Αναχ.07/08

 Συγκέντρωση στις 07.00 στο τραίνο και αναχώρηση  για Πάργα.

 ΄Αφιξη και χρόνος για  καφεδάκι στη πανέμορφη θαρρείς νησιώτικη πόλη.

Στις 10.15 επιβίβαση στο  καλοτάξιδο σκάφος .Το ταξίδι μας ξεκινά στις 10.30 για μια μοναδική και πολύ διαφορετική κρουαζιέρα από τις συνηθισμένες. Το καραβάκι πλέει δυτικά.

Προσεγγίζουμε το Λόγγο .Υπέροχα χρώματα , γραφικό ψαροχώρι. Αποθανατίζουμε τις στιγμές  για να  συνεχίσουμε με την καταπράσινη Λάκκα. Η πρώτη βουτιά της ημέρας και  χρόνος για καφέ στο μικροσκοπικό λιμανάκι.

Το ταξίδι συνεχίζει περνώντας από την Καμάρα και τον Ορθόλιθο για να ανακαλύψουμε τη δυτική πλευρά του νησιού, εντελώς απρόσιτη από ξηρά. Μόνο από τη θάλασσα μπορούν να θαυμάουμε τα απίστευτα σχήματα και τα χρώματα των κατακόρυφων βράχων, των σπηλιών και βραχονησίδων, ενώ η θάλασσα συνεχίζει να εμφανίζει τη μοναδική μπλε-πράσινη ομορφιά της. Εδώ, για μισή ώρα, έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε ξανά στις «Γαλάζιες Σπηλιές».

Στη συνέχεια επιστρέφουμε ανατολικά στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Γάιο, περνούμε μέσα από τον δίαυλο  που ίσως είναι η ωραιότερη εικόνα των ΠΑΞΩΝ. Στάση στην πρωτεύουσα, που έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε για μιάμιση ώρες. Αυτός ο Λιλιπούτειος παράδεισος έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του Ιονίου και η γοητευτική αρχιτεκτονική του θα παραμείνει στη μνήμη του κάθε επισκέπτη.

 Μετά από μια ώρα και είκοσι λεπτά φτάνουμε στους Αντίπαξους σταματάμε στην παραλία Boυτούμι  όπου έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε έναν εκπληκτικό φυσικό κόλπο μαζί με τα πολυτελή σκάφη του διεθνούς τζετ που βρίσκονται στα απέραντα γαλαζοπράσινα νερά που είναι μοναδικά στη Μεσόγειο .

 Στο εκπληκτικό ταξίδι πίσω στην Πάργα όλοι θα αισθανθούν την έντονη επιθυμία να επιστρέψουν μια μέρα σε αυτό το πραγματικά μαγικό μέρος του κόσμου και να ξαναζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή περίπου στις 18.30

Χρόνος  για  βόλτα στην πόλη που κτισμένη αμφιθεατρικά  είναι ένα σοφιστικέ ορμητήριο, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα και καρτ-ποσταλική ομορφιά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το όγδοο νησί των Επτανήσων αφού αποκαλύπτει μια νησιωτική όψη της Ηπειρωτικής Ελλάδας με ένα έντονο ενετικό χρώμα. Σύμφωνα με την παράδοση η ίδρυση της πόλης οφείλεται σε Κωνσταντινοπολίτες  οι οποίοι μετά την άλωση της Πόλης εγκαταστάθηκαν εδώ. Στα μετέπειτα χρόνια η Πάργα αποτέλεσε το «μάτι» της Βενετίας λόγω της στρατηγικής της θέσης ενώ κατά την επανάσταση του 1821, έντονη υπήρξε η δραστηριότητα των κατοίκωνεναντίον των κατακτητών και στις 19.30 αναχώρηση για επιστροφή.  Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 22:00.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:  55 €  κατ΄άτομο

Το Grande Tours προσφέρει :

1.- Μετάβαση και επιστροφή με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν

2.-Εισιτήριο ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