15/06/24

06.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο παλαιό ΚΤΕΛ, τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση ΜΗΛΕΣΙ  για την Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου. ΄Ενα γυναικείο μοναστήρι το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον δημοφιλή και χαρισματικό γέροντα.

Το Ιερό Ησυχαστήριο που είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου), βρίσκεται στο Μήλεσι Αττικής, γεωγραφικά μεταξύ του Ωρωπού και της Μαλακάσας βόρεια της Αθήνας. Με την άφιξη μας  αντιλαμβανόμαστε  την ιερότητα του χώρου και απολαμβάνουμε την απόλυτη ηρεμία. Εντυπωσιάζεται  κανείς με τον επιβλητικό Ιερό Ναό και με τον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο. Πλήθος κόσμου ‘ερχονται στο Ησυχαστήριο που τιμά τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου στις 2 Δεκεμβρίου και έγινε μεγαλο προσκύνημα χάρη στον ίδιο τον γέροντα.

        Το μεσημέρι μετάβαση στον Σούνιο. Ο ναός του Ποσειδώνα είναι ο ωραιότερος  αρχαιολογικός χώρος στην Μεσόγειο. Στη μονομαχία για το όνομα μπορεί να κέρδισε, δωρίζοντας την ελιά, η θεά Αθηνά, αλλά ο Ποσειδώνας, με την τρίαινα που χτύπησε τον Ιερό Βράχο, της έδωσε το υγρό στοιχείο. Και οι Αθηναίοι δεν ζουν χωρίς τη θάλασσα και ολοένα περισσότεροι αποζητούν την πευκόφυτη ομορφιά του Σουνίου που ο Ναός του Ποσειδώνα, με το ανυπέρβλητο ηλιοβασίλεμα μαγνητίζει τους επισκέπτες και τους μεταμορφώνει σε προσκυνητές. Πρώτος αναφέρεται στο Σούνιο ο Όμηρος, περιγράφοντάς το ως το «ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως εκεί ο Μενέλαος, στο ταξίδι της επιστροφής από την Τροία, σταμάτησε για να θάψει τον πηδαλιούχο του πλοίου του, τον Φρόντη, που κατακεραύνωσε ο Απόλλωνας.

Στα νεότερα χρόνια το Σούνιο ήταν δημοφιλής προορισμός για περιηγητές, πολλοί από τους οποίους χάραξαν τα ονόματά τους επάνω στα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα. Η πιο διάσημη υπογραφή είναι αυτή του Τζορτζ Γκόρντον, 6ου λόρδου του Μπάιρον, γνωστού σ’ εμάς ως λόρδος Βύρωνας, που βρίσκεται στη νότια παραστάδα. 

Σήμερα το Σούνιο μας είναι κυρίως γνωστό για τον Ναό του Ποσειδώνα που επιστέφει την κορυφή του. Η ιερότητα του χώρου, όμως, ανάγεται σε πολύ προγενέστερη εποχή. Φαίνεται ότι ήδη από τον 8ο αι. π.Χ. ο βράχος που δέσποζε στην εσχατιά της Αττικής.

Μετά την επίσκεψη στο χώρο θα εχουμε ελεύθερο χρόνο  στην παραλία του Σουνίου για γεύμα και περίπατο.

Στις 17.00 αναχωρούμε για Αγρίνιο. ΄Αφιξη περίπου στις 21.30  με στάση καθ οδόν για καφέ.

 

Τιμή συμμετοχής: 45 €     

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Συνοδός Γραφείου
  3. Ξενάγηση Σουνιου
  4. ΦΠΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜ. Με προκ/λη 25 €