2/10-6/10/23  5 μέρες

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος

Συγκέντρωση των εκδρομέων ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΕΛ 14.00, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση  στο πολυτελές πλοίο   και απόπλους για την Πάτμο στις 18.00. Άφιξη στη Σκάλα  στις 02.00 στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η μέρα : Σκάλα – Χώρα  – Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

                        Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει. Ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Σύντομη παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την μοναδική  εικόνα της καλαισθησίας. Επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ. Χρόνος για βόλτα στα κομψά μαγαζάκια της ΣΚΆΛΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΊΠΝΟ.

3η μέρα : Πάτμος – Λειψοί – Πάτμος (Προαιρετικό)

    Πρωινό και η μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

    Μια όμορφη εκδρομή θα ήταν με καραβάκι στους γειτονικούς Λειψούς όπου μπορούμε να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε την Παναγία του Χάρου ,να περπατήσουμε τα καλντερίμια της Χώρας, να συνομιλήσουμε με τα γεροντάκια του χωριού με το χιούμορ και την σοφία τους και αφού κάνουμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του να  επιστρέψουμε αργά το απόγευμα.

4η μέρα: Γιορτή του Αποστόλου Θωμά – Σκάλα – Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος   

       Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για  επίσκεψη – προσκύνημα στην Μ. Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργο(Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου).Ιδρύθηκε το 1613 από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο. Κατόπιν συνεχίζουμε με προσκύνημα στο Ιερό κάθισμα Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια της Πάτμου.  Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στη Σκάλα το απόγευμα την ωρα του Δειλινού Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε την μοναδική θέα προς τη Σκάλα. Στις 19.00 μεταφορά μας στο Μεγάλο Μοναστήρι για τον Πανηγυρικό Εσπερινό για την κάρα του Αποστόλου ΘΩΜΑ που τιμάται εδώ. Μεταφορά στη Σκάλα και 23.30 επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Τακτοποίηση στις πολυθρόνες .Διαν/ση εν πλω.

5η μέρα : Πειραιάς – Αγρίνιο

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.00 και αμέσως αναχ/ση με πούλμαν για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:       κατ΄ατομο στο δίκλινο 268 €

                                       Επιβάρυνση μονόκλινου 88 €

Διαφορά τετράκλινης καμπίνας  50 € ανά διαδρομή

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή(ΔΙΑΦΟΡΆ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 32 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
  • Διαμονή σε άνετο επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Σκάλα  Πάτμου
  • Πλούσιο πρωινό μπουφέ
  •  Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

–  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

–  Δημοτικός φόρος

Δηλώσεις συμμετοχής εως 2/09 με προκαταβολη 70 €