Όμορφος ο Βόλος αλλά ωραιότερο είναι   να περνάς με το αυτοκίνητο η να περπατάς ανάμεσα σε αγριοκαστανιές, σε μηλιές και καρυδιές. Πυκνοκατοικημένο βουνό, με δεκάδες χωριά το Πήλιο είναι ολόκληρος πλανήτης. Πολλά χωριά, πολλά μνημεία, πολλοί άνθρωποι, πολλές ιστορίες αλλά κυρίως γκι και μήλα, ( ο παλαιότερος αγροτικός συνεταιρισμός  που λειτουργεί από το 1916). «Πήλιο», λοιπόν και στο μυαλό μας  έρχονται «φύση, μύθοι, αρχιτεκτονική και Θεόφιλος, βουνό και θάλασσα».

          1ημέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΙΤΕΑ- ΒΟΛΟΣ  -ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

 06:30 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΠΗΛΙΟ την μυθική χώρα των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ. Στάση στην Ιτέα για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Γραβιάς και Λαμίας  και φθάνουμε στον Βόλο. Άφιξη περίπου στις 12.00 στον αρχαιολογικό χώρο στο ΔΙΜΗΝΙ. Εδώ θα πραγματοποιήσουμε την επίσημη ξενάγησή μας στο  χώρο. Ο Νεολιθικός οικισμός του Διμηνίου βρίσκεται πάνω σε χαμηλό λόφο, στις βορειοδυτικές παρυφές το σημερινού χωριού Διμήνι. Ανασκαφές στον οικισμό έγιναν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1901 – 1903) και συνεχίστηκαν αργότερα (1974 – 1977). Το Διμήνι κατοικήθηκε για πρώτη φορά στη Νεότερη Νεολιθική (αρχές της 5ης χιλιετίας).  Στα ευρήματα των ανασκαφών περιλαμβάνονται λίθινα και οστέινα εργαλεία, ειδώλια και κοσμήματα, καθώς επίσης και άφθονη κεραμική, γραπτή και εγχάρακτη που αποτελεί το αποκορύφωμα της νεολιθικής κεραμικής τέχνης.
Μας εντυπωσιάζουν οι πρώτες μυκηναϊκές οικίες . Οι οικίες χτίστηκαν δεξιά και αριστερά από ένα φαρδύ δρόμο και όλος ο οικισμός απλώνεται σε μία έκταση μεγαλύτερη από 100 στρέμματα. Στους άνακτες τoυ οικισμού μπορούν σήμερα να αποδοθούν χωρίς καμιά αμφιβολία οι δύο επιβλητικοί θολωτοί τάφοι (Λαμιόσπιτο και Τούμπα). Συνεχίζουμε προς το κέντρο του Βόλου όπου θα ξεναγηθούμε και θα περπατήσουμε στην ομορφη παραλιακή. Η βόλτα ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο.Το κτήριο Παπαστράτου με τους εντυπωσιακούς ασημί θόλους ,στεγάζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσαλίας. Κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής όπως Τραπεζες, Θέατρα, Ωδεία τραβούν την προσοχή μας. Στους  εσωτερικούς δρόμους εντυπωσιάζει ο Άγιος Νικόλαος, Μητρόπολη του Βόλου ,έργο του Αρχιτέκτονα Ζάχου. Ιδιαίτερα κτήρια είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός και το Δημαρχείο της πόλης σε κλασική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική σε σχέδια του περίφημου Πικιώνη. Χρόνος για γεύμα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΌ)  σε ταβερνάκι-τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΛΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Στις 16.00 συνεχίζουμε με την γραφική Πορταριά και την όμορφη πλατεία της με την υπέροχη θέα στον Παγασητικό και φυσικά την Μακρυνίτσα. Στάση  στην Μακρινίτσα για περίπατο σ’ αυτό το κλιμακωτά κτισμένο χωριό που ολόκληρο είναι μοναδικό δείγμα Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και ονομάζεται το “μπαλκόνι του Πηλίου”. Χρόνος ελεύθερος γιανα θαυμάσουμε την τοιχογραφία του Θεόφιλου με θέμα  “ο θάνατος του Κατσαντώνη”  σένα από τα καφενεδάκια της πλατείας. Στις 18.30 συνεχίζουμε για  Πορταριά , Χάνια.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ δείπνο στο ταβερνάκι Χάνι του Ζαφείρη,  με τοπική κουζίνα.  Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ : ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΒΟΛΟΣ – ΛΕΧΩΝΙΑ – ΜΗΛΙΕΣ  –  ΑΓΡΙΝΙΟ

          Πρωινό  πλούσιο και στις 09.00 αναχ/ση για  το μοναδικό Πήλιο με επίσκεψη σε δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά πηλιορείτικα χωριά , την Βυζίτσα και τις Μηλιές. Η Διαδρομή μας μέσω Αγριάς, Λεχώνια από όπου αναχωρεί και ο περίφημος Μουντζούρης, το τραινάκι έργο του Ντε Κύρικο. Στάση μιας ώρας για περιήγηση στην Αρχοντική Βυζίτσα με τα παλιά πυργόσπιτα, πιθανή επίσκεψη στο αρχοντικό Καραγιαννόπουλου και χρόνος για καφέ η παραδοσιακό γλυκό κουταλιού στην ισκιωμένη πλατεία του χωριού. Στις Μηλιές σ’ αυτό το γραφικό ήρεμο Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι, πατρίδα του Ανθίμου Γαζή, θα περπατήσουμε τα φιδογυριστά καλντερίμια, θα προσκυνήσουμε την εκκλησιά των Ταξιαρχών με το υπέροχο τέμπλο, και την υπέροχη Αρχιτεκτονική. θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά και θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του χωριού. Χρόνος για γεύμα ή για ένα απολαυστικό “τσίπουρο”. Στις 14.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ΄ οδόν. Στις 21.00 άφιξη στο Αγρίνιο.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή Συμμ.:           90 € το άτομο στο δίκλινο

                        65 € παιδί έως 13 ετών σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

                        20 € επιβάρυνση μονόκλινου 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.-Ξενοδοχείο  παραδοσιακό 3*** στα Χάνια 

3.-Πρωινό

4.-Δείπνο σε ταβερνάκι στα Χάνια με τοπικές σπεσιαλιτέ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

1.-φόρος διαμονής

2.-εισοδοι σε Μουσεία και χώρους.

Προκαταβολη με την συμμετοχή 30 € έως  12/11