Μια ζωντανή πόλη στην καρδιά του κάμπου, σάς καλεί σε ένα ταξίδι στην παράδοση, τη φύση και την αυθεντική της ιστορία.

 Ένα ήσυχο απέραντο μωσαϊκό από χωράφια και χρώματα της γης θα μας υποδεχθεί.H Λάρισα μια ζωντανή πόλη  με Ιστορία, Πολιτισμό, Μουσεία αλλά και καφέ και μπαρ, ουζερί και εστιατόρια, καταστήματα, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε.

1η μέρα: Αγρίνιο – Δεσκάτη – Ελασσόνα – Λάρισα

Αναχώρηση από Αγρίνιο 6.30 απο τη πλατεία Μαβίλη για Λάρισα μέσω  Γρεβενών Δεσκάτης  και  

Ελασσόνας. Στάση καθ όδόν για καφέ στις πόλεις της επαρχίας που έχουν ήδη μπει στους ρυθμούς της παραδοσιακής Αποκριάς. Συνεχίζουμε με την πόλη της Λάρισας.

 Το ταξίδι σας μόλις άρχισε! Στο διαχρονικό περίφημο Μουσείο της πόλης μας περιμένει η ξεναγός μας. Ένα από τα άρτια μουσεία της Ελλάδας, που μαζί με τα παλαιότερα μουσεία της πόλης αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη πολιτισμού, οικονομίας και ανάπτυξης.  Η περιήγηση από τα νεολιθικά ως τα πρόσφατα χρόνια, στις αχανείς αίθουσες, είναι σαν ταξί  δι στο παρελθόν, με στόχο την «εμπειρία». Συνεχίζουμε την ξενάγηση  μας με την  Ακρόπολη, στο λόφο του Αγίου Αχιλλείου, με τη μεγάλη σκεπαστή αγορά, το μπεζεστένι του 15ου αιώνα. Την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Αχίλλειου. Το τμήμα του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου, το οποίο χρονολογείται στα τέλη του 3ου αιώνα π. Χ. Το αναστηλωμένο μικρό Β΄ Αρχαίο Θέατρο. Το μνημείο-μουσείο του Ιπποκράτη απέναντι από το Αλκαζάρ. Μικρά αξιοθέατα μιας μεγάλης ιστορίας. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Βόλτα στην πόλη που κινείται σε ρυθμούς αποκριάς. Δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο

2η μέρα: Λάρισα – Αμπελάκια – Αγιά – Μεταξοχώρι –Αγιοκαμπος Πλούσιο πρωινό και κατευθυνόμαστε προς τα όμορφα θεσσαλικά χωριά ορεινά και παραθαλάσσια. Περνώντας  από την Αγιά την πηγή των φρούτων και των μήλων ιδιαίτερα συνεχίζουμε για το γραφικό Μεταξοχώρι. . Εδώ τα μεγάλα πέτρινα σπίτια δεν φιλοξενούσαν μόνο τις οικογένειες, αλλά   φιλοξένησαν  και τους μεταξοσκώληκες προσφέροντάς τους το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Από το 1760 μέχρι το 1830 κάθε ένα από αυτά  λειτουργούσε ως μικρή βιοτεχνία όπου δούλευε όλη η οικογένεια. Τη σημασία που δόθηκε στην εκπαίδευση μαρτυρούν το σχολείο αρρένων και το παρθεναγωγείο που λειτουργούσαν εδώ .Τον  όμορφο τόπο αγάπησαν και οι καλλιτέχνες. Μπόστ, Λουκιανός Κελαιδώνης , Άννα Βαγενά κ. λ. π.  Εδώ  σε ένα δένδρο – προσκύνημα μίλησε ο Πατρο-Κοσμάς. Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται η Μονή Τιμίου Προδρόμου, η οποία, λες και ακολουθεί το δημιουργικό ρεύμα της περιοχής, ξεχωρίζει, αφού το γυναικείο κοινόβιο είναι πολυεθνικό και οι είκοσι αδελφές από όλο τον κόσμο υπό τις οδηγίες της ηγουμένης Θεοδέκτης δημιούργησαν έναν μικρό παράδεισο και ένα θαυμαστό δείγμα αυτονομίας και αυτάρκειας. Συνεχίζουμε  με  όμορφα χωριά όπως το  Μεγαλόβρυσο  με τα πετρόχτιστα σπίτια και την ωραία θέα σε κάμπο, θάλασσα και Πήλιο.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται με τα όμορφα  παραλιακά χωριά  Αγιόκαμπος, Κ.Σωτηρίτσα, Καρίτσα, Στόμιο. Στάση για γεύμα. Στις 15.00  αναχωρούμε για Αμπελάκια μέσω  Ομόλιου   και  Τεμπών.  

