Γευσιγνωσία στην πατρίδα της πιπεριάς, κολύμπι  και χαλάρωση στα θερμά νερά των ΠΟΖΑΡ, δείπνο με γλέντι, κοπή πίτας με δώρα. Και πολιτισμός στα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑΣ και ΑΙΓΩΝ. 

 Αναχ.4,5/2/23

  1η μέρα : Αγρίνιο – Βεγορίτιδα – Πόζαρ

06:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Αγρίνιο για  να εξερευνήσουμε τις ομορφιές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Στάση για καφέ πριν πάρουμε την Εγνατία  για μισή ώρα και συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή περνώντας από τούνελ, γέφυρες με ωραιότατες απόψεις στην Πίνδο και στην φύση γενικότερα. Πόλεις ενδεικτικές της διαδρομής μας ΜέτσοβοΓρεβενά, Σιάτιστα, Κοζάνη. Μπαίνουμε  σε τόπους   όπου ένα πολυλίμνιο  αλλάζει το τοπίο. Λίμνες Ζάζαρη , Χειμαδίτιδα, Πέτρα, Βεγορίτιδα.

τις όχθες της λίμνης το χωρίο Άγιος Παντελεήμων. Εκεί και οι Ναομίδηδες. Η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει με χειροποίητο τρόπο  καινοτόμα προϊόντα , που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης. Εδώ στον Άγιο Παντελεήμονα, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλιμα , καλλιεργούν τη φημισμένη  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημα του, την οποία μεταποιούν  και συσκευάζουν στην πετρόκτιστη μονάδα τους. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουν την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούν το  δικό μας σπορείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα. Στις 13.30 αναχωρούμε για ένα άλλο θαύμα της φύσης, τα περίφημα Λουτρά  Πόζαρ. ‘Άφιξη περίπου στις 14.30.Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.

Στις 15.30 μεταφορά με το πούλμαν  για να επισκεφθούμε τις Ιαματικές πηγές.(φυσικές πισίνες και νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37οC εδώ και χιλιάδες χρόνια ) και να θαυμάσουμε την ομορφιά του βουνού και των νερών. Για τους περισσότερο αθλητικούς μια βουτιά στις φυσικές πισίνες είναι μια πρόκληση για να αισθανθείτε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των λουτρών. (μη ξεχάσετε το μαγιό σας και το μπουρνούζι σας). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο με ζωντανή μουσική που θα εξελιχτεί σε γλέντι  στην ταβέρνα του ξενοδοχείου .Κόπη πίτας της Grande tours.

2η μέρα: Πόζαρ – Βεργίνα -Μουσείο ΑΙΓΕΣ-Βέροια-Αγρίνιο.

Πλούσιο πρωινό και η μέρα μας σήμερα λούζεται στον Ελληνικό Πολιτισμό. Ξεναγήσεις σε δύο εκπληκτικά Μουσεία.  ΒΕΡΓΙΝΑ και ΑΙΓΕΣ. Οι Βασιλικοί τάφοι και τα μοναδικά επιτύμβια μας εντυπωσιάζουν. Συνεχίζουμε με το πολυμορφικό Μουσείο ΑΙΓΕΣ.  Το Μουσείο αποτελεί μια νέα, ολιστική και δυναμική προσέγγιση της σχέσης αρχαιολογικού χώρου – Μουσείου – επισκέπτη. (το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τημενιδών, καθώς και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων). Ακολουθεί με άλλα λόγια το οικιστικό μοντέλο της ίδιας της αρχαίας πόλης, ενός ανοιχτού άστεως, με επάλληλους οικισμούς γύρω από έναν κεντρικό πυρήνα». Εδώ θα φιλοξενηθεί   επίσης η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη».

Γοητευμένοι  συνεχίζουμε με την πανέμορφη  Βέροια. Μια πρωτεύουσα με ποικιλία. Παραδοσιακή με την παλιά αρχοντική Εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτα και Χριστιανική με την συνοικία Κυριώτισσα  με τις λιθόκτιστες εκκλησίες και τα λιθόστρωτα σοκάκια της  θα μας «ταξιδέψει» σε άλλη εποχή. Στάση για γεύμα στην πλατεία της Ελιάς με το ωραίο πάρκο και την ωραία θέα στον Κάμπο της Ημαθίας. Στις 16.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθόδόν για καφέ. άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00 

 Τιμή συμμετοχής :     90 €  κατ’ άτομο στο δίκλινο, τρίκλινο

                                      30 €   επιβάρυνση μονόκλινου

                                     60 €    Παιδί 5-12 σε τρίκλινο

Περιλαμβάνονται:     1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

 2.-Διαμονή σε  άνετο ξεν/χειο 3*** το «Παραδοσιακό»

 3.-Πλούσιο πρωινό

 4.-Πλούσιο δείπνο και γλέντι με ζωντανή μουσική

  5.-Συνοδός Γραφείου

Κράτηση θέσεων  με προκαταβολή 30 € έως 15/01/2023