1η μέρα : ΑΓΡΙΝΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – (ΠΛΟΙΟ)

          Συγκέντρωση στο γραφείο στις 13:00, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση σε τετράκλινες καμπίνες και απόπλους για Ηράκλειο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση στους ευχάριστους χώρους του πλοίου.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΒΑΪ -ΣHTEIA

          Άφιξη 06:00 και αναχώρηση για την εκδρομή μας προς τον  Αγ. Νικόλαο και την  Σητεία που είναι μια  μικρή γραφική κωμόπολη αμφιθεατρικά κτισμένη και την ιστορική Ι. Μ. Τοπλού όπου υπάρχει η περίφημη εικόνα “Μέγας ει Κύριε” και τα άμφια του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Χρόνος για προσκύνημα και συνεχίζουμε για το περίφημο Φοινικόδασος – Βάϊ όπου χρόνος ελεύθερος για περίπατο και μπάνιο. Επιστροφή στη ΣΗΤΕΙΑ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΣΗΤΕΙΑ – ΛΑΣΙΘΙ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

          Πρωινό και αναχώρηση για το οροπέδιο του Λασιθίου με τους ανεμόμυλους – Μοχός – Κράσι – Ι. Μ. Κεράς – Ψυχρό, στάση πολύ κοντά στην είσοδο του δικταίου Άνδρου στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο πατέρας Θεών και ανθρώπων ΔΙΑΣ.  Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γύρο του Οροπεδίου Λασιθίου με τους 10.000 ανεμόμυλους, άλλοτε, – Μέσα Λασίθι – Μονή Κρυσταλλένιας και τα καταπράσινα χωριά Έξω και Μέσα Ποταμοί.  Επόμενος σταθμός μας ο Αγ. Νικόλαος  η όμορφη πρωτεύουσα του Λασιθίου που γραφικά κτισμένη στον κόλπο του Μιράμπελου και περικλείοντας την γραφική λίμνη Βουλισμένη θα μας γοητεύσει.  Χρόνος ελεύθερος για καφέ και συνεχίζουμε για το Ηράκλειο. Τακτ/ση στο ξενοδοχειο.Χρονος για μπάνι.ο.Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η:ΚΝΩΣΟΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΟΛΗ

          Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσημη ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όπου ο Μινωικός Πολιτισμός μας εντυπωσιάζει. Γοητευμένοι θα έλθουμε στο Μουσείο του Ηρακλείου όπου θα θαυμάσουμε τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς.  Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά και νέα πόλη, για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Ηρακλείου: Άγιος Μηνάς, Άγιος Τίτος, Λότζα, Κρήνη Μοροζίνη, κλπ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα.  Το απόγευμα  μια μικρή εξόρμηση σε ένα ιδιαίτερο χωριό στις Αρχανες. Πανέμορφες γειτονιές με καλοσυντηρημένα σπίτια, βαμμένα πολύχρωμα με τολμηρά χρώματα, ολάνθιστα πεζούλια και ατμοσφαιρικές περίκλειστες αυλές, διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ρετρό φανοστάτες, μαρμάρινες κρήνες, σκαλισμένα υπέρθυρα, καλογυαλισμένα ρόπτρα. Όλα μαρτυρούν μια κοινότητα μερακλίδικη και προκομμένη, που αγαπάει τον τόπο της και τον κρατάει ζωντανό. Οι Αρχάνες είναι ένας από τους λίγους οικισμούς στην Ελλάδα που έχει υπογειοποιημένα καλώδια ρεύματος και έχει πάρει σειρά διακρίσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως πρότυπος παραδοσιακός οικισμός. Χρόνος για περίπατο στο χωριό με τα όμορφα αρχοντικά, τις εκκλησιές, τις βρύσες, το ρολόι κ.λ.π. με κρητικά τραγούδια και χορούς. Διανυκτέρευση.

5η  μέρα : ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΕΛΟΥΝΤΑ-ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

 Πρωινό και μια ευχάριστη ΕΚΠΛΗΞΗ μας περιμένει. Το ενυδρείο. Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου. Καταλαμβάνει έκταση 5.000τμ. περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτηριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου (ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης) και περιλαμβάνει εγκατάσταση πολλών δεξαμενών – ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν ψάρια μεγάλου μεγέθους (πχ. καρχαρίες, σελάχια, τοννοειδή κ.λ.π.).

Συνεχίζουμε με την γραφική Ελούντα, με μικρή στάση – επίσκεψη, στην ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου, που είναι κτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρη. Λίγο αργότερα με μικρό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της Σπιναλόγκα. Επιστροφή στην Ελούντα και μετάβαση στην υπέροχη παραλία της Πλάκας για κολύμπι προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .ΔΕΊΠΝΟ.

