ΛΟΥΤΡΑ  ΠΟΖΑΡ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ   9,10/12              

1η μέρα : Αγρίνιο – ΜΟΝΗ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΟΡΜΑ-   λουτρα Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Αγρίνιο για  να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας Μέτσοβο, Γρεβενά.Πρωτη μας επισκεψη-προσκύνημα στην  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο Σιατίστης, στη Δυτική Μακεδονία που χτίστηκε στα μέσα περίπου του 18ου αιώνος.Διαδραμάτισε έντονο θρησκευτικό, εθνικό και κοινωνικό ρόλο, τόσο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και του απελευθερωτικού αγώνατης περιοχής συνεισφέροντας πνευματική, υλική και πρακτική στήριξη. Αρχικά λειτούργησε ως ενοριακός ναός για τους κατοίκους της γειτονική κωμόπολης του Μικροκάστρου και σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλο Προσκύνημα για τα πολλά θαύματα που επιτελούσε και επιτελεί μέχρι σήμερα η θαυματουργός Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.Από το έτος 1993 λειτουργεί ως Ιερά Γυναικεία.Συνεχίζουμε για τα όμορφα χωριά της Πέλλας. Ενα από αυτά η Όρμα. Το στολίδι αυτού του μικρού χωριού είναι η πλατεία του και το φυσικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα τρεχούμενα νερά,  το πέτρινο γεφυράκι, τα γιγάντια πλατάνια και οι δεκάδες στολισμένες γλάστρες. Χρόνος για ελαφρύ γεύμα ή γλυκό. Αξίζει πάντα σε αυτά τα  χωριά μια βόλτα στα καθαρά δρομάκια τους με τα όμορφα σπίτια και τις περιποιημένες αυλές τους..

Στις 14.00 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ.΄ Άφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.15.00 Μεταφορά με το πούλμαν  για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές( φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών.(μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας).Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλέντι.

2η μέρα: ΕΔΕΣΣΑ-ΝΑΟΥΣΑ- ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε με την εκπληκτική Έδεσσα. Χρόνος για  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε την παλιά πόλη Βαρόσι. Τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά,η Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και θα θαυμάσουμε τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ..

  Στις 12.00 αναχωρούμε για την  ΣΙΑΤΙΣΤΣΑ.Στάση για να περπατήσουμε στην παραδοσιακή πόλη των Γουναράδων με τις μεταβυζαντινές εκκλησιές, τα αρχοντικά, τα περίφημα κρασιά  Της.

Θαυμαστή η ΑΓΙΑ Παρασκευή , ολόγραφη εσωτερικά και  εξωτερικά. Επίσκεψη σένα από τα Αρχοντικά και χρόνος για γεύμα. Στις 16.30 αναχώρηση για επιστροφή με στάση καθ όδόν για καφέ. ΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

 Τιμή συμμετοχής :     85 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο, τρίκλινο

                                     25 €   επιβάρυνση μονόκλινου

                                  50 €    Παιδί 5-12 σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:    1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

                                 2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο

                               3.-Πλούσιο πρωινό

                                  4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με live μουσική

                                 5.-Συνοδός Γραφείου

Δεν Περιλαμβάνονται: Ποτά στο δείπνο και ο Φόρος Διαμονής

Κράτηση θέσεων  έως 15/11 με προκαταβολή 30