8 μέρες ΚΑΛΑΒΡΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ

 Ένα ταξίδι αποκάλυψη.!!!
Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί αλλά και Άραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί έχουν αφήσει  τη σφραγίδα τους .Εντυπωσιάζει η πολιτιστική κληρονομιά της Μεγάλης Ελλάδας, το μουσείο  στο Ρέτζιο, τα αρχαιολογικά πάρκα , τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και οι εκκλησίες του Παλέρμο, τα μνημεία των Συρακουσών, οι αρχαίες πόλεις του Ακράγαντα κ,α δείγματα απαράμιλλης τέχνης  και μοναδικού πολιτισμού.
θα θαυμάσουμε μοναδικά κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Ταξίδι στον πολιτισμό ,στην ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσης και την νοστιμιά την Σισιλιάνικης κουζίνας.

Αναχώρηση : 5/5-12/05/24

1η μέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ – Ηγουμενίτσα (πλοίο)                              210 χλμ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο παλαιό ΚΤΕΛ  και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Μπάρι. Χαρείτε τις  ανέσεις που σας προσφέρονται στο πλοίο.

2η μέρα : ΜΠΑΡΙ – ΡΕΤΖΙΟ ΚΑΛΑΒΡΙΑ                                                           452 χλμ

Άφιξη στο λιμάνι της Ιταλίας και αμέσως αναχώρηση για την Καλαβρία. Περνώντας έξω από τον Τάραντα – ο μεγάλος πολεμικός ναύσταθμος της Ιταλίας – κατευθυνόμαστε προς την Κοσέντζα μέσω ωραιότατης διαδρομής που προσφέρουν οι ανατολικές παραλίες της Καλαβρίας και η θέα του ιστορικού κόλπου της Αγίας Ευφημίας. Άφιξη το απόγευμα στο Ρέτζιο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ                               230 χλμ

Πρόγευμα και αμέσως αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης του Ρέτζιο. Θα επισκεφθούμε το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνικές αρχαιότητες της περιοχής, με τους υπέροχους πολεμιστές του Ριάτσε. Συνεχίζουμε με το πέρασμα του Στενού της Σκύλας & της Χάρυβδης για την Μεσσήνα. Σύντομος γύρος στην πόλη που ιδρύθηκε από Ίωνες και Ευβοείς και σήμερα είναι από τα πιο σημαντικά λιμάνια του κόσμου. Θα δούμε το λιμάνι με το πανύψηλο άγαλμα της Παναγίας του λιμανιού, την Φοντάνα Ντ’ Οριόνε και το Ντουόμο με το αστρονομικό ρολόι κ.α.  Με θέα στο Τυρρηνικό πέλαγος και τα 17 αιολικά νησιά φθάνουμε στην μεσαιωνική Κεφαλού όπου βρίσκεται η καλύτερη Μητρόπολη της Σικελίας με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο περίφημο Παλέρμο (Πάνορμος) που είναι μια πολύ όμορφη πόλη πνιγμένη κυριολεκτικά μέσα στα λουλούδια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στην πόλη της τέχνης. Το Ντουόμο, το Νορμανδικό παλάτι, η καπέλα Παλατίνα , οι πλατείες “Κουάτρο Κάντι” και Πραιτόρια, το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μοντε Πελλεγκρινο όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Παλέρμο και του ομώνυμου κόλπου, θα επισκεφθούμε την εκκλησία με το σκήνωμα της Αγίας Ροζαλίας. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε με το χωριό Μονρεάλε όπου θα θαυμάσουμε τον Αραβο – Νορμανδικό Καθεδρικό Ναό που είναι φημισμένος για τα περίφημα ψηφιδωτά του από χρυσό που καλύπτουν επιφάνεια 6.340 τ. μ. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ –ΣΕΛΙΝΟΥΣ – ΑΚΡΑΓΑΣ –  ΚΑΤΑΝΙΑ                        440 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για  Σελινούντα και Ακράγαντα. Και οι δύο πόλεις είναι επάξιες του ονόματός τους και της αρχαίας δόξας που μας αιχμαλωτίζουν με το πλήθος των ναών Απόλλωνα, Ήρας, Δίας, Ηρακλή (Περίφημη Κοιλάδα των Ναών) κ.α. και τους θρύλους του Εμπεδοκλή, του Φαλαρίδη, του Θήρωνα κ.α.  Συνεχίζουμε για Κατάνια  αρχαιότατη πόλη χτισμένη από Ναξίους αποίκους της Σικελίας κοντά στους πρόποδες της Αίτνας και Κήπους Νάξου. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, την Κατάνια. Το αρχαίο λιμάνι κάτω από την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.Η Κατάνια φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, αλλά και τους ασπρόμαυρους καθεδρικούς της ναούς και τις μπαρόκ πλατείες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση, δείπνο.

6η μέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ  – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ                                                           120 χλμ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για  τις Συρακούσες την σημαντικότερη πόλη του Αρχιμήδη αποικία των Κορινθίων. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε : το νησί της Ορτυγίας με το Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη, την όμορφη πηγή της Αρεθούσας. Συνεχίζουμε με το Αρχαίο Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Λατομείο του Παραδείσου, το Ορατόριο του Διονυσίου. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο

7η μέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ                              450 χλμ.

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα που σήμερα είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα διακοπών. Θα θαυμάσουμε το περίφημο Ελληνικό Θέατρο και θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του Εργαστηρίου του Ηφαίστου, «ήρεμου ηφαίστειου» της ΑΙΤΝΑ.Θα απολαύσουμε τα πολύχρωμα μικρά μαγαζάκια στα πλακοστρωτα, με τα σουβενίρ. Συνεχίζουμε για TAΡΑΝΤΑ όπου θα φτάσουμε αργά το ΑΠΌΓΕΥΜΑ.Αρχαία αποικία των Σπαρτιατών που ήταν και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στη βόλτα μας θα δούμε το αραγωνικό κάστρο, τη διώρυγα και την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης, την Τσιταντέλλα, τους κίονες του Διός και το Μάρε Πίκολο. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

8η μέρα:  ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ΜΠΑΡΙ.΄ Άφιξη. .Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 13.00 για Ηγουμενίτσα. Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι σε Αδριατική και Ιόνιο φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα και αμέσως αναχώρηση για ΑΓΡΙΝΙΟ  στη διαδρομή μας.

Τιμή συμμετοχής:    700,00 Ευρώ   κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο   

Διαφορά μονόκλινου : 200,00 Ευρώ

Επιβάρυνση διαφορετικού τύπου καμπίνας (κατ΄άτομο)  κατά διαδρομή

Δίκλινη Εσωτερική (ΑΒ2) : 50,00 Ευρώ

Τρίκλινη Εξωτερική (Α3 ): 94,00 Ευρώ

Τρίκλινη Εσωτερική (ΑΒ3 ): 43,00 Ευρώ

Τετράκλινη Εσωτερική (ΑΒ4) : 30,00 Ευρώ

Περιλαμβάνονται :

 • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
 • Σε οικονομική θέση στο πλοίο  με επιστροφή (super fast)
 • Τα εισιτήρια του πορθμείου  KALABRIA-Σικελίας-kαλαβρρίας.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4* αστέρων
 • Πρωινό και ένα γεύμα (ημιδιατροφή) για κάθε διανυκτέρευση εκτός της θαλάσσιας διαδρομής
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
 • Συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Δημοτικοί φόροι
 • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό