1-11/9/2022               Μεγάλος Γύρος  (οδικώς 11 μέρες)

ΔΑΡΔΑΝEΛΙΑ-      ΙΜΒΡΟΣ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-, ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ (Ιεράπολης), ΟΥΡΓΚΙΟΥΠ, ΓΚΙΟΡΕΜΕ, ΆΒΑΝΟΣ, ΖΕΛΒΕ, ΙΧΛΑΡΑ, ΜΑΛΑΚΟΠΗ,ΣΙΝΑΣΟΣ.

     Όλα τα αξεπέραστα, ιστορικά μνημεία και η φυσική ομορφιά της Μικράς Ασίας σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι της επιστροφής στις ρίζες , στα πάτρια εδάφη εκεί που άνθισε ο Ιωνικός, Ελληνιστικός και Βυζαντινός πολιτισμός. Η σεληνιακή και μυστηριώδης Καππαδοκία με τον παραμυθένιο κόσμο της, με όλα τα μέρη της να θυμίζουν Ελλάδα. Από την παράδοση τους την τόσο όμοια με την δική μας μέχρι την απόλυτη πίστη τους στον Χριστιανισμό, μια πίστη που με υπερηφάνεια μπορεί να πει κανείς ότι επηρέασε και δεν επηρεάστηκε. Μέσα στις σκοτεινές εκκλησιές  ολοζώντανη η παρουσία των μαστόρων και της προσευχής,..
Με δέος τις κοιτάς τις Αγιογραφίες, με δέος βουτάς μέσα τους, με δέος οσφραίνεσαι το λιβάνι τους και τα κεριά που αιώνες έκαψαν…

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ……….η πόλη των ατελείωτων θρύλων…. των γεύσεων της ανατολής….των πολλαπλών αναμνήσεων… της μοναδικής κληρονομιάς της και του ένδοξου παρελθόντος της…

Είναι η πόλη-θρύλος, που για χίλια και πλέον χρόνια αποτελούσε για όλο τον μεσογειακό κόσμο του Μεσαίωνα συνώνυμο της δύναμης, του πλούτου και του πολιτισμού. Για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη τη γη, η Πόλη παραμένει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά και την ψυχή τους. Αυτήν ερχόμαστε λοιπόν να γνωρίσουμε…. ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ,να περπατήσουμε και να νιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις…

1Η ΜΕΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ –  ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ                                                

05:00  Συγκέντρωση και αναχώρηση για Δαρδανέλια . Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή  περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Περνώντας έξω από  Γρεβενά,  Βέροια ,μικρή στάση καθ όδόν και συνεχίζουμε για Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη. Φθάνουμε στους Κήπους, διέλευση συνόρων  και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε στην χερσόνησο του Αίνου. Περνούμε πάνω από τα νερά του θρυλικού Ελλησπόντου ,τη στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζει Ευρώπη και Ασία με την καινούργια γέφυρα που θα μας φέρει  στα Δαρδανέλια.  ΄Aφιξη στα Δαρδανέλια   όπου διεξήχθησαν οι σφοδρές μάχες του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

 Τακ/ση στο ξενοδοχείο. Βόλτα στην όμορφα διαμορφωμένη παραλία. Δείπνο. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΊΜΒΡΟΣ-ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ

Πρωινό και σήμερα η μέρα μας αποκαλύπτει ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Λίγο πιο πάνω από την Λήμνο και κάτω από την Σαμοθράκη στο Βορειοανατολικό Αιγαίο βρίσκεται η πανέμορφη  και δοκιμασμένη Ίμβρος. Η Ιστορία μας δείχνει πώς απισχνάνθηκε η ρωμαλέα κοινότητα των Ρωμιών που αριθμεί σήμερα καμιά 400 Ρωμιούς σε σύνολο 9.000 κατοίκων. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή στο τοπίο της Θράκης, προσεγγίζουμε την ακτή, απ’ όπου παίρνουμε το πλοίο για την Ίμβρο, το ένα από τα δύο νησιά του Αιγαίου που ανήκουν στους Τούρκους, που κατοικείται από τα βάθη των αιώνων. Το όνομά της το πήρε από τον Καρικό θεό Ίμβραμο. Σε αυτήν τη νευραλγικής σημασίας γωνιά του Αιγαίου, ανάμεσα στην Τένεδο και την Ίμβρο, είχε τους στάβλους των αλόγων του ο Ποσειδώνας. Αλλά και η Θέτιδα, η μητέρα του ηρωικού Αχιλλέα, είχε τα παλάτια της στον βυθό, ανάμεσα στην Ίμβρο και τη Σαμοθράκη. Θα περπατήσουμε στη Χώρα μέχρι το Ναό της Παναγίας ,την Μητρόπολη με το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου. Συνεχίζουμε με Αγρίδια και Άγιους Θεοδώρους τη γενέτειρα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Εδώ δραστηριοποιείτε ο Μητροπολίτης Κύριλλος ο οποίος με το έργο του ζωντάνεψε το Ρωμαίικο στοιχείο. Με την λειτουργία του Ελληνικού Σχολειού  ξανά και με την ανακαίνιση όλων το προσκυνημάτων . Ξωκλήσια και εκκλησιές  λειτουργούνται καθώς και τα παραδοσιακά έθιμα του νησιού των Ρωμιών αναβιώνουν.

