Αναχ.14/07/24

Συγκέντρωση στις 07.00 στο Παλαιό ΚΤΕΛ και αναχώρηση  για Αμμουδιά δίπλα στις εκβολές του Αχέροντα.

Στις 09.00 επιβίβαση στο  καλοτάξιδο σκάφος για Πάργα.  Άφιξη και χρόνος για  καφεδάκι στην   πανέμορφη θαρρείς νησιώτικη πόλη μέχρι 10.30.

Επιβίβαση ξανά στο σκάφος που ανοίγεται στο πέλαγος με κατεύθυνση δυτική προς ΠΑΞΟΥΣ. Μετά από πορεία  μιάμισης ώρας πλησιάζουμε στη δυτική πλευρά των ΠΑΞΏΝ. Μόνο από τη θάλασσα μπορεί να θαυμάσει κανείς τα απίστευτα σχήματα και τα χρώματα των κατακόρυφων βράχων, των σπηλιών και βραχονησίδων, ενώ η θάλασσα συνεχίζει να εμφανίζει τη μοναδική μπλε-πράσινη ομορφιά της. Για τους τολμηρούς βουτιά από το σκάφος στις «Γαλάζιες Σπηλιές».

Συνεχίζουμε μέχρι το νοτιότερο άκρο των Παξών  και από εκεί πλέουμε στις Ανατολικές ακτές και καταλήγουμε στον Γάιο περνώντας από τον δίαυλο με τις μοναδικές εικόνες. Μικρός παράδεισος που έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του Ιονίου και η γοητευτική αρχιτεκτονική του θα παραμείνει στη μνήμη μας για καιρό.

Χρόνος ελεύθερος για να περιδιαβούμε τα δρομάκια της όμορφης αρχοντικής μικρής πρωτεύουσας.

Συνεχίζουμε για Αντίπαξους όπου σταματάμε στην περίφημη  παραλία Βουτούμι,  Ευκαιρία να κολυμπήσετε σε έναν εκπληκτικό φυσικό κόλπο μαζί με τα πολυτελή σκάφη του διεθνούς τζετ που βρίσκονται στα απέραντα γαλαζοπράσινα νερά που είναι μοναδικά στη Μεσόγειο .

Μετά παραμονή δύο ωρων για μπάνιο και ΠΙΚ-ΝΙΚ επιβιβαζόμαστε στο σκάφος για επιστροφή.

Συνεχίζουμε το εκπληκτικό ταξίδι πίσω στην Πάργα περίπου 18.15 και όλοι θα αισθανθούν την έντονη επιθυμία να επιστρέψουν μια μέρα σε αυτό το πραγματικά μαγικό μέρος του κόσμου και να ξαναζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία.

Χρόνος  για  βόλτα στην πόλη που κτισμένη αμφιθεατρικά  είναι ένα σοφιστικέ ορμητήριο, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα και καρτ-ποσταλική ομορφιά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το όγδοο νησί των Επτανήσων αφού αποκαλύπτει μια νησιωτική όψη της Ηπειρωτικής Ελλάδας με ένα έντονο ενετικό χρώμα. Σύμφωνα με την παράδοση η ίδρυση της πόλης οφείλεται σε Κωνσταντινοπολίτες οι οποίοι μετά την άλωση της Πόλης εγκαταστάθηκαν εδώ. Στα μετέπειτα χρόνια η Πάργα αποτέλεσε το «μάτι» της Βενετίας λόγω της στρατηγικής της θέσης ενώ κατά την επανάσταση του 1821, έντονη υπήρξε η δραστηριότητα των κατοίκωνεναντίον των κατακτητών και στις 19.30 αναχώρηση για επιστροφή.  Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21:00.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:  45 €  κατ΄άτομο

Το Grande Tours προσφέρει :

1.- Μετάβαση και επιστροφή με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν

2.-Εισιτήριο ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

Σ