Αναχ.  27,28/11

Μία από τις ομορφότερες γωνιές του ορεινού όγκου των Αγράφων είναι η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Ίσως πουθενά αλλού στην Ελλάδα,  η παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση δεν είχε ανάλογο αποτέλεσμα. Πολλοί μιλούν για ένα δώρο του ανθρώπου στη φύση και έχουν δίκιο, γιατί η Λίμνη Πλαστήρα αν και  τεχνητή, είναι τέλεια εναρμονισμένη στο  φυσικό περιβάλλον. Βρίσκεται δυτικά της Καρδίτσας και για να την προσεγγίσετε θα κάνετε μια εντυπωσιακή διαδρομή. Η Λίμνη Πλαστήρα ταιριάζει σε όλους.

1η μέρα : Αγρίνιο – Βουργαρέλι – Ελάτη – Μουζάκι – Κρυονέρι Λίμνης Πλαστήρα

          06.30 Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα περίφημα χωριά του Κόζιακα και των Αγράφων. Μέσω ωραιότατης  διαδρομής και περνώντας από τα γραφικά χωριά  Βουργαρέλι – Μεσοχώρα – Στουρναραίκα. Φτάνουμε στο χωριό  κάτω Παλαιοκαρυά όπου και το περίφημο γεφύρι.
Το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς είναι μονότοξο σε ένα βραχώδες στένωμα του ομώνυμου φαραγγιού για να γεφυρώσει τον Παλιοκαρυώτη ή ρέμα της Γκρόπας, εξυπηρετώντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ Πύλης, Παλαιοκαρυάς και Μεσοχώρας. Χτίστηκε κάπου ανάμεσα στα 1500 με 1550, έχει μήκος 26 μέτρα, άνοιγμα τόξου 19 μέτρα και ύψος από την κοίτη του ποταμού 10 μέτρα, ενώ πίσω του πέφτει εντυπωσιακός ένας πανέμορφος καταρράκτης ύψους 12 μέτρων, που συνεχίζει σ’ έναν μικρότερο ύψους 2 μέτρων. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε με άλλο γεφύρι αυτό του Βησσαρίωνα. Δίπλα στην Πύλη (Πόρτα)  θα θαυμάσουμε το τοξωτό γεφύρι του Αγίου. Ξενάγηση και προσκύνημα στην εκκλησία Πόρτα Παναγιάς που κτίστηκε το 1223. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε προς τον Κόζιακα. Φθάνουμε  στην γραφική ΕΛΑΤΗ (ΤΥΡΝΑ). Χρόνος για περίπατο  στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα τοπικά προϊόντα. Γεύμα. Στις 15.30 αναχώρηση για Μουζάκι και συνεχίζουμε για την Λίμνη Πλαστήρα μέσω Kρυοπηγής- Κρυονερίου. Άφιξη στο παραδοσιακό ξενοδοχείο. Τακτ/ση. Χρόνος για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα μεταφορά σε γειτονική ταβέρνα για δείπνο.

2η μέρα: Κρυονέρι – Γύρος Λιμνης – Ι.Μονή Κορώνης-Φράγμα Ταυρωπού-Μπελεκομíτης-Μονή Πελεκητής-Νεοχώρι-Μουζάκι-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό και 09.30 αναχωρούμε  μέσω  Μεσενικόλα για την Ι.Μ. Κορώνης όπου φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου Σεραφείμ. Θα γοητευθούμε με το γύρο της λίμνης και τα χωριά και τις τοποθεσίες Τσαρδακι – Λαμπερό – Μούχα. Στάση στο Φράγμα Ν. Πλαστήρα για αγορά ντόπιων προϊόντων από τα κιόσκια των μικροπωλητών. Θα συνεχίσουμε για Μπελεκομíτη και Μονή Πελεκητής. Το εσωτερικό της, γεμάτο με πύλες και φυσικούς θόλους από το βράχο μέσα στον οποίο πελεκήθηκε, βρίσκεται ο μονόχωρος ναός της Ανάληψης του Σωτήρος με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο και της σπάνιας τέχνης αγιογραφίες. Καμαροσκέπαστοι διάδρομοι και στοές μας οδηγούν στο δεύτερο ναό της μονής την Παναγιά Φανερωμένης η Πελεκητής. Χρόνος για ξενάγηση και συνεχίζουμε με Νιχώρι – Νεράιδα. Φθάνουμε στο γοητευτικό χωριό που βρίσκεται στη καρδιά του περίφημου οροπεδίου Νευροπόλεως με τα άφθονα νερά και την ανεπανάληπτη θέα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Στις 14.30 αναχ/ση για επιστροφή με στάση στο Μουζάκι για καφέ. Κτισμένο πάνω στον  ποταμό Πάμισσο, παραπόταμο του Πηνειού, καταπράσινο με πολλά πλατάνια.

        Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή μέσω Καλαμπάκας και Μετέωρων.  Άφιξη περίπου στις 22:00

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμ:  75 € το άτομο στο δίκλινο

                  20 € επιβάρυνση μονόκλινου

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

(Σε οικογένεια απο τρία άτομα και άνω ειδική τιμή)

Περιλαμβάνονται: 1.-  Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

                                2.- Διαμονή σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στη λίμνη Πλαστήρα «ΟΡΑΜΑ»

                               3.-  πλούσιο  πρωινό

                               4.-  Δείπνο σε ταβερνακι

                               5.- Συνοδός γραφείου

  Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Είσοδοι σε μουσεία και χώρους,

 2.-Φόρος διαμονής 1,5 € κατ άτομο