3Η ΜΕΡΑ:   ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ- ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Τροία  και επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου που στην είσοδό του φιγουράρει ένα τεράστιο ξύλινο ομοίωμα του Δούρειου  Ίππου .Οι ανασκαφές έφεραν στο φώς ευρήματα από 9 διαφορετικές περιόδους. Μοναδικά ευρήματα όπως ο περίφημος θησαυρός του Πριάμου βρίσκεται σε Μουσείο της Μόσχας σήμερα.  Συνεχίζουμε για το γραφικό Αϊβαλί  (Κυδωνιές), αγαπημένο χωριό των Κόντογλου και Βενέζη. Εδώθα πάρουμε την πρώτη γεύση (ίσως και την πιο δυνατή ) από άρωμα παλιάς Ελλάδας. Ολόκληρη η παλιά  πόλη αποτελεί  αξιοθέατο, καθώς τα σπίτια και ο πολεοδομικός ιστός διατηρούνται ανέπαφα από το 1923, όταν στην πόλη εγκαταστάθηκαν Τουρκοκρητικοί και Μουσουλμάνοι από τη Μυτιλήνη. Αποτελεί ένα νοσταλγικό όσο και φθαρμένο σκηνικό που θυμίζει τις ημέρες ακμής του μικρασιατικού ελληνισμού. Απέναντι μας γοητεύουν τα γραφικά Μοσχονήσια. Επόμενη στάση για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου, της πόλης του Αττάλου, όπου θα επισκεφθούμε  το Ασκληπιείο .ο κύριος βωμός του Ιερού του Δία « φιλοξενείται» στο μουσείο του Βερολίνου που φέρει και το ονομά του. Συνεχίζουμε για Σμύρνη.  Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Περίπατος στην καρδιά της πόλης την απέραντη προκυμαία ,το περίφημο Quai και την Πούντα. Με συγκίνηση θα δούμε επιτέλους αναπαλαιωμένο το Αρχοντικό Καπετανάκη που φιλοξενεί το Ελληνικό Προξενείο σήμερα, από το λίγα που απόμειναν από την καταστροφή, κληροδότημα στο Ελληνικό κράτος. Δείπνο.

4η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ -ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-ΑΥΔΙΝΙ-ΠΑΜΜΟΥΚΑΛΕ

  Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σελτζούκ, όπου ο  σπουδαίος Αρχαιολογικός χώρο και θα ανέβουμε πάνω στην Ακρόπολη για να δούμε τον τάφο του Αη – Γιάννη του Θεολόγου και τον χώρο που απλώνεται μπροστά της, εκεί όπου κάποτε υπήρχε ο περίλαμπρος Ναός της Θεάς Αρτέμιδος, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Έφεσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που σε διάστημα μεγαλύτερο χιλιετίας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα της λεκάνης της Μεσογείου και διατηρεί πολυάριθμα αρχαιολογικά μνημεία της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού.  Στην ξενάγησή μας θα περπατήσουμε την Αρκαδική οδό, θα δούμε το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη κ.α.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην “ορεινή Έφεσο”, πού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος γραφικός οικισμός από την Unesco, άλλοτε ελληνικό χωριό Κιρκιντζέ, πατρίδα της Διδώς Σωτηρίου με το ιδιαίτερο χρώμα του. Ένα γραφικό χωρίο που κατοικούταν μόνο από Έλληνες μέχρι το 1922 και διατηρεί μέχρι σήμερα ανέπαφη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Διώροφα πέτρινα σπίτια, μικροί κήποι και αυλές με βουκαμβίλιες. Πολλά από τα σπίτια του έχουν αποκατασταθεί και λειτουργούν σαν ξενώνες, ενώ το παλιό σχολείο αποτελεί το πιο εντυπωσιακό κτίριο, δείχνει τη φροντίδα για την εκπαίδευση των ελληνικών κοινοτήτων. Σήμερα λειτουργεί σαν εστιατόριο ( restaurant Artemis). Θα θαυμάσουμε κομψά αρχοντικά, εκκλησιές, σχολεία, οινοποιεία. Παλιά νοικοκυριά, άξια θαυμασμού μέχρι σήμερα Συνεχίζουμε για Ιεραπολη(ΝΤΕΝΙΖΛΊ). Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.

