8   μέρες       Στο μύθο του Ανατολικού Αιγαίου   την μαγευτική ΙΚΑΡΙΑ

Αναχ. 22/7-29/7 

Η φιλοξενία και η ζεστασιά των απλών ανθρώπων σε συνδυασμό με την μαγευτική ομορφιά του νησιού κάνουν τούτο τον προορισμό ιδανικό. Το τοπίο εναλλάσσεται διαρκώς ,άγριο, ήρεμο, σου κόβει την ανάσα! Κυρίαρχος πόλος έλξης οι ιαματικές πηγές, οι παραλίες που σε ταξιδεύουν στο πέλαγος, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα σπίτια με τις πέτρινες στέγες ,τα παραδοσιακά πανηγύρια με το ντόπιο κρασί, το ρασκό κατσικάκι και τα βιολιά να παίζουν το Iκαριώτικο  διασκεδάζοντας τον κόσμο μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Ο χρόνος δεν περνά ποτέ στην Ικαρία! Το νησί της μακροζωίας.Οι άνθρωποί της ζουν πάνω από τα ενενήντα χρόνια! Το μυστικό της μακροζωίας τους ίσως το ανακαλύψουμε χορεύοντας σε ένα Ικαριωτικο πανηγύρι και πίνοντας ντόπιο κρασί μέχρι την επόμενη μέρα. Έλατε μαζί μας να ξεχάσουμε το άγχος ,την ταχύτητα, την ταυτότητα της πόλης  και γίνουμε για οκτώ μέρες Καριώτες!

 1η μερα: ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΙΚΑΡΙΑ

Συγκέντρωση  στο «τραίνο» και 09.30 αναχώρηση για Πειραιά όπου 14.30 επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το πανέμορφο και ιδιαίτερο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Πλέει νωχελικά στα νερά του Ικάριου πελάγους και δεν είναι άλλο από την ΙΚΑΡΙΑ. Μετά από επτά ώρες θαλάσσιο ταξίδι φτάνουμε στο λιμανάκι του Εύδηλου. Αποβίβαση, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτ/ση.

2η μερα: ΕΥΔΗΛΟ – ΜΟΝΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ – ΚΑΜΠΟΣ- ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Ασύγκριτο το πρώτο μας ξύπνημα στο Ικαριώτικο νησί. Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για τον  Κάμπο. Ένα παραθαλάσσιο χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο, με διάσπαρτα σπίτια ακριβώς πάνω απ’ τη θάλασσα. Το όνομά του υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια πεδιάδα εύφορη, με πολλά νερά. Υπέροχη θέα, καταπράσινος τόπος. Στη σημερινή περιοχή που εκτείνεται το χωριό, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού, Οινόη. Στο  αρχαιολογικό χώρο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει επίσης ερείπια από το Ωδείο, που καλείται και ‘Παλάτια’, που αποτελούν ένα πρωτοβυζαντινό κοσμικό κτίριο, ενώ αξίζει ακόμα να επισκεφτεί κάποιος το υστερορρωμαϊκό Υδραγωγείο, με σημαντικά ερείπια λουτρών, δεξαμενών και αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρόσφατα ο αρχαιολογικός χώρος Κάμπου επεκτάθηκε και χαρτογραφήθηκε, ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκεται και το ομώνυμο αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης.  Συνεχίζουμε για το χωριό Πηγή και το Ασκητήριο της Οσίας Θεοκτίστης. Δαιδαλώδεις στροφές με  θεά πότε σε γραφικά χωριουδάκια και πότε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μας φέρνουν στη Μονή. Θα  ξεναγηθούμε στο  Ναό και στο μικρό παρεκκλήσι και θα γευτούμε τους λουκουμάδες της Κυρά Μαρίας Φραντζέσκου του «φύλακα-αγγέλου» του προσκυνήματος. Χρόνος για επίσκεψη και περίπατο. Επόμενος σταθμός μας η παραλία του ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Δεν θα παραλείψουμε να γευτούμε παγωτό από κατσικίσιο γάλα με βότανα. Επιστροφή το απόγευμα. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στον χωριό. Ο Εύδηλος χτισμένος αμφιθεατρικά, είναι ευδιάκριτος από μεσοπέλαγα. Είναι από τα γραφικότερα χωριά της Νικαριάς με παραδοσιακές κατοικίες, γραφικά καλντερίμια, ολάνθιστες αυλές, καταπράσινους κήπους, παραδοσιακά καφενεία, νυχτερινά μαγαζάκια για φαγητό και ποτό.

