ΠΟΖΑΡ-ΒΕΡΟΙΑ    22,23/10 /22 

1η μέρα : Αγρίνιο – Άγιος Αθανάσιος – Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Αγρίνιο για  να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας Μέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη. Μπαίνουμε  σε τόπους   όπου ένα πολυλιμνιο  αλλάζει το τοπίο. Λίμνες Ζαζαρη , Χειμαδίτιδα, Πέτρα, Βεγορίτιδα.

Στις όχθες της λίμνης το χωρίο Άγιος Παντελεήμων. Εκεί και οι Ναουμιδηδες. Η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει με χειροποίητο τρόπο  καινοτόμα προϊόντα , που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης. Στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλιμα , καλλιεργούν τη φημισμένη  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημα τους, την οποία μεταποιούν  και συσκευάζουν στην πετρόκτιστη μονάδα τους.,

 

Ενα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουν την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούν το  δικό μας σπορείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα.

Στις 13.30 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά  Πόζαρ. ‘Αφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

 Μεταφορά με το πούλμαν  για να επισκεφθούμε τις Ιαματικές πηγές ( φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών. (μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλέντι  στην ταβέρνα ΤΣΟΛΙΑΣ.

2η μέρα: Πόζαρ-Ι.Μονη Δοβράς- Βέροια.

Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε  για την Στις 15.00 αναχώρηση για προσκύνημα στην  Ι.Μονή Δοβράς.  Η Μονή τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου, έχει ιδρυθεί τον 12ο αιώνα. Ειλητάριο μάλιστα της Μονής, που χρονολογείται το 12ο αι., φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη των Αθηνών. Η σημερινή αδελφότητα τιμά ιδιαίτερα τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Επίσκοπο Κριμαίας. Ένας εκπληκτικός ναός Ρωσικού τύπου ανεγείρεται τωρα προς τιμήν του.

 Συνεχίζουμε με την Βέροια. Μια πρωτεύουσα με ποικιλία. Παραδοσιακή με την παλιά αρχοντική Εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτα. Χριστιανική με την συνοικία Κυριώτισσα  με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της  θα μας «ταξιδεύψει» σε άλλη εποχή. Με πολλές χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες και αρχιτεκτονική παρόμοια, η Κυριώτισσα διατηρεί την ιδιαιτερότητά της, ενώ προσφέρεται και για αναψυχή με τους διάφορους αναπαλαιωμένους χώρους της. Στάση για γεύμα στην πλατεία της Ελιάς με το ωραίο πάρκο και την ωραία θέα στον Κάμπο της Ημαθίας.

 Στις 16.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ. ΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

 Τιμή συμμετοχής :     88 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο, τρίκλινο

                                        25 €   επιβάρυνση μονόκλινου

                                        60    Παιδί 5-12 σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:    

 1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

                         2.-Διαμονή σε  άνετο ξεν/χειο 3***

                          3.-Πλούσιο πρωινό

                          4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με ζωντανή μουσική

                          5.-Συνοδός Γραφείου

Κράτηση θέσεων  με προκαταβολή 30