07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο «τραίνο», τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή του Φενεού και των Τρικάλων  Κορινθίας. Μετά την Αιγείρα ανεβαίνουμε προς τα χωριά του όρους Ζήρεια, Ευρωστίνη.

 Πρώτος σταθμός για να θαυμάσουμε ένα κόσμημα της Ελληνικής ναοδομίας στην ύπαιθρο. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Είναι βασιλική βυζαντινού ρυθμού, που κτίστηκε το 1811 και ξεχωρίζει για  τους 17 τρούλους του και τις τρεις αγίες τράπεζες, αφιερωμένες στους Άγιο Γεώργιο, Άγιο Δημήτριο και Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Υπάρχουν συνολικά 17 τρούλοι, έξι σε κάθε πλευρά του ναού, οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία που συμβολίζουν τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός, μεγαλύτερος όλων, που συμβολίζει τον Παντοκράτορα..

Συνεχίζουμε γιαΤαρσό, Γκούρα και φθάνουμε στο Φενεό. Εδώ βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. η τεχνητή λίμνη Δόξα που δημιουργήθηκε το 1996 σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Στο κέντρο της λίμνης έχει κτιστεί το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα.

 Συνεχίζουμε με το Ιστορικό  μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου,  από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την καλύτερη θέα του μαγικού αυτού “αλπικού” τοπίου. Χρόνος για προσκύνημα ,επίσκεψη του Κρυφού σχολειού αλλά και να γευτούμε  το φημισμένο γλυκό “τριαντάφυλλο” που μας προσφέρουν οι Γέροντες της Μονής. 

                   Συνήθως παραγωγοί πωλούν τα εκλεκτά προϊόντα τους που είναι τα όσπρια  ΦΕΝΕΟΥ, τυροκομικά η  ακόμη και ζυμωτό ψωμάκι.

Μια άλλη διαδρομή της Ζήρειας  θα μας οδηγήσει σε ένα άλλο σπουδαίο προσκύνημα εκεί  που η Παναγία άφησε το ομοίωμά της στον κορμό του Ιερού πλατάνου που αδελφωμένος με 3 ακόμα πλατάνια σχηματίζουν έναν υπέροχο φυσικό τρούλο για να στεγάσει το μικρό εκκλησάκι.

Στο εσωτερικό του ναού είναι τυπωμένη ανάγλυφη και αμετάβλητη στους αιώνες η εικόνα της Θεοτόκου που κρατά στα χέρια της το Θείο Βρέφος. Είναι φτιαγμένο μέσα στο κοίλωμα (κουφάλα) ενός τεράστιου γεροπλάτανου, που φύεται εκεί για περισσότερα από χίλια χρόνια. Το ιστορικό αυτό πλατάνι είχε ύψος 25 μέτρα περίπου, ενώ η περίμετρος της βάσης του κορμού έφθτανε τα 17 μέτρα. Μέσα στον ιδιόμορφο ναό μπορούν να χωρέσουν 22 άτομα. Στο εσωτερικό του είναι αποτυπωμένη ανάγλυφα η εικόνα της Παναγίας που κρατά στα χέρια της το θείο βρέφος.

Έτσι ονομάστηκε «Παναγία η Πλατανιώτισσα», όνομα που πήρε αργότερα και το ίδιο το χωριό. Αφού προσκυνήσουμε θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και καφέ  η γεύμα στην Ταβέρνα της Δήμητρας όποιος επιθυμεί.

Στις 16.30 αναχωρούμε για μια στάση για καφέ δίπλα στην παραλία των Σελιανίτικων και επιστροφή στο Αγρίνιο περιπου στις 20.30

     Τιμή συμμετοχής:   27 €

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Συνοδός Γραφείου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 ΜΕ ΠΡΟΚ/ΛΗ  10 €