  3η μέρα: ΕΥΔΗΛΟΣ – ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΘΕΡΜΑ-ΞΥΛΟΣΥΡΤΗΣ-ΦΑΡΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Νησιού τον Αγ. Κηρυκο. Τα σπίτια του χωριού κολλητά το ένα στο άλλο, ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με ψηλά παράθυρα μπλε ή κόκκινου χρώματος. Αξιοπρόσεκτα είναι και τα νεοκλασικά κτίρια που κοσμούν την πόλη, αρχοντικά , καπετανόσπιτα. Ο Άγιος Κήρυκος , είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Η  ομώνυμη εκκλησία που είναι και πολιούχος, φαντάζει  λίγο πιο πάνω απ’ το λιμάνι. Εδώ θα θαυμάσουμε το μοναδικό, σε χαρακτηριστικά, μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα. Επίσκεψη στοΛαογραφικό Μουσείο του χωριού. Τα εκθέματα που το κοσμούν  προέρχονται από δωρεές των κατοίκων όλου του νησιού και καταδεικνύουν τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών.  Κόσμημα για την πόλη είναι και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, που στεγάζεται στο ανακαινισμένο παλαιό Γυμνάσιο της πόλης. Συνεχίζουμε  με την συνοικία Θερμά όπου όσοι επιθυμούν  μπορούν να δοκιμάσουν και τα Ιαματικά ραδονιούχα νερά. Μπάνιο. Συνεχίζουμε με ΞΥΛΟΣΎΡΤΗ Η φάρο για μπάνιο και Γεύμα. Επιστροφή. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

4η μέρα ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΣΕΩΝ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμανάκι  απ΄όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει στους Φούρνους. Άφιξη. Κατεβαίνουμε στους Φούρνους. Το καραβάκι συνεχίζει για άλλες παραλίες μετά. Οι Φούρνοι αποτελούνται από διάφορα νησάκια, που ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι και οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με την αλιεία. Κολυμπάμε στα διάφανα νερά στην Ψιλή Άμμο στα βορειοδυτικά, στην παραλία της Χρυσομηλιάς  και στο νησάκι Θύμαινα, στην παραλία της Κεραμειδούς. Γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διαν/ση.

5η μέρα:  ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥΝΤΕ -ΝΑΣ-ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙ

 Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Πρωινό και σήμερα θα εξερευνήσουμε το εσωτερικό του νησιού. Νερόμυλοι και ανεμόμυλοι, Φαράγγια και λιμνούλες τεχνητές που έγιναν εξαιρετικοί υδροβιοτοποι.  Μέσα σένα πλούσιο δάσος  βρίσκεται η Παναγία του Μουντέ.  Δίπλα της η τεχνητή Φραγκολίμνη του Βαθές, σημαντικός υδροβιότοπος σήμερα. Επιστροφή στις παραλίες. Σήμερα  επιλέγουμε μια παραλία από τα «επίνεια» των Ραχών, Να η Γιαλισκάρι. Γεύμα.

Επιστροφή χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα αναχωρούμε για το χωριό Καρκινάγρι όπου θα γίνουμε μύστες ενός από τα φημισμένα πανηγύρια του νησιού.

