07/07/2024

07.30 Συγκέντρωση από παλαιό Κτελ και αναχώρηση για την Ι .Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος που βρίσκεται κτισμένη στην Σκάλα Ναυπακτίας αμφιθεατρικά με υπέροχη θέα στην είσοδο του Κορινθιακού.

Η ζωντανή Μοναστηριακή Αδελφότητα που αποτελείται από νέους και μορφωμένους μοναχούς μας συγκινεί με το ιερό και κοινωνικό έργο που επιτελεί.

 Μονοπάτι στον περίβολο της Μονής που είναι πνιγμένος στο πράσινο μας φέρνει στο μικρό καθολικό όπου δεσπόζουν η εικόνα των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων και της Παναγίας της Ναυπακτιώτισσας. Εδώ Λειτουργεί συνεδριακό κέντρο,  ραδιοφωνικός σταθμός,  βιβλιοθήκη, Αγιογραφικό εργαστήριο, γηροκομείο.

          Στις 10.30 αναχώρηση για  τα μοναδικά νησιά που πλέουν στα νερά του Κορινθιακού. Η διαδρομή μας γοητευτική κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Αιτ/νιας και της Φωκίδας.

Περίπου στις 11.15 φτάνουμε στο ψαροχώρι της Γλυφάδας. Στα Χάνια επιβιβαζόμαστε στα μικρά καΐκια που μας φέρνουν στο φυσικό  γραφικό λιμανάκι του νησιού.  Άφιξη στα Τριζόνια.

Το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Τριζονιών που περιλαμβάνει τρία μικρά νησιά (Αγ. Ιωάννης, Πλανέμι και Πρασούδι). Λιγοστά τα χρωματιστά σπιτάκια του, ήρεμο τοπίο σε κάδρο από  ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες .

Χρόνος ελεύθερος για  βουτιές  στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού. Απολαμβάνουμε την ησυχία που διακόπτεται από τα τζιτζίκια και το θόρυβο των καϊκιών. Επίσης εδώ θα γευματίσουμε στα ταβερνάκια του οικισμού και θα χαλαρώσουμε έως το απόγευμα.

Γοητευμένοι από την ομορφιά και την ηρεμία του νησιού όπως και Ο Έλληνας κροίσος Ωνάσης κάποτε και μάλιστα προσπάθησε  να το αποκτήσει μάταια, απολαμβάνουμε την ηρεμία μας.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε πάλι με τα καΐκια για τα Χάνια. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε με στάση για περίπατο στην όμορφη παραλιακή της Ναυπάκτου.’ Άφιξη  περίπου στις 20.30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

Τιμή συμμ.: 16 €

 Το GRANDE  Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο  κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται :

2.-Εισιτήρια καϊκιού για τα Τριζόνια 4 euro μετ΄επιστροφής