ΑΘΗΝΑ  – ΑΓΙΟΣ  ΕΦΡΑΙΜ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ  

ΜΟΥΣΕΙΟ Αθηνών  -ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΑΘΗΝΩΝ 14/05        

06.30 Συγκέντρωση των εκδρομέων  στην Παραβόλα και 07.00 από Αγρινιο στο τραίνο, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση  με στάση για καφέ καθ΄οδόν για την Νέα Μάκρη. Άφιξη στην Μονή  του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη  που είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες και βάρβαρες σφαγές, όπου ξεκληρίστηκε το μοναστήρι. Εδώ βρίσκεται   το σκήνωμα του αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού και ο τάφος της γερόντισσας Μακαρίας. Στις 13 Ιουλίου 1965 εκοιμήθη ο μεγάλος μας αγιογράφος και συγγραφέας Φώτης Κόντογλου, οποίος φιλοτέχνησε την πρώτη εικόνα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Κατ’ επιθυμία του κυρ Φώτη Κόντογλου, τα οστά του μεταφέρθηκαν στη Μονή της Νέας Μάκρης , όπου πήγαινε πάντοτε και ένιωθε εκεί μία όντως πνευματική ανάταση.

 Συνεχίζουμε με το Moυσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα. Θα δούμε τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου και τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα. Η ενσωμάτωση της ζωοφόρου του, η τοποθέτηση των μετωπών ανάμεσα στις κολώνες και η συνένωση των πρωτότυπων γλυπτών με τα αντίγραφα αυτών που βρίσκονται στα μουσεία του εξωτερικού  (Λούβρο και Βρετανικό) μας δίνει την δυνατότητα να δούμε ολοκληρωμένα τον Παρθενώνα με τον διάκοσμό του. Στα εγκαίνιά του Ο Υπουργός πολιτισμού τοποθέτησε ένα κομμάτι μάρμαρο που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού  σε μετώπη του Παρθενώνα , συμβολική κίνηση μήπως κάποτε φιλοτιμηθούν οι  Άγγλοι και επιστρέψουν τα Μάρμαρα  του Παρθενώνα η βόλτα στ στο κέντρο της Αθήνας και την  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.

Συνεχίζουμε με βόλτα στο γραφικό και ιδιαίτερο Γιουσουρούμ της Πλατείας Αβησσυνίας  αλλά και  γεύμα σένα από τα ταβερνάκια της περιοχής.

Στις 17.30  αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 21.00

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:    30 €

                              20 €  (παιδάκι από 5-12 ετών)

Το GRANDE Tours προσφέρει

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- ΣΥΝΟΔΟΣ

Δεν Περιλαμβάνεται:

1.- Έξοδα για την ενοικίαση των WHISPERS

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με προκαταβολή 15 € εως   8/5