Αναχ.10/07/22

Συγκέντρωση στις 07.00 στο τραίνο και αναχώρηση  για Πάργα.  ΄Αφιξη και χρόνος για  καφεδάκι στην  στην πανέμορφη θαρρείς νησιώτικη πόλη..

Στις 09.50 επιβίβαση στο  καλοτάξιδο σκάφος .Το ταξίδι μας ξεκινά στις 10 το πρωί και κατευθύνεται προς τα δυτικά.

Μετά από μια ώρα και είκοσι λεπτά φτάνουμε στους Αντίπαξους σταματάμε στην παραλία, όπου έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε έναν εκπληκτικό φυσικό κόλπο μαζί με τα πολυτελή σκάφη του διεθνούς τζετ που βρίσκονται στα απέραντα γαλαζοπράσινα νερά που είναι μοναδικά στη Μεσόγειο .

Το ταξίδι συνεχίζει περνώντας από την Καμάρα και τον Ορθόλιθο για να ανακαλύψετε τη δυτική πλευρά του νησιού, εντελώς απρόσιτη από ξηρά. Μόνο από τη θάλασσα μπορούν να θαυμάσετε τα απίστευτα σχήματα και τα χρώματα των κατακόρυφων βράχων, των σπηλιών και βραχονησίδων, ενώ η θάλασσα συνεχίζει να εμφανίζει τη μοναδική μπλε-πράσινη ομορφιά της. Εδώ, για μισή ώρα, έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε ξανά στις «Γαλάζιες Σπηλιές».

Στη συνέχεια επιστρέφουμε ανατολικά στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Γάιο, που έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε για δυόμισι ώρες. Αυτός ο Λιλιπούτειος παράδεισος έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του Ιονίου και η γοητευτική αρχιτεκτονική του θα παραμείνει στη μνήμη του κάθε επισκέπτη. Στο εκπληκτικό ταξίδι πίσω στην Πάργα όλοι θα αισθανθούν την έντονη επιθυμία να επιστρέψουν μια μέρα σε αυτό το πραγματικά μαγικό μέρος του κόσμου και να ξαναζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή περίπου στις 17.30

Χρόνος  για  βόλτα στην πόλη που κτισμένη αμφιθεατρικά  είναι ένα σοφιστικέ ορμητήριο, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα και καρτ-ποσταλική ομορφιά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το όγδοο νησί των Επτανήσων αφού αποκαλύπτει μια νησιωτική όψη της Ηπειρωτικής Ελλάδας με ένα έντονο ενετικό χρώμα. Σύμφωνα με την παράδοση η ίδρυση της πόλης οφείλεται σε Κωνσταντινοπολίτες οι οποίοι μετά την άλωση της Πόλης εγκαταστάθηκαν εδώ. Στα μετέπειτα χρόνια η Πάργα αποτέλεσε το «μάτι» της Βενετίας λόγω της στρατηγικής της θέσης ενώ κατά την επανάσταση του 1821, έντονη υπήρξε η δραστηριότητα των κατοίκων εναντίον των κατακτητών και στις 19.30 αναχώρηση για επιστροφή.  Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 22:00.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:  45 €  κατ΄άτομο

Το Grande Tours προσφέρει :

1. Μετάβαση και επιστροφή με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν

2. ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΡΓΑ 25,00 €

3. Εισιτήριο ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