6η μέρα : ΦΑΙΣΤΟΣ – ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ – ΜΑΤΑΛΑ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ – ΧΑΝΙΑ

          Πρωινό και 07:00 αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή που μέσω ΦΑΙΣΤΟΥ θα μας φέρει στα ΧΑΝΙΑ. Πρώτος μας σταθμός  το προσκύνημα στην Ι. Μ. Καλυβιανής η οποία ως αλλοτινή “Βασιλειάδα” θα μας συγκινήσει. Στη συνέχεια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της ΦΑΙΣΤΟΥ όπου θα ανακαλύψουμε ένα άλλο αξιόλογο Μινωικό ανάκτορο. Στάση στα Μάταλα για  μπάνιο και συνεχίζουμε για Αγία Γαλήνη και Σπήλι γραφικό χωριουδάκι με πολλά νερά. Στάση για καφέ. Το απόγευμα άφιξη στα Χανιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στο γραφικό παλιό λιμάνι. Δείπνο σε ταβερνα.. διανυκτέρευση

7η μέρα : ΧΑΝΙΑ – ΟΜΑΛΟΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ  Πρωινό και αναχώρηση για το οροπέδιο του Ομαλού μέχρι τη θέση Ξυλόσκαλο όπου αρχίζει το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς. Προαιρετικό πέρασμα και σχετική παραμονή για να πάρουμε γεύση από το μεγαλείο του φαραγγιού, χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στα Χανιά. Συνεχίζουμε για  Μουρνιές, Μάλεμε, ένα μέρος που αποτέλεσε το σηµείο προσγείωσης των Γερµανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της µάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Οι Γερµανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη µάχη του Μάλεµε είναι θαµµένοι στο Γερµανικό Νεκροταφείο. Επόμενος σταθμός μας το Κολυμπάρι. Επίσκεψη της Ι. Μ. Γωνιάς. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη παραλία του Ελαφονησιού. Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura μαζί με τις απέναντι ακτές. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε την παλιά πόλη και να απολαύσουμε το παγωτό μας σε ένα από τα κομψά καφέ στο παλιό  λιμανάκι. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

8η μέρα:  Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων –Αρκάδι -Ρέθυμνο –  Πόλη Χανίων

  Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε  µε ξενάγηση της πόλης. Εκεί θα θαυμάσουνε την πόλη των Χανίων πανοραματικά από το σηµείο που είναι οι τάφοι του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Οι τάφοι Βενιζέλων, βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, ο ένας αντικριστά στον άλλο, µέσα σ’ ένα πανέµορφο πάρκο µε κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δροµάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή ομορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραματική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε για  την Ιστορική Μ. Αρκαδίου όπου στάση για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της. Στη συνέχεια το γραφικό Ρέθυμνο θα μας ξεκουράσει με το κάστρο του και την απέραντη παραλία. Θα χαθούμε στα πλακοστρωτα στενα δρομακαι του δίπά από βρύσες, κτιρια, εκκλησιές διαφόρων ρυθμών και αρχιτεκτονικής ανάλογα με τους κατακτητές που περασαν από το νησί. Χρόνος για μπάνιο . Επιστροφή µε προορισµό την πόλη των Χανίων. Δείπνο σε ταβερνακι.. Διανυκτέρευση.

9η μέρα : ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Αγρίνιο

 Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι των Χανίων όπου  θα επιβιβαστούμε στο πλοίο  και 10.00 απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στην Πειραιά στις 18:00, αμέσως επιβίβαση στο πούλμαν  και επιστροφή στο Αγρίνιο, περίπου στις 12:00.

                                                                                                                                                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμές συμμετοχής :   615 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο

                      270 € επιβάρυνση μονόκλινου

                      460  € παιδικό έως 12 ετών σε τρίκλινο με δυο ενηλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.

2.-Διαμονή: ξενοδοχεια  4*και 3*  SUP.

3.-Πρωινό καθημερινά

4.-Ημιδιατροφή (7 Δείπνα η γεύματα  συνολικά)

5.-Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

6.-Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας

7.-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς

8.-Καμπίνες στην αναχώρηση ΑΒ4 ,Γ΄θεση στην επιστροφή

9.-ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ Α4 10 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ

10.-ΓΙΑ ΑΒ2 20 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1.-Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.

2.-Το καραβάκι από και προς τη Σπιναλόγκα

3.-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

4.-Αρχή φόρμας

Οι φόροι Διαμονής

Δηλ. συμμετοχής έως 12.6.23 με προκαταβολή 250€