5 ήμερη εκδρομή στη  ΠΑTMO – ΛΕΙΨΟΙ

14/9-18/09

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος  

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 14.00, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο πολυτελές πλοίο BLUE STAR 2  και απόπλους για την Πάτμο στις 19.00. Άφιξη στη Σκάλα  στις 02.00, στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 2η μέρα : Σκάλα – Χώρα  -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

                Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Σύντομη παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την εικόνα της καλαισθησίας. Συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Σκάλα. Ξεκούραση και βόλτα στα μαγαζάκια του χωριού για  αγορά σουβενίρ. Διαν/ση.

3η μέρα: Σκάλα – Μοναστήρι του ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ-  Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος  – Σκάλα  – εν πλώ

      03.00 Πρωινή  μεταφορά  στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου θα παρακολουθήσουμε την πλέον μυσταγωγική ΘΕΊΑ Λειτουργία.. Μετά την Λειτουργία επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το πρωινό μας.

Η μέρα μας επιφυλάσσει  εκπλήξεις όπως η επίσκεψη – προσκύνημα στην Μ. Ευαγγελισμού. Η αρχιτεκτονική του  κτιρίου ,τα προσκυνηματα αλλά και η φιλοξενία των μοναζουσών μοναδική. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργο (Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου).Πνευματικός πατέρας του Μοναστηριού ο Μακαριστός Πατήρ Αμφιλόχιος Μακρής για να καταλήξουμε στον μικρό παραθεριστικό οικισμό του Γροίκου. Στάση για γεύμα. Επιστρέφουμε στη Σκάλα. Στις 18.00 αναχωρούμε ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας. θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τη Σκάλα.  Στην κορυφή του λόφου αυτού βρίσκεται το Κάθισμα των Αγίων Πάντων. Η παρουσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, “της πάντων χαράς” επεσκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση το χώρο, ως “Κάθισμα Παναγιάς Κουμάνας”. Επιστροφή,.Διαν/ση.

4η μέρα: ΠΑΤΜΟΣ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ

Πρωινό και η μερα μας ελεύθερη για να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά του νησιού η να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε τους μικρούς μαγευτικούς ΛΕΙΨΟΥΣ που αποτελούν ένα μικρό παράδεισο με τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα. Μια εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου ενώ βρισκόμενοι στο νησί θα επισκεφτούμε και την ιστορική Παναγία του Χάρου με την ξακουστή θαυματουργή εικόνα των Κρίνων.

Συνεχίζουμε με  μπάνιο και γεύμα σε μια από της πολλές ψαροταβέρνες της περιοχής. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ ελεύθερος χρόνος  για τα τελευταία σουβενίρ από τα μαγαζάκια της Σκάλας. Τα Πατινιώτικα γλυκά ,πουγκακια και αμυγδαλωτά είναι μερικά από τα σουβενίρ του νησιού. Στις 23.00 επιβιβαση στο πλοίο.Απόλπλους για Πειραιά. Διαν/ση.

5η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΑΓΡΙΝΙΟ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.00 και αμέσως επιβίβαση στο  πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΉ ΣΥΜ.: 165 € το άτομο στο δίκλινο

                     35 € επιβάρυνση μονόκλινου

                     110 € παιδικό  4-12 ετών σε τρίκλινο

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή
  • Eπιβάρυνση  24 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΉ σε τετράκλινες εξωτερικές καμπίνες.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  άνετο και αξιοπρεπές  στη Σκάλα hotel  HELLINIS 3 διανυκτερεύσεις.
  • Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (τρία)
  •  Συνοδός ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δεν περιλαμβάνονται :   Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό   

Δηλωσεις συμμ. Εως 27 / 9 με προκαταβολή 70 €