5η μέρα: ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ- ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και αναχώρηση για  ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ και ΙΕΡΑΠΟΛΗ. Ξενάγηση στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Επίσκεψη στο θέατρο, στους Τάφους, τα λουτρά και τον Ναό του Απόλλωνα. Επίσης υπάρχουν πολλά κτίσματα που έγιναν σε ανάμνηση του Αποστόλου Φιλίππου που μαρτύρησε εδώ το 87 μ.Χ  επί Δομιτιανού. Το Παμούκκαλε, “Κάστρο βαμβακιού” η μετάφραση της λέξης που όμως εξαπατά γιατί δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από ένα φυσικό φαινόμενο. Ιαματικά θερμά νερά αναβλύζουν από απόκρημνους βράχους σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες από στερεοποιημένο Κάλσιο. Αυτοί οι χιονόλευκοι χιτώνες σταλακτιτών συνδέουν μια αλυσίδα ρηχών λάκκων όπου συγκεντρώνεται το ιαματικό νερό δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα. Χρόνος ελεύθερος για να ξεναγηθούμε και να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα.

Συνεχίζουμε για την καρδιά της καπαδοκίας περνώντας δίπλα από το  IKONIO, στάση καθ οδόν για καφέ και σύντομο γεύμα. ΄Αφιξη στο Προκόπι (urgup).Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

6Η ΜΕΡΑ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΣΙΝΑΣΟΣ -ΙXΛΑΡΑ – ΥΠΟΓΕΙΑ  ΠΟΛΗ –        ΜΑΛΑΚΟΠΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση ώρα 08:30 για να εξερευνήσουμε την νότια περιοχή της Καππαδοκίας. Διαβαίνοντας το άγριας ομορφιάς φαράγγι του ποταμού Μελεντίζ, οδηγούμαστε στην απόκρυφη Ιχλάρα κάποτε αγαπητό καταφύγιο βυζαντινών ερημητών, κατάφυτη με ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν στους βράχους (περίπου 200). Εντυπωσιακές οι εκκλησίες του Δανιήλ , της Αποκάλυψης και του Υακίνθου. Επιστρέφουμε περνώντας δίπλα  από  ΚΑΪΜΑΚΛΙ για την υπόγεια πόλη της ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ (ΝΤΕΡΙΝ ΚΟΥΓΙΟΥ). Εδώ θα δούμε ολόκληρα παλάτια, οικίες και εκκλησίες σκαλισμένες υπόγεια μέχρι και 120 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Προσκύνημα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.  Συνεχίζουμε με την μοναδική Νεοκλασική Σινασσό την οποία αποκαλούσαν (Μικρή Αθήνα) όπου θα επισκεφτούμε και τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης και θα δούμε τα ελληνικά νεοκλασικά διατηρητέα σπίτια. Νεοκλασικά κτήρια με ελληνικές επιγραφές, αρρεναγωγείο, παρθεναγωγείο που τώρα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο, μια μικρή Ελλάδα στην καρδιά της Μικράς Ασίας. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει την Σινασσό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Προαιρετική μετάβαση σε μια ατμοσφαιρική σπηλιά διαμορφωμένη κατάλληλα για την μυσταγωγία που παρουσιάζει ο χορός του θρησκευτικού τάγματος των Δερβίσηδων.

