Ίσως λίγοι από μας ξέρουν ότι ο Πόρος από την αρχαιότητα αποτελείται από δυο νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρεία, που σημαίνει καλή αύρα. Σήμερα τα δυο αυτά νησάκια ενώνονται μεταξύ τους με μια μικρή γέφυρα και το πρώτο φιλοξενεί την πόλη του Πόρου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού είναι τα πευκοδάση, που καλύπτουν τους λόφους του και φτάνουν μέχρι τις αμμώδεις παραλίες!!!

Συγκέντρωση στο «τραίνο»  06.00 και αναχώρηση για ΠΟΡΟ. Μετά από μία διαδρομή  τεσσαρων  ωρών περίπου , περνώντας την Κόρινθο και τα Μέθανα και έχοντας πάντα στα αριστερά μας τον Σαρωνικό, θα φτάσουμε στο Γαλατά. Μια μικρή λωρίδα θάλασσας μας χωρίζει από το λιμάνι του Πόρου, στο οποίο θα αποβιβαστούμε μετά από μία πολύ σύντομη διαδρομή με το καραβάκι. Ο καπετάν Φίλιππος μας κάνει μια μικρή ξενάγηση των στενών και των γύρω νησιών κατά την διαδρομή μας.          Η πόλη και λιμάνι του νησιού αποπνέει μια νεοκλασική γοητεία. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στολισμένη με όμορφα νεοκλασικά κτίρια και παλιές γειτονιές, που σε ταξιδεύουν σε εποχές πιο ήρεμες και ξέγνοιαστες. Ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στη Σφαιρία και ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Κωνσταντίνου Παρθένη.

        θα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετό χρόνο να περιπλανηθούμε στα σοκάκια της πόλης με τα όμορφα νεοκλασικά σπίτια, να ανηφορίσουμε στο ιστορικό ρολόι .Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Ρολόι, που δεσπόζει από το 1927 στο ψηλότερο σημείο του λόφου, αγναντεύοντας το φυσικό κανάλι, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, αλλά και το περίφημο Λεμονοδάσος στην απέναντι ακτή. Η θέα από το σημείο είναι μαγευτική.

Περπατώντας στα στενά δρομάκια της πόλης, στην καρδιά του οικισμού θα ανακαλύψετε όμορφα μαγαζάκια τέχνης, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετέριες. Η καρδιά του νησιού όμως χτυπά στην όμορφη περαντζάδα του λιμανιού. Εδώ κάτοικοι και τουρίστες απολαμβάνουν την παραθαλάσσια βόλτα τους. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πλατείας Κορυζή και να κάνουμε μια βόλτα στην μαρίνα.  Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Περπατώντας φτάνει κανείς στο Μικρο Νεώριο και στη συνέχεια μετά περίπου από 500 μέτρα καταλήγει στο Μεγάλο Νεώριο. Ο Μικρός Νεώριος και ο Μεγάλος Νεώριος είναι από τις πιο ωραίες οργανωμένες αμμουδερές παραλίες του Πόρου με ομπρέλες, ξαπλώστρες, μια μικρή καντίνα και με τα πεύκα να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Αφού απολαύσουμε το φαγητό και τον καφέ μας δίπλα στη θάλασσα, θα συγκεντρωθούμε και πάλι στις 17:00 στο λιμάνι για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τo Αγρίνιο.

                                                         Τ Ε Λ Ο Σ  Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή Συμμετοχής :  45 €

Περιλαμβάνεται 1.- Μεταφορά

                          2.-Συνοδός

     Επιβάρυνση 5 € για το καραβάκι του ΠΟΡΟΥ

 Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 20 € έως  10/07