Εδώ δίνουν Ραντεβού η  Ιστορία και παράδοση.  Γραφικό και Ιστορικό χωριό κτισμένο στην   Όσσα (Κίσσαβος) με θέα τον  κάτω Όλυμπο.

Πέτρινα σπίτια με κεραμιδένιες στέγες κρέμονται στη δασωμένη πλαγιά του Κισσάβου, πάνω από τα Τέμπη. Όταν φτάνουμε κοντά, νιώθουμε πως βρισκόμαστε στην πηγή της παράδοσης. Τη βλέπουμε στην πανέμορφη πλατεία με τα πλατάνια και τις ταβέρνες. Τη νιώθουμε με μια βόλτα στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Αθανασίου. Παντού σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής, με κορωνίδα  το εντυπωσιακό αρχοντικό Σβαρτς, ένα από τα πιο σπουδαία κτήρια σε όλη τη Μακεδονία. Το επιβλητικό τριώροφο αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου (Σβαρτς), προέδρου της «Κοινής Συντροφιάς» των Αμπελακίων, το ξεπερνάει. Θεμελιώθηκε το 1787 και αποπερατώθηκε το 1798. Χρειάστηκαν, δηλαδή, 8 χρόνια για να κτιστεί και 3 για να ζωγραφιστεί και να διακοσμηθεί ολόκληρο! Το αποτέλεσμα είναι ένα μίγμα αμπελακιώτικης αρχιτεκτονικής, ευρωπαϊκού μπαρόκ και επιρροών από το Μαρόκο και τη Μικρά Ασία, που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ  Δείπνο με μουσική και γλέντι.

3η μέρα: Λάρισα – Κούλουμα στον Τύρναβο και στο Αγναντερό Καρδίτσας-Αγρίνιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε 10.30 για τον Τύρναβο.

 Χωριό γνωστό όχι μόνο από το Ούζο του αλλά και από το ιδιαίτερο τρόπο που γιορτάζουν τα κούλουμα  και το «μπουρανί». Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικότου είναι η λατρεία του φαλλού κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ως συμβόλου γονιμότητας και ευημερίας. Αναφέρεται από τις τοπικές αρχές πως οι καταβολές του είναι από την αρχαιότητα. Μικρή γεύση από τα φαλλοκρατικά χωρατά και πειράγματα που καλεί η μέρα και συνεχίζουμε με   το περίφημο Αγναντερό Καρδίτσας που αυτή την μέρα μας εντυπωσιάζει με το έθιμο των κουδουνοφόρων με τις υπέροχες φορεσιές.  Eδώ  τα  κούλουμα γιορτάζονται με την αναβίωση του Καραγκούνικου Γάμου και την αναπαράσταση του κλεψίματος της αρκούδας από τους «κουδουνάδες». Προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα (φασολαδα-λαγάνα) και  άφθονο κρασί.Η εορταστική ατμόσφαιρα της αποκριάς συνοδεύεται από ζωντανη ορχήστρα με Δημοτικά τραγούδια.

Το απόγευμα αναχωρούμε  για την επιστροφή μας με στάση καθοδόν μέσω Τρικάλων-Καλαμπάκας-Εγνατίας και Ιώνιας Οδού. ΄Αφιξη στο Αγρινιο περίπου στις 21.00

Τιμή συμμ:   215 €  κατ΄ατομο στο δίκλινο bungalows

                   230 €  κατ΄ατομο σε δίκλινο σε superior  guest room

                 120 €  Επιβάρυνση μονόκλινου   σε  bungalows

                   130 €  Eπιβάρυνση  μονόκλινου σε superior guest room

 Το  GRANDE Tours προσφέρει :

 1.- Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν 

  2.-Διαν/σεις σε ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL 5 *****

 3.-Πλούσια Πρωινά μπουφέ

 4.-Ημιδιατροφή, μπουφέ στο ξενοδοχείο.

   Το Δεύτερο  δείπνο με  μουσική  και χορό.

 5.- Επίσημη ξενάγηση στη Λάρισα.

       Μουσείο και χώρους.

 6.-Συνοδός γραφείου

 7.-ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.- Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.-Φόρος Διαμονής 4 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  25/1 με προκαταβολή  80 €