Αισχύλου          

          ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΕΜΕΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΗΣ-ΔΡΕΠΑΝΟ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΗΡΑΙΟ-ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

              Αναχ.23-25/08/24

1η μέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ – ARXAIA NEMEA – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΑΛΜΥΡΗ -ΔΡΕΠΑΝΟ

Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχωρούμε για την Αργολίδα στις 07.00 ΑΠΟ παλαιο ΚΤΕΛ. Στάση καθ΄οδόν για καφέ και συνεχίζουμε για   Αρχαία Νεμέα,την ονομαστή πόλη της αρχαιότητας, γνωστή και από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής. Τα ερείπια του ναού του Νέμειου Δία, από τον οποίο σώζονται μόνο τρεις κίονες και οι σπόνδυλοι μερικών άλλων, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το σημερινό χωριό της Αρχαίας Νεμέας .Επίσης εντυπωσιακό είναι το Στάδιο της Νεμέας. Ονομαστά είναι και τα κρασιά Νεμέας που παράγονται στην περιοχή και γιαυτό θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ξεναγηθούμε στο κτήμα και Οινοποιείο Παλυβού και να γευθούμε μερικά από τα εξαιρετικά κρασιά του. Συνεχίζουμε για  την πανέμορφη παραλία ΑΛΜΥΡΉΣ με την φυσική νεροτσουλίθρα και  για γεύμα. To απόγευμα αναχωρούμε για Ναύπλιο και παραλία ΔΡΕΠΆΝΟΥ. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο πάνω στην παραλία. Χρόνος για ξεκούραση και βόλτα στο ειδυλλιακό τοπίο. Δείπνο στο ξεν/χείο σε μπουφέ.ΔΙΑΝ/ΣΗ.

2η μέρα: Ναύπλιο – Παραλία ΚΑΡΑΘΩΝΑ-Δρέπανο- Αρχαία Επίδαυρος-    «ΙΚΕΤΙΔΕΣ»  Αισχύλου

     Πλούσιο πρωινό και 09.00 αναχώρηση για μια   βόλτα στο πανέμορφο Ναύπλιο  που είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Είναι γνωστό για το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ένα ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη και  για την Ακροναυπλία, άλλο φρούριο ενετικό επί της ομώνυμης χερσονησίδας, Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια, στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου και ο τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια . Βόλτα στα σοκάκια με τα μαγαζάκια με είδη σουβενίρ. Συνεχίζουμε για την φημισμενη παραλία του Καραθώνα 11.00 με 13.00 χρόνος για μπάνιο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα σε μπουφέ   και ξεκούραση.

Στις 19.00 αναχ/ση για την Αρχαία Επίδαυρο όπου σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο Αργείος αρχιτέκτονας  Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα αρχαία θέατρα, το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση και θεραπεία των ασθενών έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Κατίνα Παξινού, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Εμείς θα παρακολουθήσουμε τις «ΙΚΕΤΙΔΕΣ « ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.Στο έργο (που είναι το πρώτο και το μοναδικό που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες») πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους. Σαν την προγόνισσά τους την Ιώ, που η Ήρα καταδίωκε ανελέητα στέλνοντάς της μια ενοχλητική βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», για να τη βασανίζει, οι Δαναΐδες πασχίζουν τώρα να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».
Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί. Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό πενήντα νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο τη Λένα Παπαληγούρα και τη Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα) και στο τραγούδι τη Μαρίνα Σάττι. Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού φύλου ‒που πιστεύεται ότι υπήρξε μητρογραμμικό‒, η Λυδία Κονιόρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

3η μέρα: NAYΠΛΙΟ-HΡΑΙΟ-ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό πλούσιο αναχώρηση ωρα 10.00 για το Ηραίο. Στην συνέχεια ακολουθώντας μια εκπληκτική διαδρομή φτάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας, που βρίσκεται δίπλα στην Λίμνη Βουλιαγμένης η αλλιώς λίμνη Ηραίου. Τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα κατηφορίζουν σχεδόν μέσα στο νερό. Η λίμνη (που δεν είναι ακριβώς λίμνη γιατί ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι) περιβάλλεται από φυσικό πευκόδασος και θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Ένα απρόσμενα παραδεισένιο τοπίο με γαλήνια ατμόσφαιρα και φυσική ομορφιά. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Αγρίνιο με γεμάτες μπαταρίες για την υπόλοι πη εβδομάδα και φυσικά μέχρι την επόμενη όμορφη απόδρασή μας.

Τ Ε Λ Ο Σ  Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή Συμμετοχής :  190 €  κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο

                               60  €  επιβάρυνση μονόκλινου               

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

1.- Διαμονή με πρωινό  σε ξενοδοχείο  4****  superior ΤΗΕ GROVE

2.-  Μετακίνηση σε όλους τους παραπάνω προορισμούς με πολυτελές     λεωφορείο

3.- Εισιτήριο  ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ παράστασης ‘ΙΚΕΤΙΔΕΣ»  Αισχύλου

4.-επίσκεψη στο ΟΙΝΟΠΟΕΊΟ

5.-Πλούσιο πρωινό μπουφέ.

6.-ένα  γεύμα και ένα  Δείπνο σε μπουφέ στο ξεν/χείο

7.-  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 8.-  Αρχηγός – Συνοδός γκρουπ

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

1.-        Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

2.-        Είσοδοι σε μουσεία και χώρου

3.-       φόρος διαμονής- ανθεκτικότητας περιβάλλοντος

Παρατηρήσεις:       Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως  15/07 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 80 €