ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΔΥΤΙΚΟ και ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Ι. Μονή Ντουραχάν-Τσεπέλοβο -Αρίστη-Πάπιγκο-Κάτω Πεδινά-Καπέσοβο-Κήποι-Νεγάδες

3 μέρες (06/01/2022 – 08/01/2022)

1η μέρα: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!!

  Ιωάννινα-Αγιασμός των Υδάτων –  Μουσεία- Τσεπέλοβο

07.00  Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση για Γιάννενα όπου με την  άφιξη μας θα παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην λίμνη Παμβώτιδα. Συνεχίζουμε με ξενάγηση  στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Βυζαντινό μέσα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα από το κάστρο. Συνεχίζουμε με στάση για φαγητό  στο πέραμα.

Στις 15.00 αναχωρούμε για Κεντρικό Ζαγόρι. Η πέτρα κυριαρχεί μοναδικά στο τοπίο. Η πέτρα που παίρνει  λαλιά και μιλά σαν γίνεται   ψηλόλιγνο γεφύρι,  βρύση, εκκλησιά, η σχολειό. Χωριά σαν χαμαιλέοντες που τα διακρίνεις μόνο όταν τα πλησιάσεις.

Άφιξη στο χωριό που είναι πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας     Κοτοπούλη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μικρός περίπατος στα καλντερίμια του χωριού. Το βράδυ δείπνο με γεύσεις από την τοπική παραδοσιακή  κουζίνα στο ξενοδοχείο που πιθανόν να εξελιχθεί σε γλέντι.

2η μέρα : Τσεπέλοβο – Δίλοφο Κ. Πεδινά – Αρίστη – Μεγ. Παπιγκο

Πρωινό και αναχώρηση για Δυτικό Ζαγόρι με πρώτο σταθμό το Διλοφο που φημίζεται για τα αρχοντικά του και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Αρίστη ένα όμορφο χωριό δίπλα στον Βοϊδομάτη που είναι ιδανικός για τους λάτρεις του Καγιάκ. Συνεχίζουμε για Μεγάλο Πάπιγκο. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα. Επίσκεψη στον Άγιο Βλάσιο, πολιούχο του χωριού, καθώς επίσης στην αξιόλογη βιβλιοθήκη του Αναγνωστόπουλου. Για τους πεζοπόρους προτείνουμε προαιρετικό  περίπατο έως  το Μικρό Πάπιγκο όπου οι «Ελληνικοί δολομίτες» οι κατακόρυφοι βράχοι της Αστράκας δίνουν το μοναδικό χρώμα του Ζαγοριού. Στις 15.30 αναχώρηση για ΄Ανω Πεδινά  όπου θα επισκεφθούμε Μονή  Ευαγγελίστριας που κτίστηκε το 1647 και λειτούργησε σαν ένα «κρυφό σχολειό» η εξωτερική όψη του μοναστηριού μοιάζει με φρούριο και η πίσω όψη περιλαμβάνει το συγκρότημα των κελιών. Το καθολικό είναι μια τρίκλιτη βασιλική με τρούλο καιεξαιρετική αγιογράφηση.Είναι διατηρητέο βυζαντινό, Ιστορικό μνημείο.Συνεχίζουμε επιστρέφοντας στο Τσεπέλοβο  περνώντας δίπλα από θαυμάσια πέτρινα τοξωτά γεφύρια, και από την περίφημη σκάλα του Καπεσοβου, χαρακτηριστικά της περιοχής.

3Η μέρα :Τσεπέλοβο-Γυφτόκαμπος-Κήποι-Μονοδένδρι- Βίτσα–αγρίνιο

Πρωινό και επίσκεψη ,προσκύνημα στο  Ναό του Αγίου Νικολάου. Η αρχιτεκτονική του και η αγιογράφηση εξαιρετική. Αναχώρηση για Σκαμνέλι Γυφτόκαμπο. Εκεί το χωριό των Σαρακατσαναίων μας εντυπωσιάζει με τις χαρακτηριστικές του καλύβες και το μουσείο του. Συνεχίζουμε για Κήπους, Όμορφο αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό.Στάση για να επισκεφθούμε το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του Αγάπιου Τόλη .

Συνεχίζουμε για το  Μονοδένδρι, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα επισκεφθούμε τη Ριζάρειο Σχολή, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε τα λιθόστρωτα δρομάκια μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής απ’ όπου  θα «ακούσουμε» το Φαράγγι του Βίκου και θα θαυμάσουμε την θέα. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Βίτσα με τις όμορφες εκκλησίες όπως αυτή των Ταξιαρχών. Στάση για περίπατο και γευμα στις ταβέρνες με τις τοπικές σπεσιαλιτέ και θα γευτούμε την περίφημη σμαρόπιτα.

Στις 16.45  αναχώρηση για επιστροφή με στάση για καφέκαθ΄οδόν. Άφιξη

στο Αγρίνιο περίπου στις 20:30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ      

Τιμή συμμετοχής :  165,00  € το άτομο  στο δίκλινο και τρίκλινο

                                100,00 € παιδικό 5-12 ετών σε τρίκλινο

                                 50 €  επιβάρυνση μονόκλινου

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/12/2021 με προκαταβολή 65€

Το Grande Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Διαμονή στο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ σε 4**** ξενοδοχείο

3.- πλούσιο πρωινό

4.- δυο δείπνα

5.-συνοδός Γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Εισοδοι σε Μουσεία

2.-Ποτα

3.-Φόρος διαμονής

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 40 €