ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 12,13/2/22

  1η μέρα : Αγρίνιο – Άγιος Αθανάσιος – Πόζαρ

6:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Αγρίνιο για  να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας Μέτσοβο, Γρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη. Φθάνουμε στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο περίπου στις 11.30.   Χαρακτηρισμένος από το 1992 ως παραδοσιακός οικισµός, οφείλει τη γραφικότητά του, µε τα λιθόστρωτα σοκάκια αλλά και την ομοιομορφία στην οικιστική ανάπτυξή του (όλα µε πέτρα, ξύλο, κεραµοσκεπές), στην πρωτοβουλία των επιχειρηματιών που «επέβαλαν» µε τον τρόπο τους τον σεβασμό για τον τόπο! Θα απολαύσουμε την βόλτα μας στο αλπικό χωριό στους προποδες τοθ Καιμακτσαλάν, περπατώντας στο κεντρικό λιθόστρωτο σοκάκι και θα μαγευθούμε από τα πέτρινα κτήρια – δείγματα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής – όπως το παλιό σχολείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα. Στις 13.30 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ.΄Αφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Μεταφορά με το πούλμαν  για να επισκεφθούμε τις Iαματικές πηγές( φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών.(μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας).Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλέντι.

2η μερα: Έδεσσα-Βέροια- Βεργίνα-Αγρίνιο.

Πλούσιο πρωινό και αναχωρουμε με την εκπληκτική Έδεσσα. Χρόνος για  περιήγηση στην πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας. Θα περιδιαβούμε την παλιά πόλη Βαρόσι. Τα πλακόστρωτα και τα ξύλινα αρχοντικά,η Βυζαντινή Μητρόπολη αλλά και θα θαυμάσουμε τους περίφημους  καταρράκτες. Μεγαλύτερος ο Καράνος που πέφτει από ύψος 70 μ.Συνεχίζουμε με την Μονή Δοβράς. Η Μονή τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου, έχει ιδρυθεί τον 12ο αιώνα. ειλητάριο μάλιστα της Μονής, που χρονολογείται το 12ο αι., φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη των Αθηνών. Η Μονή λειτούργησε αδιάλειπτα μέχρι το 1822.Κατά την περίοδο της Επαναστάσεως υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εθνικά και θρησκευτικά κέντρα της περιοχής. Εδώ αναπτύσσει τη δράση του ο γνωστός οπλαρχηγός Καρατάσος και εδώ αντιμετωπίζονται επιτυχώς οι δυνάμεις των Τούρκων. Με την καταστροφή του 1822 η Μονή πυρπολείτε και ο ηγούμενος της, ιερομόναχος Γεράσιμος, απαγχονίζεται. Το καθολικό που σώζεται σήμερα κτίσθηκε το 1844.Η Μονή επανιδρύθηκε το 1995 ως Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή. Από το 2005 η αδελφότητα του μοναστηριού συνδέθηκε με τον νεοφανή Άγιο της Ρωσικής γης, Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Θαυματουργό επίσκοπο Συμφερουπόλεως. Η Ιερά Μονή κατέχει ένα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

 Συνεχίζουμε με την Βέροια. Μια πρωτεύουσα με ποικιλία. Παραδοσιακή με την παλιά αρχοντική Εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπουτα. Χριστιανική με την συνοικία Κυριώτισσα με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της  θα μας «ταξιδέψει» σε άλλη εποχή. Με πολλές χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες και αρχιτεκτονική παρόμοια με τη Μαρμπούτα, η Κυριώτισσα διατηρεί την ιδιαιτερότητά της, ενώ προσφέρεται και για αναψυχή με τους διάφορους αναπαλαιωμένους χώρους της. Στάση για γεύμα στην πλατεία της Ελιάς με το ωραίο πάρκο και την ωραία θέα στον Κάμπο της Ημαθίας..΄Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

 Τιμή συμμετοχής :   80 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο, τρίκλινο

                                   25 €   επιβάρυνση μονόκλινου

                                50 €    Παιδί 5-12 σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:   1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

                                  2.-Διαμονή σε άνετο Παραδοσιακό ξενοδοχείο

                               3.-Πλούσιο πρωινό

                                 4.-Πλούσιο δείπνο, γλέντι με ζωντανή μουσική(εάν επιτραπεί)

                               5.-Συνοδός Γραφείου

Κράτηση θέσεων  έως 27/1 με προκαταβολή 30  

ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ COVID