίλερ

« Οι Μάγισσες του Σάλεμ ». Μία διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Καθηλωτική  η παρουσία του Νικήτα Τσακίρογλου,  του Άκη Σακελλαρίου  ,της Ιωάννας Παππά  και της Ρένιας  Λουιζίδου .

Στις 20.15  αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 24.00

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:  55 €     

Το GRANDE Tours προσφέρει :

1.-Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Εισιτήριο για την Θεατρική Παράσταση « Οι Μάγισσες του Σάλεμ»

3.-Είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης

4.-Είσοδος στο  Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς

5.-Συνοδός Γραφείου

Δεν Περιλαμβάνεται:

1.- Έξοδα για την ενοικίαση των WHISPERS

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με προκαταβολή 25 € εως  15 /12/2021