Στην καρδιά του Αιγαίου

            φως, βράχος και διάφανα νερά.

Το νησί που διαφέρει από τα Κυκλαδονήσια της λαμπερής βιτρίνας.

Εδώ  τα τοπία  αλλάζουν ανάλογα με το φως. Θα θαυμάσετε το βραχώδες τοπίο που μοιάζει σεληνιακό με πετρωμένες μορφές και θα αγαπήσετε τις παραλίες με τα πρασινογάλαζα νερά. 

Ύστερα υπάρχει η Χώρα. Αστραφτερή να κατρακυλά θαρρείς στον κωνικό βράχο της. Υπέροχο το ηλιοβασίλεμα από ψηλά αλλά υπέροχα και τα μαγαζάκια της γύρω απο την γραφική πλατεία.

1η μέρα: Αγρίνιο – Πειραιάς – Σέριφος

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 03.00 από το παλιό ΚΤΕΛ (πίσω από το jumpo)  για τον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο 08.10 πμ με προορισμό την μαγευτική Σέριφο. Άφιξη 13.35 στο νησί. Τακτοποίηση στα δωμάτια .Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά) στο Λιβάδι. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Χώρα της Σερίφου για να χαθούμε μέσα στα πλακόστρωτα της και να λουστούμε στο λευκό της . (Συνεχίζουμε για το Παλιό Πλυσταριό βρίσκεται κοντά στην Χώρα περίπου θα περπατήσουμε ένα μονοπάτι 100 μέτρων εκεί θα δούμε ένα ωραίο κτίσμα με καμάρες και 4 γούρνες που γινόταν το πλύσιμο των ρούχων από τις νοικοκυρές του νησιού. ) Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα , καφέ ή για ποτάκι .Επιστροφή στο Λιβάδι. Διαν/ση.

2η μέρα: Χώρα -Μονή Ταξιαρχών- Ψιλη άμμος

Πρωινό και 09.00 αναχωρούμε για να περπατήσουμε στην ΄Ανω Χώρα μέχρι το υψηλότερο σημείο της. Θα xαθούμε μέσα στα πλακόστρωτα της και τον Βενετσιάνικο οικισμό μέχρι να φτάσουμε,  στο πιο ψηλότερο σημείο της που είναι το ερειπωμένο κάστρο της και το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου !

 Συνεχίζουμε για την ΜΟΝΗ Tαξιαρχών. Θα  σταματήσουμε στο χωριό Παναγία να δούμε την ομώνυμη εκκλησία  της Παναγίας κτισμένη το 950 μΧ.

Φθάνουμε στη  Μονή των Ταξιαρχών που  βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαλανή και παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Χτίστηκε το 1572, είναι ανδρικό μοναστήρι και το 1617 στους χώρους της ιδρύθηκε αλληλοδιδακτικό σχολείο που είχε στην κατοχή του πολλά ενετικά κτήματα και μεγάλο πλούτο. Το κτήριο της έχει φρουριακό χαρακτήρα, είναι κατασκευασμένο σε ψηλό περίβολο, έχει μόνο μία είσοδο σε ύψος 4μ., πολεμίστρες και κινητή σκάλα. Η Μονή είναι αφιερωμένη στους Αρχάγγελους Μιχαήλ και Γαβριήλ, που είναι και οι προστάτες του νησιού και η εικόνα τους που μεταφέρθηκε από την Κύπρο θεωρείται θαυματουργή. Στη συνέχεια πηγαίνουμε προς  την πιο διάσημη παραλία της Σερίφου την ‘’Ψιλή Άμμο’’ έχει βραβευτεί το 2003 ως η ωραιότερη παραλία της Ευρώπης! Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση 

3η μέρα : ( Άσπρο Πυργο-  Κουταλάς -Μεγάλο λιβάδι )

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε μεσω του βόρειου περιφερειακού για τον Άσπρο Πύργο είναι ένα ιδιαίτερο μνημείο της Σερίφου ο πιο αρχαίος πύργος! Έχει φοβερή πανοραμική θέα που μας δείχνει ότι λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για την προστασία των ορυχείων της περιοχής. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το εκκλησάκι και είναι αφιερωμένο στον Αγ.Χαράλαμπο Θα δουμε το Μεγαλο χωριο που εχει εγκαταλειφτεί τώρα  από τους κατοίκους ,με τα ερείπια   το νοσοκομείου . Kατόπιν θα επισκεφθούμε τον Κουταλά, παραλιακός οικισμός  με τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις των μεταλείων ( Σκαλα φορτωσης,μηχανουργειο,σταθμος παραγωγής ρεύματος ,πλάστιγγα ζύγισης μεταλλεύματος και σπίτια διαμονής εργατων).  Όμορφη παραλία με καταγάλανα νερά με γυαλοπετρες, Κολύμπι και καφε.  Αναχώρηση για το Μεγάλο Λιβάδι για φαγητό και βόλτα! Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς στην αριστερή πλευρά βρίσκονται τα χαλάσματα εγκαταστάσεων , ράγες κύλισης, βαγονέτα και η σκάλα φόρτωσης , θυμίζουν την μεταλλευτική δραστηριότητα του παρελθόντος. Όπως και στον Κουτάλα. Επίσης στο Μεγάλο Λιβάδι  θα δούμε το παλιό διοικητήριο  της εταιρείας το οποίο επισκευάζεται καθώς  κι ένα προσωρινό μεταλλευτικό μουσείο που στεγάζεται στο παλιό δημ σχολείο του οικισμού Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η  Σέριφος – Αρχαιολογικό – Αβλέμονα –  Αγρίνιο

Η Μονή των Ταξιαρχών στη ΣέριφοΠρωινό αναχωρούμε για το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται στον δημ  ξενωνα  ΠΕΡΣΕΑ.

Χρόνος για μπάνιο στην παραλία του Αβλέμονα  και επιστροφή στο Λιβάδι για τις τελευταίες βόλτες για σουβενίρ. Γοητευμένοι επιβιβαζόμαστε στο βαπόρι και αναχωρούμε  για ΠΕΙΡΑΙΑ.’ Άφιξη το βράδυ και αμέσως συνεχίζουμε για Αγρίνιο .άφιξη περίπου στις 02.00

ΤΙΜΉ ΣΥΜΜ. ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ:  285 €

                         ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   70 €

παιδικο από 5-11 ετων με δυο ενηλικες    210  €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.- 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  SERIFOS BEACH HOTEL

3.- Πλούσιο πρωινό σε  μπουφέ.

4.-Εισιτήρια F/B από και προς SERIFO.

5.-Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

6.-Συνοδός γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
2.-Δημοτικοί φόροι 0,50 € ανά διανυκτέρευση που πληρώνονται στο ξενοδοχείο

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας.

Δηλώσεις συμμετοχης εως 3/09 με προκαταβολη 80 €