7η μέρα: Προκόπι ( ΟΥΡΓΚΙΟΥΠ)  – ΓΚΙΟΡΕΜΕ  -ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟΥ

Πρωινό και συνέχεια στην ξενάγηση στην μυστηριώδη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ με τα σεληνιακά τοπία. Μυριάδες μετέωροι βράχοι με μυτερούς κώνους, που δίνουν την εντύπωση ότι αναδύονται μέσα από τα έγκατα της γης σαν δάκτυλα κελευστικά που ικετεύουν τα Θεία. Εδώ αναζήτησαν την σωτηρία οι πρωτοχριστιανοί κυνηγημένοι από τους εθνικούς διώκτες. Σκάλισαν την πέτρα δημιουργώντας αθάνατα μνημεία τέχνης: Μοναστήρια, Εκκλησίες (περίπου 400), σκήτες ακόμη και πολιτείες ολόκληρες που μερικές φθάνουν έξι και επτά ορόφους κάτω από την επιφάνεια της γης. Συνεχίζουμε με το “Υπαίθριο Μουσείο της Κοιλάδας ΓΚΙΟΡΕΜΕ” μοναστικό συγκρότημα από πέτρινες λαξευτές εκκλησίες και παρεκκλήσια της Βυζαντινής εποχής. Αξιόλογες μεταξύ αυτών είναι: Η Καναρλίκ (Σκοτεινή εκκλησία) και η Τόκαλι με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από την ζωή του Χριστού. Επίσκεψη στην τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιόρεμε και του Ουργκιούπ, το γεωλογικό συγκρότημα της  Άβανου. Δείπνο.

8Η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΆΓΚΥΡΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό  και 07.00 αναχώρηση για την ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ Τουρκία και την ΠΟΛΗ. Χαιρετούμε την Ανατολία μια πανάρχαια περιοχή όπου κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται κι ένα ιστορικό συμβάν. Ωραιότατη η διαδρομή μας δίπλα στην αλμυρά έρημο με την ομώνυμη λίμνη Τούζ Γκιολού . Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα  ‘οπου θα γίνει σύντομος γύρος της πρωτεύουσας της Τουρκίας με την Σιταντέλλα και Το Μαυσωλείο του ΑΤΑΤΟΥΡΚ  και το παλάτι του ΕΝΤΟΓΑΝ. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Πόλη. Αφού περάσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα του Βοσπόρου βρισκόμαστε στην ΕΥΡΏΠΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

9Η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Πρωινό και αναχ/ση για  το Φανάρι όπου στην έδρα του Πατριαρχείου όπου θα ξεναγηθούμε στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου όπου φυλάσσονται τα Λείψανα της Αγίας Ευφημίας ,της Αγίας Θεοφανούς και της Αγίας Σολωμωνής. Ξενάγηση στο Ναό και στο προαύλιο όπου στην μονίμως κλειστή Πύλη απαγχονίστηκε Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄. Συνεχίζουμε  με προσκύνημα στην Ιστορική Εκκλησία των Βλαχερνών με το Αγίασμα , που το σπουδαιότερο και γνωστότερο γεγονός στην Ιστορία της είναι η σωτηρία της Πόλης κατά το 626 όταν πολιορκήθηκε από τους Αβάρους. Η θαυματουργή εικόνα της Βλαχερνίτισσας λιτανεύτηκε από τον γυιό του Ηρακλείου,  από τὸν πατριάρχη Σέργιο (610-638)  και το λαό. Η πολιορκία  λύθηκε, Η Πόλη σώθηκε και η σωτηρία αποδόθηκε στην Παναγία. Ο λαός αγρύπνησε  ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο προς Τιμήν της.

 Φεύγοντας από το Φανάρι θαυμάζουμε την «Πορφυρή Αρχόντισσα», την Μεγάλη του Γένους Σχολή που με την μοναδική της αρχοντιά δεσπόζει πάνω στο λόφο.

Επόμενη επίσκεψη-προσκύνημα η Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής η Μπαλουκλί με τους θρύλους της αλλά και τους τάφους των Πατριαρχών στο σεμνό Κοιμητήρι στο προαύλιο της.

Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ όπου θα μας εντυπωσιάσει η θέση που είναι κτισμένο. Οι κήποι του αλλά και εσωτερική διακόσμηση εξαιρετική. Στη συνέχεια μια επίσκεψη με πολλά χρώματα και αρώματα στην Αιγυπτιακή αγορά θα μας μυήσει στα μυστικά της Ανατολής. Πολύχρωμα μπαχάρια και ξηροί καρποί, λουκούμια σε όλες τις γεύσεις και αρωματικά αφέψημα φιγουράρουν σε ζηλευτές προθήκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε την  μεγάλη Οδό του Πέραν θαυμάζοντας την Αγία Τριάδα, το Ζάππειο, το Ζωγράφειο  αλλά και άλλα κομψά κτίρια πολλά από αυτά ιδιοκτησίες των Ελλήνων της Πόλης άλλοτε…..

