Νησί των Μυθικών Σειρήνων

4 μέρες   10/6-13/6/22

1η ημέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ-Ι.ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ-  ΔΡΑΜΑ

Αναχώρηση στις 06.30 π.μ απο την πλατεία Μαβίλη (τραίνα)για  Μακεδονία. Στάση καθ ΄οδον για καφέ και συνεχίζουμε για Σέρρες. Επίσκεψη-προσκύνημα την Μονή Εικοσιφοινισας μεταξύ Σερρών και Δράμας. Κτισμένη σε κλασική Μακεδονίτικη Μοναστηριακή αρχιτεκτονική στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, αμέσως μετά τον οικισμό Κορμίστα, σε μια κατάφυτη τοποθεσία, σε υψόμετρο 743 μ. Το μοναστήρι είναι Σταυροπηγιακό. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας. Θα ασπαστούμε την αχειροποίητο εικόνα της. Συνεχίζουμε για   την Δράμα. Εύκολα θα ανακαλύψουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, αυτό που φέρνει στο νου εικόνες αλλοτινών εποχών, τότε που η Δράμα ήταν σημαντικό κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας καπνού. Όμως τελικά αυτό που κάνει τη Δράμα να ξεχωρίζει είναι η ύπαρξη των πηγών της Αγ. Βαρβάρας, μέσα στην καρδιά της πόλης. Τέτοια αφθονία τρεχούμενων νερών μόνο εδώ και στην Έδεσσα συναντάς. Γύρω από τις πηγές αναπτύσσεται ένα πραγματικό δάσος από υπέργηρα πλατάνια..Δράμα.

2η μερα: ΔΡΑΜΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ-ΔΟΞΑΤΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ- ΦΙΛΛΙΠΟΙ-Κεραμωτή.

Πρωινό και αναχώρηση ένα από τα μεγαλύτερο ποτάμια σπήλαια. Ο ποταμός Αγγίτης το διαρρέει για 21 χιλ. δημιουργώντας μοναδικές εικονες. Συνεχίζουμε με το χωριό Δοξατο. Η κωμόπολη Δοξάτο στον κάμπο της Δράμας με τις μεσοπολεμικές κατοικίες και τα όμορφα νεοκλασικά, ενδεικτικά της χρυσής εποχής της καπνοκαλλιέργειας. Συνεχίζουμε με τον  Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, η ξακουστή ρωμαϊκή αποικία (ιδρύθηκε το 356 π.Χ. από τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο), αποτελεί ίσως το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και το Βαπτιστήριο της Λυδίας, της πρώτης χριστιανής της Ευρώπης.

Συνεχίζουμεγια το λιμάνι της Κεραμωτής. Άφιξη στο λιμάνι και στις 15.30 επιβίβαση στο ferry boat για Θάσο. Σε λιγο χρόνο άφιξη στον Λιμένα σημερινή πρωτεύουσα του νησιού χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για μια προσωπική γνωριμία. Δείπνο σε ταβερνάκι στο Λιμένα Θάσου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ

Πρωινό και η ξεναγηση μας αρχίζει με τον Αρχαιολογικό χώρο της πρωτεύουσας. θα δούμε στην Αρχαία αγορά, στοές διακοσμημένες με αγάλματα, βωμούς και Ιερά αναθήματα. Το Αρχαίο ωδείο, τα Ιερά του Ποσειδώνα και του Διονύσου. Στον πευκόφυτο  λόφο πίσω από την πόλη, βρίσκεται το Θέατρο και η Ακρόπολη.Συνεχίζουμε με γύρο του νησιού. Ένα νησί με φυσική ομορφιά, πολύ πράσινο και γραφικά χωριά. Θα περάσουμε από την Χρυσή Αμμουδιά και την Σκάλα ποταμιάς με την ωραία παραλία. Ποταμιά (αμφιθεατρικά χτισμένη), Παναγία η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, διατηρητέος οικισμός με μακεδονίτικο χρώμα .Σκαλα Ποταμιάς, Κοίνυρα, Θα συναντήσουμε όμορφες ακρογιαλιές, γραφικούς τουριστικούς οικισμούς όπως η Αλυκή με τα λατομεία μαρμάρου όπου θα ξεναγηθούμε.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη-προσκύνημα  στην μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, προστάτη του νησιού, χτισμένη σε επιβλητική τοποθεσία στις νότιες ακτές του νησιού, φαντάζει να πλέει στο Αιγαίο αγναντεύοντας το Άγιο Όρος. Στάση στην  όμορφη παραλία του Ποτού. Συνεχίζουμε για χωριό Θεολόγος, στο εσωτερικό του νησιού. Παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Υψάριου. Παραδοσιακά πέτρινα μακεδονικά αρχοντικά, πλακόστρωτα σοκάκια και πλούσια παράδοση. Στάση για γεύμα η στον Ποτό ή στον Θεολόγο. Συνεχίζουμε με Λιμενάρια. Εδώ εντοπίστηκε προϊστορικός οικισμός και εδώ υπάρχουν και πολλά μεταλλεία.  Μια περιήγηση.  Στάση για περίπατο. Ο γύρος μας συνεχίζεται μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή, Καλλιράχη χτισμένη στην πλαγιά του βουνού,  Πρίνος γνωστός για τα κοιτάσματα πετρελαίου στον υποθαλάσσιο χώρο, Σκάλα Ραχωνι  και καταλήγουμε στο Λιμένα όπου είναι και το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΘΑΣΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρωινό και  09.30 αναχώρηση για την πανέμορφη Καβάλα. Επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού που λειτουργεί εδώ τα τελευταία χρόνια για να θυμίζει ότι ο καπνός ηταν ο πλούτος της πόλης για πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε με το  Μουσείο Προσφυγικού πολιτισμού.Το Μουσείο δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι από απογόνους προσφύγων δεύτερης και τρίτης γενιάς. Προσφύγων που διώχτηκαν βίαια από τις πατρίδες της Ανατολής, εγκατέλειψαν τις εστίες τους όπου επί τρεις χιλιάδες χρόνια μεγαλούργησαν, και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα. Έφεραν μαζί τους την ιστορία τους, τον πολιτισμό, την αρχοντιά και τις αξίες τους, το σπόρο που φύτεψαν στη νέα τους γη, αυτή της μητέρας Ελλάδας.
        Θα κλείσουμε την επίσκεψή μας με βόλτα στην παλιά πόλη, στην συνοικία της Παναγιάς. Γ εύμα και αναχώρηση για επιστροφή στις 14.00. Αφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 21.00

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΉ ΣΥΜΜ.:  245 € το άτομο στο δίκλινο

               55 € επιβάρυνση μονόκλινου

  Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μια διανυκτέρευση στη ΔΡΑΜΑ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • Δυο διανυκτερεύσεις στη ΘΑΣΟ
  • Πρωινό
  • 3 δείπνα Η  γεύματα σε επιλεγμένα ταβερνάκια
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ferry boat Κεραμωτή – Θάσος και επιστροφή
  • Περιηγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνεται:

1.-εισοδοι σε Μουσεια και χώρους

 2.-0 φόρος διαμονής 1,50 € ανα βραδιά  ανα δωμάτιο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  15/5 με προκαταβολή 50 €