3 μέρες Μεγάλος Γύρος

Ζ Α Κ Υ Ν Θ Ο Σ   το «Φιόρε του ΛΕΒΑΝΤΕ»  3/6-5/6

Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε, το λουλούδι της Ανατολής για τους Βενετούς, φιλοξενεί περισσότερα από 7000 είδη λουλουδιών. Μια πανδαισία χρωμάτων και μυρωδιών που ενέπνευσαν τον πολιτισμό και διαμόρφωσαν την κουλτούρα των κατοίκων του νησιού. Ο ρομαντισμός είναι παντού γύρω σας στη Ζάκυνθο. Στην πόλη, στα ταβερνάκια, κάτω από κάθε παράθυρο όπου μπορεί να ακούσετε μια καντάδα, και φυσικά σε όλο το μήκος της δυτικής ακτής, απ’ όπου θα θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.

Οι παραλίες φημισμένες και πολυφωτογραφημένες: Το Ναυάγιο, ο Λαγανάς, ο Γέρακας, ο Βασιλικός, το Μαραθονήσι, οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι σα να έχουν προκύψει από χέρι ζωγράφου. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς οι χελώνες Καρέτα- Καρέτα, που κάνουν αιώνες τώρα τη διαδρομή από τη Λιβύη για να αφήσουν εδώ τα αυγά τους.

1η μέρα : Αγρίνιο – Κυλλήνη – Ζάκυνθος

Συγκέντρωση 07:30 και αναχώρηση για Ζάκυνθο μέσω Γέφυρας Χ. Τρικούπης – Κυλλήνη. Άφιξη, επιβίβαση στο Φέρρυ-Μπώουτ και 10:30 απόπλους για Ζάκυνθο. Άφιξη περίπου στις 12:00 και χρόνος στη Χώρα για προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου φυλάσσεται το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου της συγγνώμης. Συνεχίζουμε  με επίσκεψη στο Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων καθώς και στο Ναυτικό Μουσείο. Tακτ/ση στο ξενοδοχείο στην όμορφη παραλιακή της ΧΏΡΑΣ και χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ξεκούραση. Στις 17.00 αναχωρούμε για   τον Λόφο  του Στράνη όπου θα  δούμε με τα μάτια της φαντασίας  τον εθνικό μας ποιητή  Δ. Σολωμό να εμπνέεται από το απέναντι Ηρωικό Μεσολόγγι  και να γράφει τον Ύμνο στην Ελευθερία. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Μπόχαλη με το πανέμορφο Ενετικό κάστρο. Χρόνος για να ανάψουμε το κεράκι μας στην εκκλησία της Χρυσολεόντισας και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα πανω στην πόλη της Ζακύνθου πίνοντας τον καφέ μας η τρώγοντας το παραδοσιακό γλυκάκι της Ζάκυνθος.

Συνεχίζουμε για βόλτα στη Χώρα, στα γραφικά δρομάκια της πόλης, στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και την  Πλατεία Σολωμού με το επιβλητικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου αλλά και στην πολύβουη Στράτα Μαρίνα. Δείπνο. Διαν/ση.

2η μέρα : Ζάκυνθος

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο, προαιρετική παρακολούθηση της Θείας  λειτουργίας στον Άγιο ΔΙΟΝΥΣΙΟ  και στην συνέχεια εκδρομή στο πανέμορφο νησί. Επίσκεψη στο Μαχαιράδο της Εκκλησίας της Αγίας Μαύρας με την ανεκτίμητη εικόνα του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε με τον Άγιο Λέων  και την Έξω Χώρα Η Εξωχώρα είναι ένα χωριό πέντε και πλέον αιώνων. Τους σεισμούς άντεξαν πολλά κτίσματα, μεταξύ των οποίων και ένα παμπάλαιο σπίτι με το «κολόρο» του. Έτσι ονομάζεται το βαθυκόκκινο χρώμα με το οποίο έβαφαν παλιότερα τους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων στο νησί. Λέγεται ότι το χρώμα προέκυπτε από την ανάμειξη κοπριάς αλόγου και οινολάσπης από το μαυροκόκκινο ντόπιο κρασί Αυγουστιάτης και η λαϊκή πίστη το ήθελε να προστατεύει τις προσόψεις από την ανελέητη υγρασία του Ιονίου. Η απόχρωση αυτή χρησιμοποιείται ακόμη και σε ασβεστόχρωμα, αλλά τα τελευταία δείγματα εξαφανίζονται χρόνο με τον χρόνο. Συνεχίζουμε με Μαριές και  επόμενο σταθμό μας την  Αναφωνήτρια και επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Στις Βολίμες θα θαυμάσουμε την πέτρινη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα πέτρινα σκαλίσματα στις πόρτες και τα παράθυρα. Πολλές ΟΙ «ΝΤΟΠΙΕΣ» οι αιωνόβιες ελιές με τους περιτεχνους κορμούς θαρρείς έργο κάποιου γλύπτη στην διαδρομή μας. Το βράδυ θα δειπνίσουμε  σ΄ένα από τα  γνωστά κέντρα της πόλης με τις Ζακυνθινές καντάδες  αλλά και ποικίλο μουσικό  πρόγραμμα.

3η μέρα: Ζάκυνθος – Κυλλήνη – Αγρίνιο

Πρωινό και στις 10.30 αναχωρούμε από το ξεν/χείο για βόλτα στις ακρογιαλιές του Βασιλικού: Πόρτο Ζόρο, Άγιος Νικόλαος, Πόρτο Ρώμα και Γέρακα που η χελώνα CarettaCaretta δίκαια έχει επιλέξει για την ωοτοκία της. Επιστροφή στη Χώρα, χρόνος για επίσκεψη στο Μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης της Ζακύνθου και αγορά σουβενίρ και ντόπια γλυκίσματα  που τόσο φημίζονται. Γεύμα  σε κάποιο από τα ταβερνάκια της Χώρας και στις 17.30 επιστροφή στο λιμάνι της Χώρας όπου θα επιβιβαστούμε στο Φέρρυ – Μπώουτ για την επιστροφή μας . Άφιξη στην Κυλλήνη και αναχώρηση για Αγρίνιο με ανάλογες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 180 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

                                50 € επιβάρυνση μονόκλινου

                                150 € παιδί σε τρίκλινο με τους γονείς του

Το Grande Tours προσφέρει :

1.-Μεταφορά με άνετο, πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.-Διαμονή σε άνετο ξενοδοχείο κεντρικότατο στο κέντρο της χώρας

3.-Πλούσιο πρωινό μπουφέ

4.-ένα πλούσιο δείπνο σε ταβέρνα με μουσική

5.- Έμπειρος συνοδός Γραφείου

6.- Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται:

1.-Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

2.-Φόρος διαμονής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  22/5  ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 €         Έκπτωση 10%  για συμμετοχή οικογενειών 3 ατόμων και πλέον