Παραδοσιακοί οικισμοί, μοναδική φύση και Βυζαντινά μνημεία, δίνουν μια μοναδικότητα στην Φθινοπωρινή εκδρομή της  ΟΧΡΙΔΑΣ

28/10-30/10

1η ημέρα : Αγρίνιο – Οχρίδα

Αναχώρηση 06:00 π.μ απο την πλατεία Μαβίλη (τραίνα) για τα σύνορα Νίκης μέσω Φλώρινας. Έλεγχος – διέλευση και περνώντας δίπλα από την αρχαία Ηράκλεια και μέσω Μπίτολα φθάνουμε το απόγευμα στην γραφική λίμνη Οχρίδα. Τακτοποίηση στο άνετο ξενοδοχείο στον ιστό της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στους πεζόδρομους της πόλης και στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μικρά μαγαζιά με τα είδη λαϊκής τέχνης, αργυροχρυσοχοΐας, μαργαριτάρια. Βόλτα στην όμορφα διαμορφωμένη παραλία.

Δείπνο στο ταβερνάκι με φολκλόρ ατμόσφαιρα και κουζίνα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Όσιος Ναούμ – Οχρίδα παλαια πόλη

Πρόγευμα και εκδρομή μέχρι το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (10ου αιώνα).Η διαδρομή μοναδική δίπλα στην λίμνη με τα διαυγή νερά. θαρρείς μια θάλασσα των βουνών. Στα 625 μ. υψόμετρο δημιουργείται από τις πηγές του ποταμού Ντριμ και από τα υπόγεια νερά των Πρεσπών. Αγκαλιάζεται από την οροσειρά Γκαλίτσιτσα με τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα.

 Στο δρόμο μας συναντούμε   το μουσείο του νερού. Είναι μια σύγχρονη προσέγγιση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού, ο οποίος χρονολογείται περίπου το 1100π.Χ. Επίσης στεγάζεται και ένα μουσείο με ευρήματα του οικισμού.

Άφιξη στον Όσιο Ναούμ, ένα κουκλίστικο εκκλησάκι με υπέροχες βυζαντινές τοιχογραφίες. Η θέα στην λίμνη εξαιρετική. Απ’ εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, οι έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους το αλφάβητο (Κυριλλικό) και την Βίβλο. Επίσης εδώ προσκυνούμε τον Τάφο του Όσιου Ναούμ που η Σλάβοι ορθόδοξοι ευλαβούνται ιδιαίτερα. Προαιρετική βαρκάδα στις πηγές του Ντριμ  με τα διαυγή νερά. Επιστροφή για να ξεναγηθούμε στην πανέμορφη παλιά πόλη της Οχρίδας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε Την περίβλεπτο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο, τον Ναό του Αγ. Κλήμεντα και Παντελεήμονα στον αρχαιολογικό χώρο Πλαοσνικ, το Ναό της Αγίας Σοφίας, τον Άγιο Ιωάννη τον Καμέο κ.λ.π. Γεύμα σεπαραδοσιακή ταβέρνα στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο. Πολλά μαγαζάκια πωλούν τα κομψά κοσμήματα με την «πέρλα» της λίμνης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Μοναστήρι (Μπίτολα) – Αγρίνιο

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Μπίτολα, το γνωστό Ελληνικό Μοναστήρι. Μια πόλη 130.000 κατοίκων όπου θα μας συγκινήσει γιατί θυμίζει  έντονα Ελλάδα από την περίοδο της ακμής της. Διπλωματική πόλη άλλοτε.  θαυμάζουμε  τα νεοκλασικά κτίρια των Πρεσβειών άλλοτε, όπως αυτό και της Ελληνικής Πρεσβείας. Μικρό γύρο της πόλης με τον πολυσύχναστο πεζόδρομο Σιρόκ σοκακ, με τα ωραία αρχοντικά και τις πλατείες, εκκλησίες και τεμένη. Κτήρια που αντιπροσωπεύουν την Βυζαντινή, Μακεδονίτικη και Οθωμανική Αρχιτεκτονική. Επίσκεψη, προσκύνημα στον Αγ. Δημήτριο,  την μεγάλη Τρισυπόστατη εκκλησία με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και εικόνες. Συνεχίζουμε μέχρι το παζάρι και την παλιά πόλη. Γεύμα σε ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Στις 14.30 αναχωρούμε για σύνορα. Διέλευση, έλεγχος και αναχώρηση για Αγρίνιο με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και ξεκούραση, Άφιξη αργά το βράδυ.

                                                                                                     ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή Συμμετοχής :   180  €  κατ’ άτομο στο δί  κλινο

                               150  € παιδί έως 12 ετών 

            30  €  επιβάρυνση μονόκλινου    

Περιλαμβάνονται :   

  •  Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν με μειωμένη πληρότητα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ.VILLAGE
  • Δυο γεύματα  ή Δείπνα σε ταβερνάκια
  • Ξεναγήσεις όπως το πρόγραμμα
  • Συνοδός γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται :

1.-Είσοδοι στα Μουσεία

2.-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

2.-ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων και δείπνων

Απαραίτητα:

1.-  Προσκόμισης ταυτότητας νέου τύπου

2.-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ στο πούλμαν.

ΔΗΛ. ΣΥΜΜ.    Έως 20/10  με προκαταβολή 50 €