Ι.ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΖΙΤΣΑ –ΚΑΡΙΤΣΑ – ΚΛΗΜΑΤΙΑ

Πανέμορφα παραδοσιακά  χωριά, παραποτάμια μονοπάτια, πέτρινα γεφύρια, πλειάδα  ναών και μοναστηριών, θαύματα της φύσης και του ανθρώπου.

    Όπου κι αν δεις κάτω, αψηλά, μπροστά, τριγύρω, πίσω, τι ουρανίων τόξων χρώματα, τι ομορφιές, τι μάγια.

                  Λόρδος Βύρων

        Στις Ο7.00 Συγκέντρωση στο τραίνο και αναχώρηση  για το κρασοχώρι της Ηπείρουτην Ζίτσα. Περνώντας έξω από Γιάννενα φθάνουμε στο χωριό Ζίτσα κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου του Προφήτη Ηλία. Προσκύνημα στον Αη-Λιά ,στο πέτρινο Μοναστήρι που Ιδρύθηκε στο 15598. Ο Πάτερ Δημήτριος , φιλόξενος μας ξεναγεί. Η Ιστόρηση του 1658  μας εκπλήσσει. Χρόνος για προσκύνημα στην Μονή με την υπέροχη θέα.

Συνεχίζουμε  για την Ζίτσα, με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και την πέτρινη εκκλησία του χωριού κτισμένη το 1607. Ένα από τα κτήρια φιλοξενεί το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ Μουσείο. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη με την εκπληκτική Πινακοθήκη Χαρακτικής, δημιούργημα του Ζιτσαίου Ζωγράφου Κώστα Μαλάμου. Θα θαυμάσουμε έργα των  ΤΣΑΡΟΥΧΗ, ΤΑΣΣΟΥ, ΚΑΤΡΑΚΗ και άλλων εκλεκτών καλλιτεχνών. Ακολουθεί Επίσκεψη-ξενάγηση  σ΄ενα από τα περίφημα οινοποιεία, το « ΖΟΙΝΟΣ»  όπου θα δοκιμάσουμε και τα περίφημα αφρώδη της Ζίτσας και θα θαυμάσουμε τα αμπέλια της ποικιλίας Ντεμπίνα

 Συνεχίζουμε  με το χωριό Καρίτσα όπου ένα εξαιρετικό ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ  που στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού δημοτικού σχολείου άνοιξε και  είναι πλέον επισκέψιμο. Στη πλούσια συλλογή του Δωρητή –Συλλέκτη Κου Μήτση περιλαμβάνονται αντικείμενα, εργαλεία, υφαντά, φορεσιές, παιχνίδια κ.α. που φωτίζουν πτυχές της ζωής των κατοίκων του περασμένου αιώνα. Χρόνος για γεύμα σένα από τα ταβερνάκια του χωριού με τοπικά εδέσματα.

Τελευταία επίσκεψη στον οικισμό της Κληματιάς. Στο κέντρο του

 ο Άγιος Δημήτριος, Σταυρεπίστεγος Ναός του 1558. Εξαιρετική η αγιογράφηση του 16ου αι.  Χρόνος για καφέ και περίπατος στα καλντερίμια της Κληματιάς.

Στις 18.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάση  καθ’ οδόν  για ξεκούραση  και για να γευθούμε τα περίφημα Γιαννιώτικα σιροπιαστά γλυκά.

Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις  20.30.-              

                                                                                ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

Τιμή συμμ.:   25 €

    Το GRANDE  Tours προσφέρει :

1.- Μεταφορά με άνετο  κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.-Οινογευσία   στο οινοποιείο ZOINOS

3.-Συνοδό Γραφείου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜ.: με προκαταβολή 10 €