ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ & ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ-ΣΕΡΡΕΣ

  (24/12-26/12 /22)

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1η ΜΕΡΑ  (24/12/22): ΑΓΡΙΝΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΔΡΑΜΑ

Συγκέντρωση στο τραίνο ώρα 07.00 και αναχώρηση. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις  άφιξη στην στολισμένη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος χρόνος για Βόλτα στην στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους & στις εμπορικές οδούς Εγνατία, Τσιμισκή & Μητροπόλεως, καφέ & αγορές. Αυτές τις μέρες την τιμητική τους έχουν τα περίφημα τσουρέκια Θεσσαλονίκης! Στις 15.00 συνεχίζουμε μέσω της Εγνατίας Οδού & περνώντας Βόρεια από τις λίμνες Βόλβη & Κορώνεια, θα διασχίσουμε τον Στρυμόνα ποταμό, όπου και η Αρχαία Αμφίπολη. Εκεί θα θαυμάσουμε τον μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως, καθώς και τον περίφημο τύμβο Καστά (από απόσταση) με τους θρύλους για τον Μέγα Αλέξανδρο. Συνεχίζουμε για την πόλη των νερών την γραφική Δράμα.

Τακτ/ση στο ξενοδοχείο  και αμέσως εξορμούμε να περπατήσουμε την “Ονειρούπολη” Δράμας. Σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας και την κεντρική πλατεία δημιουργήθηκε μια ονειρική πολη.

Εδώ κατοικούν τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο ίδιος… ο Άγιος Βασίλης!

Θα περπατήσουμε  στο χώρο της Ονειρούπολης  θα περιηγηθούμε στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για μικρούς & μεγάλους. Να διασκεδάσουμε με το πλούσιο  πρόγραμμα, να ταξιδέψουμε με τα τρενάκια στο παραμυθένιο χωριό και να φωτογραφηθούμε με τον Άγιο Βασίλη!  Δείπνο. Διαν/ση..

2η ΜΕΡΑ  (25/12/22):ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ– ΔΡΑΜΑ

Παρακολούθηση Χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας,(προαιρετικό),πρωινό και αναχώρηση για το Σπήλαιο του Μααρά. Αποτελεί ένα φυσικό αριστούργημα που με μήκος 21 χιλιόμετρα θεωρείται το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Ο ποταμός Αγγίτης που το διατρέχει αποτελεί το δάπεδο του σπηλαίου που είναι διακοσμημένο με σταλακτίτες και υπέροχους κρυσταλλικούς σχηματισμούς που αγγίζουν την επιφάνεια του νερού. Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί στο εσωτερικό του σπηλαίου ενώ οι πλούσιοι χρωματισμοί είναι αποτέλεσμα των διάφορων μεταλλευμάτων που υπάρχουν στο χώρο.

Επιστροφή στη ΔΡΑΜΑ που δεν είναι δεν είναι μόνο η Ονειρούπολη. Είναι μια ωραία πόλη που έχει να δώσει αρκετά στον επισκέπτη. Όμορφη άλλα και ενίοτε μελαγχολική τώρα το Χειμώνα, προσφέρει εξαιρετικές εικόνες ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

Η πλατεία Ελευθερίας είναι το κέντρο της Δράμας που μεταμορφώνεται σε Ονειρούπολη. Δίπλα της είναι ο επιβλητικός Ναός του Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τζάμι. Δεν είναι η Μητρόπολη της πόλης άλλα σίγουρα η πιο δημοφιλής εκκλησιά, των Δραμινών..

Γύρω από την πλατεία Ελευθερίας περπατούμε στα γραφικά στενά δρομάκια, θαρρείς μιας άλλης εποχής.  Και αυτό γιατί πολλά κτίσματα από το παρελθόν κατάφεραν να γλιτώσουν από τη λαίλαπα της αντιπαροχής και να θυμίζουν το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Κάποια από αυτά αναστηλώθηκαν και ανακαινίστηκαν και κάποια άλλα περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Καλαίσθητα καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες παντού. Οι τελευταίες δεν προσφέρονται για αυτούς που κάνουν δίαιτα, καθώς το φαγητό στη Δράμα είναι εξαιρετικό. Το Δημοτικό Πάρκο της πόλης  είναι ένας καταπράσινος πνεύμονας μέσα στην πόλη.

