ΑΝΔΡΟΣ – Ι.ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ- Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ –    ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΝΟΥ   30/06-2/07/24

1 μέρα : Αγρίνιο – Ραφήνα-Τήνος-Κιόνια η Μύκονος (προαιρετική)

02:30 π. μ. Συγκέντρωση ΣΑΒΒΑΤΟ  βράδυ προς ΚΥΡΙΑΚΉ πρωί, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση από Αγρίνιο για Ραφήνα με μία στάση καθ’ οδόν  για καφέ. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση 07.30 για Τήνο. Άφιξη. . Τακτοποίηση σε δωμάτια ανάλογα της επιλογής σας. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στο νησί για ξεκούραση, γεύμα και προσκύνημα στο Ναό της Μεγαλόχαρης που είναι κτισμένος από λευκό μάρμαρο και που στα βοηθητικά γύρο κτίρια λειτουργεί αξιόλογο Μουσείο και Πινακοθήκη Τηνίων και άλλων γνωστών καλλιτεχνών που μπορούμε να επισκεφτούμε.

Στις 17.00 αναχωρούμε για την παραλία ΚΙΟΝΙΑ όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και καφέ. Επιστροφή. Στις 20.00 προαιρετική ξενάγηση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού όπου θα ανακαλύψουμε το έργο του Χαλεπά και άλλων Τηνίων Καλλιτεχνών. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση. (Για όσους επιθυμούν συνεχίζουν  με  το πλοίο για Μύκονο. Άφιξη  περίπου στις 11.40. Χρόνος ελεύθερος στο γραφική Χώρα με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανεμόμυλους, την Μικρή Βενετία. Βόλτες στα  « Ματογιάννια» και το απόγευμα 17.30 αναχ/ση για Τήνο. Άφιξη. Τακτ/ση στο ξεν/χείο. Διαν/ση.  20 € επιβάρυνση για ΜΥΚΟΝΟ.)

2η μέρα: Μοναστήρι Αγία Πελαγία-Βωλάξ- ΑΝΔΡΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε την ομορφιά του εσωτερικού του νησιού. Πρώτη μας στάση στη Μονή της Κυράς των Αγγέλων ή Κεχροβουνίου εκεί όπου η Αγία Πελαγία είδε όραμα την Παναγία να της υποδεικνύει τον τόπο που έπρεπε να ψάξουν για την εύρεση της  θαυματουργής εικόνας της. Η διαδρομή μας προς το εσωτερικό του νησιού μας αποκαλύπτει τον Κυκλαδίτικο χαρακτήρα του νησιού, με τα μικρά κάτασπρα χωριουδάκια αλλά και τους πολλούς περίτεχνους περιστεριώνες που χαρακτηρίζουν το νησί.  Στη συνέχεια, στάση  στο  εκπληκτικό  Βωλάξ, ένα χωριό που θαρρείς έχει ξεπηδήσει από τις ιστορίες του Αστερίξ και του Οβελίξ, με τεράστιες στρογγυλές πέτρες να θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Η εικόνα μας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους. Περίπατος στο χωριό με τα χαριτωμένα σπιτάκια αλλά και τα εργαστήρια των καλαθοπλεκτών. Στάση για καφέ και επιστέφουμε στη Χώρα. Στις 14.00 αναχωρούμε για Ανδρο. ΄Άφιξη στις 16.00 Η Άνδρος είναι αρχόντισσα και πανέμορφη, δεν την είπαν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Η Χώρα είναι χτισμένη σε χαμηλό λόφο, έχει εκείνη την αρχοντιά που της χάρισαν τα άξια τέκνα της: επιβλητικά κτήρια, απλωτά σκαλιά, ευρύχωρη πλατεία με δένδρα. Mετά το λιμάνι του Γαυρίου και το γραφικό Μπατσί φθάνουμε στην Χώρα. Αριστοκρατική με τα λευκά πλακόστρωτα σοκάκια και τα μικρά αρχοντικά μας γοητεύει με την ωραία δομή της, τα όμορφα αρχοντικά τα πλακόστρωτα ,την πλατεία  της Ρίβας στο κάτω άκρο της Χώρας όπου δεσπόζει το άγαλμα του Αφανή Ναύτη, το μικρό κάστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο που ιδρύθηκε το 1981 από δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή με ευρήματα από όλο το νησί, η Καίριος Βιβλιοθήκη κ.λ.π.

