ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ -ΤΟΛΟ

                        ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ Αναχ.5-7/8/22

1η μέρα:ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΤΟΛΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχωρούμε για την Αργολίδα στις 07.00.

Περνώντας στην Πελοπόννησο από την γέφυρα Χαρ. Τρικούπης, στάση καθ΄οδόν για καφέ και συνεχίζουμε για τις ΜΥΚΗΝΕΣ του Αγαμέμνονα. Οι «πολύχρυσες» Μυκήνες, το βασίλειο του Αγαμέμνονα, έδωσαν το όνομά τους σε έναν ολόκληρο πολιτισμό που κυριάρχησε στον Αιγαιακό κόσμο από τα μέσα του 15ου έως και τα μέσα του 11ου αιώνα π.Χ. Η ξενάγηση ξεκινάει από τον θολωτό τάφο γνωστό ως “Θησαυρό του Ατρέα” ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της μνημειακής μυκηναϊκής ταφικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με την την Πύλη των λεόντων, την εντυπωσιακή είσοδο της Ακρόπολης, για να θαυμάσουμε το διάσημο ανάγλυφο της και να συζητήσουμε για την κυκλώπεια τεχνική δόμησης. Επόμενη στάση ο Ταφικός Περίβολος Α, που ανασκάφηκε από τον Σλήμαν. Τέτοιος ήταν ο πλούτος των ευρημάτων που ο Σλήμαν πίστεψε ότι είχε βρει τον τάφο του Αγαμέμνονα. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Μέγαρο, την έδρα των Μυκηναίων βασιλιάδων. Συνεχίζοντας στην πίσω πλευρά της Ακρόπολης περνάμε τα εργαστήρια και την είσοδο για την υπόγεια δεξαμενή και από την Βόρεια Πύλη προχωράμε προς το Μουσείο. Εκεί βλέπουμε την εξέλιξη της Μυκηναϊκής κεραμικής, τις εμπορικές επαφές τους, πινακίδες Γραμμικής Β και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στη συνέχεια η λουτρόπολης του  Τόλο μας περιμένει.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο .Χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση.

     Το απόγευμα  βόλτα στο  Ναύπλιο  που είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 – 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Είναι γνωστό για το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ένα ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη και  για την Ακροναυπλία, άλλο φρούριο ενετικό επί της ομώνυμης χερσονησίδας, Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια, στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Άγιο Σπυρίδωνα όπου και ο τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια και  για φαγητό και βόλτα στα σοκάκια με τα μαγαζάκια με είδη σουβενίρ .

2η μέρα: Αρχαία Επίδαυρος- «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Πρωινό και χρόνος για ξεκούραση και μπάνιο.

Στις 19.00 αναχ/ση για την Αρχαία Επίδαυρο όπου σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο Αργείος αρχιτέκτονας  Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα αρχαία θέατρα, το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Κατίνα Παξινού, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

 Και σήμερα θα είμαστε τυχεροί να παρακολουθήσουμε σ΄αυτό το Θέατρο την πολυαναμενόμενη παράσταση του καταξιωμένου Λιθουανού σκηνοθέτη ΤΖΕΖΑΡΙΣ. Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Το έργο αναφέρεται στην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, που οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη, μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Μετά το τέλος της παράστασης ,γοητευμένοι  επιστρέφουμε στο ξεν/χειο. Δείπνο. Διαν/ση.

3η μέρα: ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πορτοχέλι. Άφιξη και και χρόνος για μπάνιο. Για όσους επιθυμούν επιβίβαση στο καραβάκι ( προαιρετικό ) και αναχώρηση για την μίνι κρουαζιέρα. Κατά  την  διάρκεια  της  διαδρομής   έχουμε ξενάγηση της περιοχής, βλέπουμε τις βίλες των εφοπλιστών, περνάμε δίπλα από το νησί Δοκός που έχει βρεθεί ένα από τα αρχαιότερα ναυάγια του κόσμου και πληροφορίες  για τα νησιά.

             Στην Ύδρα μπορούμε να επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο, την Μητρόπολη στην οποία υπάρχει Εκκλησιαστικό Μουσείο, το  Μουσείο του Κουντουριώτη. Υπάρχει κτίριο Καλών Τεχνών,  σχολή Εμποροπλοιάρχων(είναι από τις πρώτες που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα), το αρχοντικό του Μιαούλη, του Τομπάζη και του Κουντουριώτη.

Αρχοντική, με τα πέτρινα Πυργόσπιτα μας γοητεύει με την πρώτη ματιά. Ο παραλιακός δρόμος, η Παύλου Κουντουριώτη, εκτείνεται από το άγαλμα του Mιαούλη μέχρι την περιοχή Πέταλο. H λιθόστρωσή του ολοκληρώθηκε το 1912 και σε αυτόν καταλήγουν όλα τα κάθετα σοκάκια, λιθόστρωτα και αυτά, που ξεκινούν από ψηλά και καταλήγουν στη θάλασσα. Δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του λιμανιού της Ύδρας, βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν την Ύδρα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στις γειτονίες και τα πλακόστρωτα, να επισκεφθούμε το Ναυτικό Μουσείο του Νησιού όπου περισσεύει η Ναυτοσύνη των Υδραίων. Προτείνουμε να πάρετε το ουζάκι σας ή να γευματίσετε σένα από τα ταβερνάκια της χώρας.

Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό παίρνουμε το καραβάκι για να επισκεφθούμε ένα άλλο μικρό, γραφικό, καταπράσινο αλλά και Ιστορικό νησί ,τις Σπέτσες. Βόλτα στην μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία. Το Μουσείο της Μπουμπουλίνας θα μας συγκινήσει με την στάση ζωής της Ελληνίδας Ηρωίδας που τα έδωσε όλα για την Πατρίδα. Στις 17.00 αναχλωρηση για επιστροφή και στο Πόρτοχέλι. Συνεχίζουμε με το πούλμαν για Αγρινιο με στάσεις καθ΄οδόν  για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις  22.00             

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής   : 160 ,00€  κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο

                                      60 ,00 επιβάρυνση μονόκλινου               

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

1.- Διαμονή με πρωινό και ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο  3*** star superior

        στο ΤΟΛΟ

2.-  Μετακίνηση σε όλους τους παραπάνω προορισμούς με πολυτελές λεωφορείο

3.- Εισιτήριο ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

4.-  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 5.-  Αρχηγός – Συνοδός γκρουπ

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

1.-        Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

2.-        Είσοδοι σε μουσεία και χώρου

3.-        Κρουαζιέρα ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ

4.-       φόρος διαμονής

Παρατηρήσεις:       Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως  10/07 ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 €