06.30 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο τραίνο, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση  με στάση για καφέ καθ΄οδόν για την Νέα Μάκρη. Άφιξη στην Μονή  του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη  που είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες και βάρβαρες σφαγές, όπου ξεκληρίστηκε το μοναστήρι. Εδώ βρίσκεται   το σκήνωμα του αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού και ο τάφος της γερόντισσας Μακαρίας. Στις 13 Ιουλίου 1965 εκοιμήθη ο μεγάλος μας αγιογράφος και συγγραφέας Φώτης Κόντογλου, οποίος φιλοτέχνησε την πρώτη εικόνα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Κατ’ επιθυμία του κυρ Φώτη Κόντογλου, τα οστά του μεταφέρθηκαν στη Μονή της Νέας Μάκρης , όπου πήγαινε πάντοτε και ένιωθε εκεί μία όντως πνευματική ανάταση.

Στις 11.30 αναχωρούμε για το κέντρο της Αθήνας. Στάση στο σύνταγμα για  βόλτα στην αγορά και το γραφικό και ιδιαίτερο Γιουσουρούμ της Πλατείας Αβησσυνίας  αλλά και  γεύμα σένα από τα ταβερνάκια της περιοχής μοναστηρακίου. Στις 16.00 αναχώρηση από το ΣΎΝΤΑΓΜΑ και κατευθυνόμαστε στο περίφημο Κέντρο Νιάρχου, το κέντρο που στοχεύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, αποφασίστηκε να γίνει το 2006 από το συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα σχέδια ανατέθηκαν στον οραματιστή Αρχιτέκτονα Renzo Piano τo 2008.Θα περπατήσουμε στην  Αγορά (την καρδιά του Κέντρου). Εξωτερική περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που  φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κανάλι με τα σιντριβάνια του συμπληρώνουν  την εξαιρετική εικόνα  του κτιρίου.
Ακολουθεί η μετάβασή μας στον Φάρο, το ψηλότερο σημείο του Κέντρου για να θαυμάσουμε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά στα πόδια μας, τον υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του πάρκου .

Στις 18.00  αναχωρούμε  από το κέντρο για  επιστροφή με στάση καθοδόν για καφέ. Άφιξη περίπου στις 21.30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής:    30 € κατ΄ατομο

                              20 €  (παιδακι απο 5-12 ετών)

Το GRANDE Tours προσφέρει

1.- Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν

2.- ΣΥΝΟΔΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με προκαταβολή 20 € εως   10/04/24