Δίον , Λιτόχωρο, Οσιος Διονύσιος , Μονή Κοντασριώτισσα ,17-18/7

Βαθύ πράσινο του Ολύμπου, μυθική oμορφιά, Αρχαιολογικοί χώροι. Ένας τόπος συναρπαστικός, γεμάτος αντιθέσεις, δασωμένες ακτές, απέραντο γαλάζιο και βαθύ πράσινο, μυρωδιά ρετσινιού και αλμύρας, αλλά και Mοναστήρια που κλείνουν Θεό μέσα τους, αυτό είναι η Πιερία .

1η μερα: Αγρίνιο-Δίον-Λιτόχωρο-Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

Αναχώρηση 6.30 από Αγρίνιο για Δίον με στάση για καφέ στην Γραφική Ιτέα. Άφιξη στο Δίον ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο με τα εντυπωσιακά ευρήματα. Γεφυράκια,  πλακόστρωτα μονοπάτια, αναρίθμητα πέτρινα κυρίως ερείπια ιερών, βωμών, ναών, θεάτρων, οικιών, θερμών, αφιερωμάτων κ.α.,

μας γοητεύουν στον απέραντο Αρχαιολογικό Πάρκο του ΔΙΟΝ. Η ιερή πόλη του Μακεδονικού βασιλείου, με το τέμενος του Ολυμπίου Διός να αποτελεί το κέντρο της θρησκευτικής ζωής, και το χώρο προβολής των Μακεδόνων Βασιλέων. Εδώ, τελούνταν τα «εν Δίω Ολύμπια» που οργάνωναν ο Φίλιππος Β’ και ο Μέγας Αλέξανδρος με πολυήμερους αθλητικούς και σκηνικούς αγώνες, μεγαλοπρεπείς θυσίες, και πλούσια αφιερώματα προς τιμή του Ολύμπιου Δία και των Μουσών.

Στο Μουσείο του Δίου,  θα θαυμάσουμε πολλά εκθέματα, τα περισσότερα ευρήματα των ανασκαφών, και οργανωμένα σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους (δημόσια κτήρια, αστικό κέντρο, ιερά, νεκροταφεία, κ.α.)

  Επόμενος σταθμός μας το Λιτόχωρο όπου χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα στο γραφικό χωριό στον ίσκιο του Ολύμπου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη, προσκύνημα στο Μοναστήρι του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και το απόγευμα καταλύουμε στο ξενοδοχείο στην  παραλία της Πιερίας, τακτοποίηση  και χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 18/7 Πλαταμώνας- Μονή Κονταριώτισσας-Παλαιός Παντελεήμονας

           Μετά το πλούσιο  πρωινό αναχώρηση  για το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Ένα καλοδιατηρημένο  κάστρο κτισμένο στη Μεσοβυζαντινή περίοδο από Φραγκους , με ένα καλοδιατηρημένο Πύργο στο κέντρο και υπέροχη θεά.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΣτη συνέχεια θα μεταβούμε στον Παλαιό Παντελεήμονα, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου με τα υπέροχα αρχοντικά Μακεδονίτικης Αρχιτεκτονικής, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια του και θα έχουμε χρόνο για καφέ. Στις 15.00 αναχ. για επιστροφή αφού επισκεφτούμε την Μονή της Κονταριώτισσας που τιμάται ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος και θα προσκυνήσουμε  λειψανο της Αγίας Αικατερίνης.

 Προσκύνημα και ξενάγηση στους χώρους του Μοναστηρίου που είναι κτισμένο σε λόφους με υπέροχη θέα στην παραλία Κατερίνης. Στη συνέχεια επιστροφή μέσω Εγνατίας με στάση καθ όδόν για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο  στις 21.00

Τιμή συμμετοχής : 65 € κατ’ άτομο στο δίκλινο, 15 € επιβάρυνση μονόκλινου

                            50 € παιδί σε τρίκλινο με τους γονείς του

Περιλαμβάνονται:

1.-Μεταφορά με άνετο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.-Διαμονή σε άνετο ξενοδοχείο 3 *** στην παραλία Κατερίνης 

3.-Πλούσιο πρωινό μπουφέ

4.- Φ.Π.Α.

5.-Έμπειρος συνοδός Γραφείου

 Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Είσοδοι σε μουσεία και χώρους  2.-Δημοτικος φόρος στο ξενοδοχείο