Η παράδοση θέλει  «Tα αγαθά που προσφέρονται στο πανηγύρι – σφαχτά, σιτάρι, ψωμί και κρασί-να  συγκεντρώνονται από τους χωριανούς και από τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Πολλές φορές είναι η εκπλήρωση όρου για την κληρονομική μεταβίβαση περιουσίας, η  δικαιώματα χρήσης γης ή αμπελιών προσφορά στο πανηγύρι κ.ά.» θα  πιούμε Καριώτικο κόκκινο κρασί που παράγεται από τις  ποικιλίες Φωκιανό και Μπελεγρι. Οι επιδέξιοι βιολιτζήδες θα μας ξεσηκώσουν για ένα Ικαριώτικο. Επιστροφή αργά το βράδυ. Διαν/ση.

6η μέρα: ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ-ΣΕΥΧΕΛΕΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Πρωινό  και μια χαλαρή μέρα μας περιμένει. Σήμερα προτείνουμε μπάνια στις φημισμένες παραλίες που είναι προσβάσιμες με καΐκι  (προαιρετικό) όπως οι Σευχελες. η και στην κοντινή στο Καραβόσταμο. Γεύμα. Χρόνος για βόλτα στο Ευδηλακι που το λεν οι ντόπιοι, για να προμηθευτούμε τα σουβενίρ μας, μέλια, κρασιά, βότανα …    

Το βράδυ μετάβαση σένα από τα χωριά που πανηγυρίζουν  προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα. Πιθανόν στου  Φειδου στο Αυλάκι  η   στον Άγιο Παντελεήμονα. Και εδώ με την πρώτη δοξαριά οι πλατείες γεμίζουν επίδοξους κεφάτους χορευτές. Επιστροφή. Διαν/ση.

7η μέρα: ΕΥΔΗΛΟΣ – ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – ΡΑΧΕΣ   

 Πρωινό και σήμερα θα εξερευνήσουμε τις κοντινές παραλίες του Κεραμέ, του Φλές και Καραβόσταμο στα ανατολικά του Ευδήλου.Το απόγευμα μια βόλτα μέχρι το χωριό ΝΑ που μοιάζει τόσο με την Σαντορίνη. Συνεχίζουμε με Ράχες ΧΡΙΣΤΟΥ. Το σύμπλεγμα των χωριών «Ράχες» στη βόρεια Ικαρία είναι ουσιαστικά ο πιο δημοφιλής προορισμός για τον επισκέπτη του νησιού το καλοκαίρι, με «πρωτεύουσα» τον πασίγνωστο Χριστό Ραχών – το περίφημο χωριό που μένει «ξύπνιο» τη νύχτα για κατοίκους και παραθεριστές. Σ΄αυτό το πάζλ του ορεινού οικισμού όπου κυριαρχούν οι ωραίες πλατείες, οι πλάτανοι δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε το «ράσκο», κατσικάκι σε παραδοσιακή συνταγή. Επιστροφή αργά το βράδυ. Διαν/ση

8η  μέρα: ΙΚΑΡΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ:

Πρωινό ξύπνημα , επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη αργά το μεσημέρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αγρίνιο. Άφιξη  το βράδυ.-

Τιμή συμμ. :    425.00 €  κατ΄άτομο σε δίκλινο και  Γ’ θέση στο πλοίο

                           325.00 €   για παιδάκι 5-14 ετών  σε τρίκλινο

                              90.00 €  Παιδικό από 3-5 ετών

                           150.00  € Επιβάρυνση μονόκλινου 

ΤΟ GRANDE TOURS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:

 • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Εισιτήρια πλοίων ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΚΑΡΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε Γ΄θέση 
 • Διαμονή  στο ξεν/χείο ΚΕΡΑΜΕ κλασικής Νησιώτικης αρχιτεκτονικής στον Εύδηλο
 • Πρωινό Μπουφέ στο ξεν/χείο
 • Γεύματα σε ταβερνάκια με παραδοσιακή ντόπια κουζίνα στα χωριά και τις παραλίες του νησιού.
 • Συνοδός του Γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι στα Μουσεία
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό( ΦΟΥΡΝΟΙ περίπου 25 €)
 • 1.- Φόρος Διαμονής
 • ** Όλες οι διαμονές στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν Φόρο Διαμονής από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση  είναι ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση  είναι 1.50 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 22/06 με προκαταβολή  150 €