Στις 19.00 επιβίβαση στο πούλμαν και αμέσως αναχώρηση για την περιοχή Ώρες, και την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Η περιοχή πήρε το όνομα «Ώρες» επειδή στην Μονή ανέβαιναν οι άρχοντες και οι ναυτικοί του νησιού για να ακούσουν την ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών. Η ιστορική παρουσία της Ι.Μ. ανάγεται στον 11ο αιώνα. Πολλά κειμήλια ανεκτίμητης θρησκευτικής αξίας είναι κτήμα της. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την ιερά εικόνα της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» την Μυροβλύτισσα . Αυτή προέρχεται από τον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως από τον 16ο αιώνα . Επίσης αξίζει να αναφέρουμε την αργυροκέντητη εικόνα του Αγίου Νικολάου φιλοτεχνημένη από την Λεοντία μοναχή στην οποία χρησιμοποίησε ως υλικά πολύτιμους λίθους  και τρίχες των μαλλιών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ι. Μονή φυλάσσεται επίσης πλήθος ιερών λειψάνων Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μπορούμε να προσκυνήσουμε ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου του Ιεράρχου προστάτη και εφόρου της Ι. Μονής , την ευωδιάζουμε και θαυματουργούσα Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Νέου (η οποία μεταφέρθηκε στην Ι. Μονή τον 16ο αιώνα από το Μετόχι της  των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης το οποίο σήμερα είναι Ενοριακός Ναός)  την γνάθο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την χείρα της Αγίας Μακρίνης αδελφής του Μ. Βασιλείου,   τμήμα  της κάρας  του Αγίου Ιωσήφ του Αριμαθαίας, ο μηρός τού Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ιακώβου του Πέρσου και  πλήθος άλλων τιμίων λειψάνων. Αφού παρακολουθήσουμε την Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας της Μυροβλήτυσας  αναχ.το πρωί.

3η μέρα:  ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ-ΑΝΔΡΟΣ- ΑΓΡΙΝΙΟ

agia marinaΣτις 07.00 αναχωρούμε για την Αγία Μαρίνα που ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Η Μονή χρονολογείται από το 1325, όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται με θαυματουργό τρόπο η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή . Κατά τον 16ο αιώνα το μοναστήρι καίγεται τρεις φορές από επιδρομές πειρατών, αλλά ο Ιερομόναχος Σωφρόνιος καταφέρνει να το ανακαινίσει, πουλώντας την περιουσία του . Το μετατρέπει σε γυναικείο μοναστήρι, που έφθασε να φιλοξενεί ακόμη και 100 καλόγριες.

Συνεχίζουμε για την αρχοντική Χώρα της Άνδρου  όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο, αγορά σουβενίρ ,επίσκεψη Μουσείων  και φαγητό.

 Στις 11.30 αναχωρούμε για ένα άλλο εξαιρετικό προσκύνημα στην Μονή Παναχράντου. Άφιξη  στο μοναστήρι που  βρίσκεται κυριολεκτικά γαντζωμένο πάνω στο βουνό, περιστοιχισμένο από μεγάλους βραχώδεις όγκους , Ιδρυμένο πριν από το 960  μ.Χ.  Η μονή παρουσιάζει, όψη φρουρίου και από το 1750 φιλοξενεί την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος. Ηγούμενος της Μονής ο φιλόξενος Ευδόκιμος που φημίζεται και για το χάρισμά του στην μαγειρική. Θα έχουμε χρόνο μιας ώρας για προσκύνημα και ξενάγηση στη Μονή. Στις 13.00  αναχώρηση για το γραφικό Μπατσί. Χρόνος για γεύμα. Συνεχίζουμε με  Γαύριο  απ΄’οπου αναχ/με  στις 16.00  για ΡΑΦΗΝΑ και από εκεί για Αγρίνιο. Άφιξη περίπου στις 21. 30.-

 Τιμή συμμετοχής :  160.00 €  κατ΄ άτομο ,δίκλινο, τρίκλινο

                                130.00 €παιδικό (4-10 ετών)

  Το GRANDE TOURS προσφέρει :

1.- Μεταφορά με πούλμαν για όλες τις διαδρομές της εκδρομής

2.- Εισιτήρια πλοίου τουριστικής θέσης ΡΑΦΗΝΑ –ΤΗΝΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ

3.-Μια διαν/ση σε ξεν/χειο στην Τήνο

4.-Ένα πρωινόπλουσιο ΤΗΝΟΣ

Δεν περιλαμβάνεται:

1.- Εισιτήρια για την ξενάγηση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

2.-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

3.-Φόρος Διαμονής στο ξεν/χείο

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 60,00 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ 15/6/24