ΘΕΑΤΡΟ  “Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας “

  08.00 Συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ και Παιανία.

  Με στάση καθ΄οδον για καφέ φτάνουμε στο Μουσείο Βορρέ.

Βρίσκεται στο παλιό, διατηρημένο κομμάτι της όμορφης Παιανίας και καταλαμβάνει συνολικά έκταση 22 στρεμμάτων. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, το λαογραφικό και το μοντέρνο. Το λαογραφικό βρίσκεται σε έναν υπέροχο κήπο και αποτελείται από παλιά, πανέμορφα κτίσματα τυπικής ελληνικής αρχιτεκτονικής όπου εκτίθενται πάνω από 6.000 εκθέματα που ο Ιωνας Βορρές συνέλεξε. Το έργο του συνεχίζουν οι επίγονοί του. Εκτός από τις υπέροχες συλλογές λαογραφικού περιεχομένου υπάρχουν και πίνακες, αντικείμενα και έπιπλα της νεότερης ιστορίας και αποτελούν το μοντέρνο κομμάτι του μουσείου. Εξαιρετική συλλογή Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών.

   Συνεχίζουμε περπατώντας μέσα από τα καλντερίμια και τα σοκάκια των Αναφιώτικων για την πλατεία Αβυσινίας και το Μοναστηράκι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα.

Στις 20.00 συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα         για να μεταφερθούμε στο Θέατρο  του ιδρύματος  Μείζονος Ελληνισμού. Tο «ΘΕΑΤΡΟΝ», ο νέος πολυδύναμος χώρος πολλαπλών χρήσεων του «Ελληνικού Κόσμου», έχει κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία και έχει σχεδιαστεί με βάση τις πιο σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές. Εδώ θα παρακολουθήσουμε το θεατρικό έργο «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός Νένα Μεντή.  Όπως ο Τσέχοφ και ο Ίψεν έτσι και εδώ ο Ξενόπουλος αναδεικνύει κάτω από τις λέξεις και τις συμπεριφορές των ηρώων του, μια μεγάλη ιδεολογική σύγκρουση. Από τη μία πλευρά στέκει ο παλιός ρομαντικός κόσμος των αξιών και της παράδοσης και από την άλλη το ορθολογικό υλιστικό πνεύμα του μέλλοντος. Το ένδοξο παρελθόν θα πεθάνει μπροστά στην αναγκαία γέννηση ενός σύγχρονου κόσμου, που έχει στο κέντρο του το χρήμα. Οι αρχές και οι αξίες δοκιμάζονται και από τις δύο πλευρές. Οι άνθρωποι λυγίζουν. Άλλοι κάτω από το βάρος της δύσκολης επιβίωσης και η άλλη, η μοναχική Βαλέραινα, από το βάρος του ιερού καθήκοντος, της τιμής και της υπόληψής της. Ο θεσμός της οικογένειας γίνεται η άγρια αρένα για το ποιος θα νικήσει, σε αυτή τη σπαρακτική σύγκρουση.

Στις 23.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθοδόν. Άφιξη περίπου στις  03.30.-

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 55 €

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  1. – Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. – Επίσημη ξενάγηση μουσείο ΒΟΡΡΕ

3.- Εισιτήριο για Την παράσταση «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο «Θέατρον» του Κέντρου  Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Α΄ΖΩΝΗ. 

4.-Συνοδός Γραφείου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜ.: Με προκαταβολή 25 € ΕΩΣ  10/01