20,21/4/24

1η μέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ –ΑΙΓΕΣ –ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΠΑΛΑΤΙΑ- ΕΔΕΣΣΑ

Συγκέντρωση στο παλαιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση από Αγρίνιο στις 07.00  για την ΒΕΡΓΙΝΑ με στάση καθόδον για καφέ.

‘ Αφιξη περίπου στις 11 στις 11.00 ΒΕΡΓIΝΑ όπου θα ξεναγηθούμε στο

 νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που με  έναν επιβλητικό τρόπο, καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, τις Αιγές. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, και μοναδικό μουσείο που, που  θα αποτελέσει τη στέγη του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη». Θα συνεχίσουμε με το χώρο των Ανακτόρων, (περπατούμε λίγο) όπου Θα ανακαλύψουμε επί τέλους μετά από δεκαεπτά  χρόνια εργασιών, το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα, αυτό που ο καθηγητής ΒόλφραμΧέφνερ  (WolframHoepfner) είχε χαρακτηρίσει  «Παρθενώνα της Μακεδονίας»  και στο οποίο μέσα, χωράει τρεις φορές ο Παρθενώνας.  Το εμβληματικό, λοιπόν, αυτό οικοδόμημα, στομέγα περιστύλιο, του οποίου το φθινόπωρο του 336 π.Χ. ο Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων, προτού ξεκινήσει τη μεγάλη του πορεία προς την Οικουμένη, μετά την καταστροφή του από τους Ρωμαίους, το 148 π.Χ., και τη λιθολόγησή του επί αιώνες, αποτελούσε έναν τεράστιο σωρό διάσπαρτων ερειπίων.
Τώρα, καθώς οι εργασίες αναστήλωσης του με πολύ κόπο, υπομονή και επιμονή αισίως ολοκληρώθηκαν, αναδύεται από την λήθη των αιώνων παραπέμποντας ξανά στην αρχική του εικόνα και αίγλη. Μετά το περας της Χρόνος για γεύμα στο χωριό

Άφιξη ,τακτ/ση στο ξενοδοχείο ,στο κέντρο της πόλης. Τα πάντα είναι κοντά. Διαν/ση.

2η μέρα:     ΕΔΕΣΣΑ-ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό και 09.30 αναχώρηση  (προαιρετικό) για ξενάγηση στο πάρκο των καταρρακτών.Κυρίως θα κινηθούμε στο πάρκο των νερών και θα θαυμάσουμε τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ.  Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο ερπεταριο,στους νερομυλουςκ.λ.π..Θα περιδιαβούμε την παλιά πόλη Βαρόσι. Τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά,το Λαογραφικό Μουσείο ,η  Βυζαντινή Μητρόπολη  είναι σημεία του ενδιαφέροντός μας.

Στις 11.30 αναχωρούμε για τοΝυμφαίο. Πρόκειται για ένα χωριό απαράμιλλης ομορφιάς όλες τις εποχές του χρόνου. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο βουνό Βίτσι το Νυμφαίο έχει φωλιάσει σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών και λιμνών Η θέα από το χωριό είναι εξίσου όμμορφηστα βουνά και τις τέσσερις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα.

Έχει χαρακτηριστεί  από την UNESCO ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.Το χαρακτηρίζουν τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόχτιστα σπίτια, τα γεφυράκια και οι περιποιημένες αυλές.

Το Νυμφαίο (κάποτε λεγόταν Νιβιέστα ή Νέβεσκα) έχει μια μακρά ιστορία. Περί το 1300 νομάδες Βλάχοι εγκαταστάθηκαν εκεί. Για τρεις σχεδόν αιώνες, ξεκινώντας από τα τέλη του 17ου το Νυμφαίο αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αργυροχρυσοχοΐας στα Βαλκάνια.

Ένα από τα αρχοντικά  είναι το Σπίτι των Χρυσικών της Νέβεσκας. Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό που λειτουργεί ως Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας. Αυτό το κτίσμα αποτελεί πιστό αντίγραφο παλαιού αρχοντικού, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί ιδιαιτέρως περίτεχνα ξύλινα Μακεδονικά ταβάνια, παλαιές τοιχογραφίες και αυθεντικά σπάνια έπιπλα. Σήμα κατατεθέν του Νυμφαίου είναι επίσης το επιβλητικό κτήριο της Νικείου Σχολής.

   Επίσης ένας περίπατος στη φύση θα μας φέρει μέχρι το  Δάσος όπου τα τελευταία χρόνιαπραγματοποιείται το πρόγραμμα Αρκτούρος  για προστασία της ΑΡΚΟΥΔΑΣ και των αγριων ζώων της ΠΊΝΔΟΥ.(.Προαιρετική επίσκεψη ,ξενάγηση.)

Στη συνέχεια Χρόνος για περίπατο και μεσημεριανό φαγητό.Στις 16.30 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ.άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

Τιμή συμμετοχής : 80,00  € το άτομο  στο δίκλινο και τρίκλινο

                              25.00 € επιβάρυνση μονόκλινου

                             65,00 € παιδικό 5-12 ετών σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:

1.- Μεταφορά με άνετο  κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Διαμονή στην ΕΔΕΣΣΑ ,Ξενοδοχείο ΑLFA ,στο κέντρο της πόλης.

3.- πλούσιο πρωινό

4.-επισημη ξενάγηση ΒΕΡΓΙΝΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΟΡΑ

5.-συνοδός Γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ  8 €

2.-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 5 € ΜΕ εισοδους

3.-Φόρος ανθεκτικότητας  περιβάλλοντος το δωμάτιο την βραδιά 3 €