Η Λήμνος, ένα νησί με σπουδαίο φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία που κερδίζει φανατικούς φίλους ολοένα και περισσότερο. Η πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Λήμνου άλλωστε, οι ατέλειωτες αμμουδιές ,τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, τα μονοπάτια από λάβα και οι μυστηριώδεις αμμόλοφοι, με ένα κάστρο γεμάτο ελάφια και θρυλικές διαδρομές στα χνάρια θεών και ηρώων που συνδυάζονται με επιρροές των προσφύγων της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν στο νησί, δημιουργεί ένα τελικό μείγμα εντελώς ξεχωριστό.  Ένα ταξίδι στη Λήμνο είναι μια αποκάλυψη που ποτέ δεν περίμενες και ποτέ δεν θα ξεχάσεις.

1η μέρα: Αγρίνιο-Καβάλα-Λήμνος

07.00 Συγκέντρωση στο τραίνο και  αναχώρηση  για τη Kαβάλα . Στάση καθ’ οδόν για καφέ λίγο πριν τα Γιάννενα και μέσω της Εγνατίας Οδού και περνώντας σήραγγες και γέφυρες με ωραία θέα στη Πίνδο και δίπλα από Μέτσοβο, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, και Θεσσαλονίκη φθάνουμε στην όμορφη παραλία της Καλαμίτσας. Χρόνος για  γεύμα. Στις 16.00 αναχώρηση για την  όμορφη Καβάλα  με την παλιά πόλη και το εντυπωσιακό Υδραγωγείο. Στάση για  περίπατο και καφέ και στις 19.30 επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση για  Λήμνο. Άφιξη στις 23.00.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

2η   μέρα : Μύρινα

Πρωινό  και μικρός γύρος για να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία και είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμαίικο Γιαλό, με τα παλιά κτήρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιμάνι).θα την απολαύσετε βλέποντας  την  Μητρόπολη  Αγία Τριάδα, το αρχαιολογικό και το εκκλησιαστικό μουσείο, το ρωσικό οχυρό Τσας που είναι γνωστό και ως Ντάπια και την Αγία Παρασκευή Βόντελα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για μπάνιο .Το μεσημέρι μπάνιο στην Παραλία  ΤΟΥ Ρωμαικου Γιαλού.Το από γευμα βόλτα στο κάστρο που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά φρούρια του Αιγαίου, καθώς και το μεγαλύτερο σε έκταση,με τα ελαφάκια να μας συντοφςεύουν.. Επιστροφή στη Χώρα. Περίπατο .Διαν/ση.

3η  μέρα :Γύρος Νησιού

Πρωινό και  η περιήγησή μας αρχίζει  09.30 από την Μύρινα και με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε το Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο και την νεοκλασική οικία όπου διέμεινε ο Churchill. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας φθάνουμε στο βορειοδυτικό μυχό του κόλπου του Μούδρου όπου είναι κτισμένη η Νέα Κούταλη. Εδώ μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, ιδιωτική έκθεση φυσικών σπόγγων και εργαστήριο κεραμικής τέχνης.

Ο επόμενος σταθμός της περιήγησής μας είναι ο Κότσινας μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το Άγαλμα της θρυλικής κόρης της Λήμνου, της Μαρούλας .Συνεχίζουμε με το Ιερό χώρο των Καβείρων και την σπηλιά του Φιλοκτήτη που βρίσκονται στο ακρωτήριο Χλόη απέναντι από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Επόμενη επίσκεψή μας στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο.

Προσκύνημα στον Άγιο Σώζων που είναι πολιούχος της Λήμνου.

Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας ο Μούδρος.  Η μικρή, γραφική νησιωτική πολιτεία, με την εντυπωσιακή εκκλησία της Ευαγγελίστριας, και την πανέμορφη εκκλησία των Ταξιαρχών,  το μικρό νησάκι Κουκονήσι και η μοναδική θέα προς τον κόλπο του Μούδρου μας κερδίζουν, τόσο που σίγουρα θέλουμε να ξανάρθουμε!

Συνεχίζουμε με το γειτονικό Ρωμανού, όπου μας καλωσορίζει γάργαρο νερό που αναβλύζει από το βράχο… Το χωριό θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Λήμνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά. Νοτιοδυτικά του Μούδρου συναντάμε την απάνεμη παραλία το Φαναράκι. Χρόνος για κολύμπι και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα ,χρόνος για ξεκούραση.

4η μέρα :Λήμνος – Kαβάλα-Αγρίνιο

 Πρωινό και  χρόνος ελεύθερος για μπάνιο ή τελευταία βόλτα στην αγορά της  Μίρινας  με τα τοπικά προϊόντα. Στις 11.00 επιβίβαση στο πλοίο  και απόπλους  για ΚΑΒΑΛΑ. Επιβίβαση στο πούλμαν και  αναχώρηση για Αγρίνιο. Άφιξη αργά το βράδυ..                                    

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  295 € κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

                                              130 € επιβάρυνση μονόκλινου

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, εκδρομές όπως το πρόγραμμα με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια πλοίων    ΚΑΒΑΛΑ-ΛΗΜΝΟ- ΚΑΒΑΛΑ  με B LUE STAR σε Οικονομική Θέση
  • Διαμονή σε άνετο ξεν/χείο, DIAMANTIDIS στην ΜΥΡΙΝΑ
  • 3 Πρωινά σε μπουφέ
  • Συνοδός γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι στα Μουσεία 
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Φόρος διαμονής 1,5  € το δωμάτιο την βραδιά

Δηλώσεις συμμετοχής έως  17/08 προκαταβολή 80 € που  επιστρέφονται εφόσον  η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 10 μέρες πριν την αναχώρηση.