Από τα νερά των σιντριβανιών στο Ίδρυμα Νιάρχος  στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ της Ισπανίας.       

08.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση   με στάση για καφέ καθοδόν. ‘Aφιξη στην Αθήνα και κατευθυνόμαστε στο περίφημο Κέντρο Νιάρχου, το κέντρο που στοχεύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, αποφασίστηκε να γίνει το 2006 από το συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα σχέδια ανατέθηκαν στον οραματιστή Αρχιτέκτονα Renzo Piano τo 2008.

Παρακολούθηση του εξαιρετικού θεάματος των Χορογραφημένων Συντριβανιών. Θα μας εντυπωσιάσουν οι χορογραφίες εμπνευσμένες από μελωδίες μεγάλων δημιουργών. Από 12.00 – 13.00 ακούμε  Καρυοθραύστης του Τσαικοφσκυ και DON GIOVANI του Μότζαρτ και απολαμβάνουμε το θέαμα των νερών που χορεύουν.
Ακολουθεί η μετάβασή μας στον Φάρο, το ψηλότερο σημείο του Κέντρου για να θαυμάσουμε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά στα πόδια μας και να περπατήσουμε τον υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του πάρκου .

Στις 14.30 αναχωρούμε για το Ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας τέχνης που λειτουργεί στο άριστα προσαρμοσμένο κτήριο του FIX. Χρόνος ελεύθερος έως  20.30 που θα προσέλθουμε στο Ηρώδειο να παρακολουθήσουμε  το περίφημο  ΕΘΝΙΚΌ μπαλέτο της  Ισπανίας. ΕΝΑ ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του ΦΛΑΜΕΓΚΟ και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς 60 κορυφαίους χορευτές και 15 δεξιοτέχνες μουσικούς.

ATHINORAMA TEAMΤο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την παράσταση “Invocacion (Επίκληση)” κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.  Η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, Το “Invocacion” παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού, σε ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του Flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου.

Μετά το τέλος της παράστασης αναχωρούμε για αγρινιο με σταση καθόδον.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ      

 Τιμή συμμετοχής:   65 € το άτομο

                                      50 € παδικο εως 12 ετών

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Εισιτήρια του Θεάματος.
  3. Συνοδός Γραφείου

 ΔΗΛ. συμμ με προκαταβολη 35 €