ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ     ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

             3μέρες 29/30-4 & 1-5/2018

                                                                     Χαλκιδική,

τρεις Χερσόνησοι  που «τρυπούν» το Αιγαίο σαν την Τρίαινα του Ποσειδώνα, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άθως. Ένας τόπος συναρπαστικός, γεμάτος αντιθέσεις, δασωμένες ακτές,  γραφικοί κολπίσκοι, απέραντο γαλάζιο και βαθύ πράσινο, μυρωδιά ρετσινιού και αλμύρας, παράδοσης  και μοναστήρια που κλείνουν Θεό μέσα τους, αυτό είναι η Χαλκιδική.

 

1η μέρα : Αγρίνιο- Θεσσαλονίκη – Ι Μονή Σουρωτής – Οινογευσία – Σιθωνία

Συγκέντρωση των εκδρομέων  και αναχώρηση 06.00 π.μ., μέσω της Εγνατίας οδού με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή για καφέ παίρνοντας το δρόμο για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Περνώντας τον περιφερειακό της πόλης θα πάρουμε το δρόμο προς την Σουρωτή. Εκεί βρίσκεται η Ιερά Μονή Σουρωτής που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Παραμονή για προσκύνημα στην Μονή αλλά  και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Συνεχίζουμε ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού της Χαλκιδικής  και επισκεπτόμεθα ένα από τα φημισμένα οινοποιία της περιοχής όπου αφού ξεναγηθούμε θα ακολουθήσει Οινογευσία.Συνεχίζουμε για Σιθωνία όπου θα καταλύσουμε σε πολυτελές ξενοδοχείο στη  Μεταμόρφωση .Τακτοποίηση. Χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση με βόλτα στην αμμώδη παραλία του Ξενοδοχείου, ή στους καταπράσινους κήπους ή ακόμα απολαμβάνοντας τις spa εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο στο ξεν/χείο σε μπουφέ. Διαν/ση.

 

2η μέρα : Κρουαζιέρα το Άγιο Όρος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τον ΄Ορμο Παναγίας. Επιβίβαση στο πλοίο και 09.30  σαλπάρουμε  για το πιο όμορφο και ιερό μέρος της βόρειου Ελλάδος  με το μεγαλύτερο  ελληνικό ¨πειρατικό¨ πλοίο  το MENIA MARIA ιιι. με προορισμό το νοτιότερο άκρο του Άγιου όρους από εκεί ξεκινά η ξενάγηση των οκτώ ( 8) μοναστηριών της δυτικής όχθης.O ξεναγός μας θα μας ενημερώνει καθώς πλέουμε για  τις μονές, τις σκήτες και τους αρσανάδες της δυτικής όχθης.

Στις 13:30 περίπου φτάνουμε στην Ουρανουπολη όπου κάνουμε μια στάση για περίπου 2 ώρες .

Στις 15:30 περίπου αναχωρούμε για τον όρμο Παναγίας. Στο ταξίδι της επιστροφής συντροφιά μας κρατάει ένα ζωντανό παραδοσιακό ελληνικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στις 16:45 επιστρέφουμε, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Ξεκούραση, δείπνο και στις 20.30 αναχωρούμε για Μαρμαρά, Τορώνη και το χωριό Συκιά που κάθε χρόνο παραμονή Πρωτομαγιάς αναβιώνει παλαιό έθιμο με το άναμα φωτιών στην  «ακρόπολη» του χωριού για να κάψουν τον Απρίλη και να υποδεχτούν τον Μάη, με ήχους παραδοσιακής μουσικής και προσφορά εδεσμάτων «κουρμπάν». Επιστροφή το βράδυ στο ξεν/χείο.

3η μέρα : Χαλκιδική – Σπήλαιο Πετραλώνων – Αγρίνιο

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, η χερσόνησος με το όνομα του Μακεδόνα βασιλιά Κάσσανδρου, γαμπρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Περιήγηση στα γνωστότερα χωριά. Στάση για καφέ στην Καλλιθέα  και συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Πετραλώνων, εκεί όπου αποδείχτηκε ότι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί αρχαϊκή μορφή τού σύγχρονου ανθρώπου.  Επίσκεψη στο Σπήλαιο και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Στάση για φαγητό σε ταβερνάκι στην Καλλικράτεια και στις 15.00 αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις στην διαδρομή μας για καφέ. Άφιξη στο Αγρίνιο το βράδυ.

 

 

Τιμή συμμετοχής : 135 Ευρώ κατ’ άτομο στο δίκλινο

                      70 Ευρώ επιβάρυνση μονόκλινου 

100 Ευρώ παιδικό μέχρι 12 ετών (σε τρίκλινο δωμάτιο )

 

Περιλαμβάνονται.

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
  • Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* DOLPHIN BAY (πισίνα,spa,χαμάμ κ.λ.π.)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ( 2 πρωινά + 2 δείπνα σε μπουφέ)
  • Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος με μουσική στην επιστροφή
  • Οινογευσία
  • Συνοδός γραφείου
  • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  • Οτι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/4/2018 με προκαταβολή  60 €