1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος                           

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 08.00,στη πλατεία Μαβίλη και τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο πολυτελές πλοίο   της BLUE STAR   και απόπλους για την Πάτμο στις 14.00. Άφιξη στη Σκάλα  στις 23.30, στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 2η μέρα : Σκάλα – Χώρα  -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

                   Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Σύντομη παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την εικόνα της καλαισθησίας. Eπιστροφή στη Σκάλα της Πάτμου. Ξεκούραση και το απόγευμα χρόνος για μπάνιο, και βόλτα στα δρομάκια της μικροσκοπικής Σκάλας.

3η μέρα: Σκάλα – Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος                                               

       Πρωινό και  αναχ/ση για  επίσκεψη – προσκύνημα στην Μ. Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργα (Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου) για να καταλήξουμε στον μικρό παραθεριστικό οικισμό του Γροίκου. Παραμονή για μπάνιο – γεύμα και επιστροφή στη Σκάλα το απόγευμα. Ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην φωταγωγημένη και άκρως γοητευτική χώρα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σκάλα – Λάμπη – Κάμπος – Εν πλω

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Σκάλα  και τον πανέμορφο κόλπο της. Από εκεί θα συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα,(Προαιρετική ξεκούραση στο ξεν/χείο). Το βράδυ στις 23.55 επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο και απόπλους για τον Πειραιά.

5η μέρα : Πειραιάς – Αγρίνιο

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.00 και αμέσως αναχ/ση με  το πούλμαν για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής:    κατ΄ατομο στο δίκλινο 290 €

                                Επιβάρυνση μονόκλινου 55 €

                               250 € παιδικό 5-10ετών σε τρικλινο

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Περιλαμβάνει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  Γ’  κατηγορίας στη Σκάλα
  • Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο
  • Συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται :

–  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

–  Φόρος διαμονής

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΕΛΤΙΑ ΟΓΑ