 Κοντά  βρίσκονται οι Πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Ένα ακόμη τεράστιο πάρκο στις παρυφές του κέντρου της πόλης γεμάτο τρεχούμενα νερά. Εκεί καταλαβαίνεις γιατί η Δράμα ονομάζεται και πόλη των νερών. Απίστευτος χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης. Μέσα στο πάρκο υπάρχει αναψυκτήριο και μπόλικος ελεύθερος χώρος να περπατήσετε ακόμη και πάνω από τα νερά με τη βοήθεια τεχνιτών διαδρόμων, να ταΐσετε τις πάπιες, που κολυμπούν αμέριμνες στις λίμνες που σχηματίζονται, να έρθετε σε επαφή με τη φύση.

Εδώ  βρίσκεται και το καμάρι της Δράμας το  ξενοδοχείο  Hydrama. 

Δημιουργήθηκε  με την μετατροπή μιας παλιάς καπναποθήκης σε ξενοδοχείο. Ένα πραγματικό πολυτελές ξενοδοχείο, που δείχνει τη σύγχρονη πλευρά της πόλης. Δείπνο. Διαν/ση.

.

3η MEΡA:  ΔΡΑΜΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ- Ι.Μονή Αγίας Παρασκευής-ΣΕΡΡΕΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για την Αλιστράτη . Το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης και βρίσκεται στη περιοχή Πετρωτό.  Το σπήλαιο, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδος όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών.

Η ανάπτυξή του είναι οριζόντια και δαιδαλώδης. Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους δεκαοκτώ βαθμούς χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ η υγρασία υψηλή, και σε αυτήν οφείλεται ο πλούσιος σταλακτιτικός και σταλαγμιτικός διάκοσμος Περιλαμβάνει, εκτός από μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας  και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω σπηλαίου είναι η μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών

Επόμενη επίσκεψη-προσκύνημα στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Παλαιά δραστήρια γυναικεία Μονή. Το καθολικό της Μονής, σε ρυθμό τρίκλιτης Βασιλικής  περιλαμβάνει το Ναό της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Θεοφανώς.Είναι κοσμημένο με υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα, (στο Νάρθηκα ξεχωρίζει ένα σύγχρονο εξαιρετικό ψηφιδωτό με σχέδιο αντίγραφο από το παλάτι του Μαγίστρου της Ρόδου), οι τοίχοι έχουν Αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Δίπλα στο Καθολικό, είναι ένα σκεπαστό μπαλκόνι, από το οποίο μπορεί κανείς να αντικρύσει τον κάμπο των Σερρών και τη μεγάλη τεχνητή λίμνη με τις χήνες, τις πάπιες και τα άλλα ζώα. 

Συνεχίζουμε για Σέρρες. Μια βόλτα στο κέντρο ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας, περνώντας από το Νομαρχιακό Μέγαρο -χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα σε νεοκλασικό ρυθμό, το Μπετζεστενι που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο σήμερα. Ένας περίπατος στην πόλη των Σερρών είναι ό,τι καλύτερο  όπου όλοι οι ντόπιοι δίνουν ραντεβού στα καφέ και τα μεζεδοπωλεία του κέντρου. Χρόνος για γεύμα. Στις 14.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 215  € ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

                                60   € επιβάρυνση μονόκλινου

                                 170  € παιδικό εως 12 ετων σε τρίκλινο με δυο ενήλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
 • Ξεναγήσεις & περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 2 διανυκτερεύσεις στη ΔΡΑΜA , ξενοδοχείο MARIANNA 3***KENΤΡΙΚΟ.
 • 2 Πρωινά σε μπουφέ
 • 2  δείπνα
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Δράμας
 • Συνοδός
 • ΦΠΑ
  •  Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι στα Μουσεία
 • Ειδικό τέλος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • *Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί.
 • **Το πρόγραμμα των εκδρομών, ενδέχεται να αλλάξει, σε περίπτωση που εμφανιστούν τυχών δυσκολίες στην έκβασή τους.
 • ***Κατάλληλη χειμωνιάτικη ένδυση και ειδικά για την περίοδο αντιολισθητικά υποδήματα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 7/12 με προκαταβολή  80 €

ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