NIΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ-  ΒΙΕΝΝΗ-ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ

1ημέρα: Αγρίνιο- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ                                                                 974 ΧΙΛ. 

Αναχώρηση 05.00 το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φθάνουμε στους ΕΥΖΩΝΟΥΣ. Τελωνειακές διατυπώσεις και διατρέχουμε την χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, τελωνειακός έλεγχος και περνούμε στην παλαιά Σερβία. Η διαδρομή μας μέσω PREDEJIANE μας φέρνει στο  ΝΙΣ.Συνεχίζουμε περνώντας από Κρούσεβατς – Κραλιεβο  φτάνουμε στην  πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας , την Λευκή πόλη  του Δούναβη, το Βελιγράδι που κτισμένη στην συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη μας γοητεύει. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Δείπνο. Διαν/ση

2η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ                                          379ΧΙΛ.

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το  σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου. Σύντομη επίσκεψη, προσκύνημα  στον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων που μας εκπλήττει με το μεγαλείο της κατασκευής του.

Συνεχίζουμε μεσω του  Νέου Βελιγραδίου με τα εντυπωσιακά μοντέρνα κτίρια και των απέραντων πεδιάδων της Πανόνια περνώντας δίπλα από Νόβισαντ για Ουγγαρία. .Σύνορα (έλεγχος – διέλευση)  και φθάνουμε στην Ουγγαρία με πρώτη πόλη το Σέγκεντ. Άφιξη στην  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη βόλτα για να έλθουμε σε επαφή με την όμορφη Πρωτεύουσα που φωταγωγημένη φαντάζει παραμυθένια.

3Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρωινό και αμέσως αναχώρηση για την ξενάγηση μας στο εκπληκτικό Κοινοβούλιο εξωτερικά, στις όχθες του Δούναβη. Συνεχίζουμε με την ξενάγηση της πόλης όπου  θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και στην κομψή και υπέροχα στολισμένη VACI UTCA και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη για να απολαύσετε την εικόνα της πόλης περνώντας κάτω από τις φωταγωγημένες γέφυρές της αλλά και τα εντυπωσιακά κτίρια τόσο στις όχθες της Βούδα όσο  και της Πέστης.

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ    527ΧΙΛ.

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Συνεχίζουμε για Μπρατισλάβα. Σύντομη στάση και βόλτα στο κέντρο της όμορφης πρωτεύουσας  της Σλοβακίας. Θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της Σλοβακίας. Συνεχίζουμε για την  παραμυθένια Πράγα που με τους χριστουγεννιάτικους φωτισμούς αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την περίοδο των Χριστουγέννων. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Διαν/ση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την μέρα μας με την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και θα απολαύσουμε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Μπορούμε επίσης (προαιρετικά) να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία.

Συνεχίζουμε με την Καστρούπολη , που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Χρατσάνι. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε ακόμη το Χρυσό Σοκάκι, μια σειρά από μικρά πολύχρωμα μαγαζιά που αρχικά χρησίμευαν ως χώρος φιλοξενίας των φρουρών του παλατιού και σήμερα πουλάνε τουριστικά είδη και τοπικά γλυκίσματα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές, αλλά και για πανοραμικές φωτογραφίες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ                                     250ΧΙΛ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και τη σημερινή ημέρα σας προσφέρουμε μια υπέροχη εκδρομή στην λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών της. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χλμ. από την Πράγα και είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για τις διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η πόλη είναι  επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στην Πράγα. Διαν/ση.

7η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ- ΜΑΡΙΜΠΟΡ

Πρωινό και αναχώρηση για ΒΙΈΝΝΗ ΚΑΙ Μάριμπορ.  Με την άφιξή μας μια σύντομη βόλτα  της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, την Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου..Συνεχίζουμε για την Δεύτερη σε μέγεθος αλλά και ομορφιά πόλη της Σλοβενίας., το Μάριμπορ.Κτισμένη πάνω σε παραπόταμο του Δούναβη Ντράβα διαθέτει αυτή την Αριστοκρατική ομορφιά. Στο γραφικό της κέντρο βρίσκεται η πλατεία Slomski με το πανεπιστήμιο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό με το εντυπωσιακό καμπαναριό .. Μία βόλτα στην πλατεία Glavni με το δημαρχείο σε αναγεννησιακό στυλ καθώς και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα, επιβάλλεται. Τακτ/ση στο ξενοδοχειο.Διαν/ση.

8ημερα: ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΝΙΣ                                                     745χιλ.  π

Π ωινό και αναχώρηση για την Πρωτευουσα της Κροατίας. Μπαρόκ παλάτια και γωνιές με ιστορία, νεανική διάθεση και πάνω απ’ όλα εξωστρέφεια. Η πρωτεύουσα της Κροατίας είναι μια πόλη που αγαπιέται..Σαν πρωτεύουσα είναι σήμερα μια ελκυστική μεγαλούπολη O πεζόδρομος Τκαλτσίτσεβα, από τους πλέον επιμήκεις στην Ευρώπη, διασχίζει την «κοιλάδα» που σχηματίζεται ανάμεσα στους δύο κατάφυτους λόφους –Κάπτολ και Γκράντετς–, οι οποίοι ορίζουν την παλιά πόλη. Ο πρώτος είναι το παλαιό εκκλησιαστικό κέντρο με τον κομψό καθεδρικό, ενώ ο δεύτερος στολίζεται από μπαρόκ παλάτια..Συνεχίζουμε με εκκλησίες και ιστορικά κτίρια που βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το Παρατηρητήριο Gradec είναι ο επόμενος προορισμός, από όπου συνεχίζοντας μέσω του Strossmayer φθάνουμε  στο σημείο θέασης του Ζάγκρεμπ κάτω από τον αρχαίο πύργο Lotršćak, όπου μπορούμε να τραβήξετε αποκλειστικές φωτογραφίες του Ζάγκρεμπ. Συνεχίζουμε για την Νότια Σερβία όπου θα διανυκτερεύσουμε στην πόλη του  Νις. Τακτ/ση στο ξενοδοχειο.Δείπνο.

9η μέρα: ΝΙΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ                                                                                       774 χιλ

Πρωινό και μικρός γύρος στην Πανεπιστημιούπολη και Ιστορική πόλη, γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου, γραφική, κτισμένη πάνω στον Νίσσαβα ποταμό. Στο κέντρο της πόλεως και δίπλα από την γέφυρα του ποταμού φαντάζει το καλοδιατηρημένο Κάστρο της πόλεως.

Αναχώρηση για επιστροφή περίπου στις 10. Μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, διερχόμεθα την χώρα της και φθάνουμε στους Ευζώνους. Έλεγχος, διέλευση. Συνεχίζουμε με στάσεις για καφέ και ξεκούραση και φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Τέλος   Εκδρομής

Τιμή συμμ.:  695 € κατ΄άτομο στο δίκλινο

                       295 € επιβάρυνση  μονόκλινου

                      550  € παιδί 5-12 ετών σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

Περιλαμβάνονται:

  1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*- 4*
  3.  Ημιδιατροφή  καθημερινά
  4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  5. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
  7. ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 26/11/2023  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 250 €