ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΛΙΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΕΛΝΙΚ

Αναχ/ση:23/12/23

Σόφια, είναι μεγάλη πόλη χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Vitosha στη δυτική πλευρά της Βουλγαρίας. Η Σόφια είναι ένας τόπος με τεράστια ιστορία, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που «ζει» ακόμα κάτω από τη σκιά της ταραχώδους ιστορίας ολόκληρου του 20ου αιώνα, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει ένας τόπος φοβερά ενδιαφέρον και γραφικός. Ένα μέρος με βαρυσήμαντα μνημεία αλλά και μια μοντέρνα αναγέννηση  στις κεντρικές συνοικίες, τις μεγάλες πλατείες και τα σύγχρονα κτήρια. Η Φιλιππούπολη  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και από τις αρχαιότερες γνωστή  με το Ελληνικό της όνομα Φιλιππούπολις.

1η ημέρα : Αγρίνιο – Σόφια

05.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων  και αναχώρηση για την Σόφια. Στάση καθ’ οδόν για καφέ και μέσω της Εγνατίας Οδού και περνώντας δίπλα από Μέτσοβο, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια φθάνουμε  στα σύνορα του Προμαχώνα. Τελωνειακός έλεγχος, διέλευση και περνώντας δίπλα από το Σαντάνσκι συνεχίζουμε μέσω της γραφικής κοιλάδας του Στρυμόνα και των Στενών της Κρέσνας για Μπλαγκόεβγκραντ. Συνεχίζουμε μέσω του αυτοκινητόδρομου και μέσω Στάνκε Δημητρώφ για Σόφια. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Πλούσιο δείπνο, Βόλτα στην φωταγωγημένη και όμορφa διακοσμημένη Πρωτεύουσα.

2η ημέρα :  Σόφια- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα μεταξύ των οποίων θα δούμε τον καθεδρικό του Alexander Nevski, την Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αι.), την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου Ρωσικής τεχνοτροπίας, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας ,το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την αξιόλογη βιβλιοθήκη Κυρίλλου και Μεθοδίου, κ.α. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στο κομψό εμπορικό κέντρο της πόλης. Aπόγευμα  ελεύθερο.  Δείπνο στο ξενοδοχείο. η διασκέδαση με Μουσική Ελληνική και Βουλγάρικη. Διαν/ση.

3η μέρα: Φιλιππούπολη  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πρόγευμα και προαιρετική  Παρακολούθηση Χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας στον  Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγιου Γεωργίου .Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου (Μαρίτσα) Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο και φυσικά την παλιά πόλη, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίριά της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Στον ελεύθερο χρόνο περπατήστε τον πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ, που είναι η καρδιά της πόλης. Εντυπωσιακά τα κτίρια που τον πλαισιώνουν  διαφόρων ρυθμών, μπαρόκ, ροκοκό και εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Ίσως κάποια μαγαζάκια σουβενίρ θα είναι ανοικτά που  μπορείτε να βρείτε και φυτικά καλλυντικά φτιαγμένα από τα διάσημα ρόδα της Βουλγαρίας, άλλωστε η χώρα διαθέτει την Κοιλάδα των Ρόδων στο Καζανλούκ. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

4η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – Μέλνικ – Αγρίνιο

Πρωινό και αναχωρούμε  νωρίς το πρωί  για την επιστροφή μας με πιθανή στάση στο Σαντάνσκι, αν ο χρόνος το επιτρέπει. Το γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του. Εδώ γεννήθηκε ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε την πεζοδρομημένη  καλή και φθηνή αγορά του. Συνεχίζουμε για Μέλνικ το άλλοτε ελληνικό  Μελένικο,  μια πόλη Μουσείο σήμερα που προστατεύεται  σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την  Ουνέσκο. Η πόλη περικλείεται από παράξενους βράχους από αμμόλιθο, τις λεγόμενες «πυραμίδες του Μελενίκου» που έχουν ένα υποκίτρινο χρώμα και κυρτές επιφάνειες. Χρόνος  για να περπατήσουμε τα δρομάκια του χωριού, να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών όπου κυριαρχεί το καφέ, το λευκό και το κεραμιδί και  να γευτούμε το υπέροχο κόκκινο κρασί του Μελενίκου. Επιστρέφουμε στον κεντρικό δρόμο και  λίγα χιλιόμετρα απομένουν για τα σύνορα όπου μετά τη διέλευση περνούμε στην Ελλάδα και μέσω της Εγνατίας επιστρέφουμε στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή Συμμετοχής : 265 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

                     55 € κατ΄ατομο επιβάρυνση μονόκλινου

                    200 € παιδάκι από 5-12 ετών σε τρίκλινο με δυο ενήλικες

Περιλαμβάνονται :

Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία  4**** RAMANTA και TRIMORTIUM  αντίστοιχα
  • Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά  
  • ΔΥΟ δείπνα και ΧΡΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  Δείπνο επίσης
  • Επίσημη ξενάγηση Σόφιας και Φιλιππούπολης
  • Συνοδός γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους των επισκέψεων, μουσεία κλπ.,
  • ‘Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στα λατινικά Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 2/12 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 70 €