10Η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Πρωινό και η μέρα μας θα αρχίσει με την ξενάγηση –  προσκύνημα  σ΄ ένα από τα αρχαία θαύματα της Κωνσταντινούπολης, το πιο φημισμένο που  είναι η Αγία Σοφία.  Τα τελευταία 77 χρόνια λειτουργούσε  ως μουσείο ενώ, πριν από αυτό, ήταν το θρησκευτικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και του κόσμου για περισσότερο από 1400 χρόνια. 

Ο ναός εγκαινιάσθηκε το 537 από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄, φιλοδοξία του οποίου ήταν ο ναός να ξεπεράσει  σε μέγεθος κάθε προηγούμενο οικοδόμημα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Ο θρύλος αναφέρει ότι όταν μπήκε στο ναό ο Ιουστινιανός αναφώνησε «Δόξα τω Θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι.  Νενίκηκά σε, Σολομών!», θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα. Εκτός από την Αρχιτεκτονική και την μοναδική ορθομαρμάρωση που την κοσμούν εσωτερικά, μας γοητεύουν οι ψηφιδωτές εικόνες όπως η Πλατυτέρα και η Δέησις που βρίσκεται στον γυναικωνίτη.(ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΣΉΜΕΡΑ) Ακριβώς απέναντι από την πύλη της Αγια-Σοφιάς  βρίσκεται το Μπλε Τζαμί. Οι Τούρκοι προσπάθησαν με το Μπλε Τζαμί να ξεπεράσουν  μάταια την μεγαλοπρέπεια της Αγια-Σοφιάς, από τις πρώτες ματιές όμως καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό στάθηκε αδύνατον. Συνεχίζουμε με  τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη. Απέναντι  το Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού ,το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Συνεχίζουμε με την κρουαζιέρα στον Βόσπορο (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) όπου από το καραβάκι  που θα ξεκινήσει από το Κεράτιο θαυμάζουμε την ομορφιά τόσο της Ευρωπαϊκής ακτής όσο και της Ασιατικής  με το πολύ πράσινο και τις αριστοκρατικές κατοικίες (γιαλιά) να  τις στολίζουν  αλλά και τις εκπληκτικές γέφυρες που έγιναν για να ενώνουν τις δύο ηπείρους μέχρι το άνοιγμα του Βοσπόρου προς τον Εύξεινο. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και χρόνος ελεύθερος στην Σκεπαστή Αγορά , που είναι μνημείο ισότιμο με τα υπόλοιπα της Πόλης με την εξαιρετική αρχιτεκτονική με τις καμάρες και τους θόλους.Δερμάτινα, χαλιά, κοσμήματα (υπάρχουν συνολικά 5.000 μαγαζιά) θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Επιστροφή στο ξεν/χείο. Δείπνο. Διαν/ση.

11Η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση ενωρίς για επιστροφή περνώντας δίπλα από  την Σηλυβρία την γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου. Σύνορα-έλεγχος-διέλευση. Περνώντας έξω από Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη- Καβάλα-Θεσσαλονίκη φθάνουμε στην πόλη μας με στάσεις για γεύμα και ξεκούραση καθόδόν. Άφιξη στο Αγρίνιο  αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή Συμμετοχής :        720 ,00 €  κατ΄ άτομο στο δίκλινο    

                                           600 ,00 € παιδί έως 12 ετών ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

                                            220 ,00 €  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ μονόκλινου

Το   GRANDE TOURS προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Διαμονή σε ξενοδοχεία 4   ΚΑΙ 5 αστέρων στην Τουρκία

3.- Ημιδιατροφή καθημερινά στο εξωτερικό ( Πλούσιο πρωινό μπουφέ και πλούσιο δείπνο ή    γεύμα)

 4.- Όλα τα εισιτήρια Φέρυ-Μπόουτ

5.-Έμπειρος συνοδός Γραφείου

6.- Έμπειρος ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ.

7.- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

8.- ΦΠΑ 

Δεν περιλαμβάνεται :

  • Είσοδοι σε Χώρους και Μουσεία
  • Ο,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  •  Ποτά κατά τα γεύματα.

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 250 € εως 3/08

Ακυρωτικά εως και 15 μέρες πριν την αναχώρηση   35%