ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ

Με αφορμή την καλύτερη και πιο μαζική παραγωγή καστάνου στην περιοχή, το Άνω Κεράσοβο επαληθεύει τόσο ουσιαστικά όσο και πολιτιστικά τον λόγο για τον οποίο κάθε Οκτώβρη  διοργανώνονται οι γιορτές κάστανου.

 Αναχ.: 9/10

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο ( τραίνο )ώρα 11.00  και αναχώρηση για το ΄Ανω Κεράσοβο Μακρυνείας , Δήμο Αγρινίου. Μετά από ωραία διαδρομή φτάνουμε στο πανέμορφο Κάτω Κεράσοβο. Μικρή η απόσταση αλλά μας χαρίζει υπέροχες  απόψεις πάνω  στην λίμνη Τριχωνίδα. Η διαδρομή συνεχίζεται ανεβαίνοντας  την ανηφοριά προς το ΄Ανω Κεράσοβο μέσα από καταπράσινη διαδρομή που μας χαρίζει το παρθένο δάσος κυρίως Καστανιάς και πλατάνων.

Άφιξη στο χωριό και κατευθυνόμαστε στο κέντρο του χωριού.

Ένας περίπατος στα καλντερίμια του με τα πέτρινα σπίτια  και  την όμορφη εκκλησιά του επιβάλλεται. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χώρο της γιορτής.

 Τα κάστανα μπήκαν στην φωτιά λίγο πριν τις  11:00, το τσίπουρο ρέει άφθονο. Τα εδέσματα των γυναικών του τοπικού συλλόγου προσφέρονται άφθονα επίσης. Οι σούβλες γεμάτες, οι τηγανίτες με ντόπιο μέλι και η καλή διάθεση και το κέφι των Να επισημάνουμε η Γιορτή Καστάνου διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Τ.Κ. Άνω Κερασόβου.Το γλέντι αρχίζει και κρατά μέχρι αργά το απόγευμα με την ορχήστρα να κερδίζει και αυτή το δικό της χειροκρότημα για την άψογη διασκέδαση του κόσμου.

Το απόγευμα αναχωρούμε  στις 16.30 για επιστροφή. Οι ωραίες εικόνες τις φιλοξενίας της ελληνικής υπαίθρου με τα αρώματα και τις γεύσεις του ψημένου κάστανου και όχι μονο γεμίζουν το νου και την ψυχή μας..Άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 17.00 .-

                                                                            ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή εισιτηρίου:  10 €  

Περιλαμβανεται:

1.-Μεταφορα με άνετο πουλμαν,

2.-εισοδος στο χώρο της γιορτής.