Στα ΚΥΘΗΡΑ – MONEMBΑΣΙΑ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

1η μέρα: Αγρίνιο- Νεάπολη-Μονεμβάσια-Κύθηρα

Πρωινή αναχώρηση  από το τραίνο ώρα 05.30  με προορισμό τα  Μονεμβάσια και Κύθηρα.

Στάση για καφέ καθ ‘οδόν  και συνεχίζουμε για Μολάους. ΄Αφιξη  στην  Μονεμβάσια την τόσο ιδιαίτερη Καστροπολιτεία.

Η Μονεμβασιά  «Μόνη έμβασις» ή «Μόνη εμβασιά» , έχει πραγματικά μόνο μία δυνατότητα προσπέλασης από τη στεριά σήμερα με μια στενή γέφυρα. Άφιξη και αναχώρηση με τα πόδια να εξερευνήσουμε «το Γιβραλτάρ της Ανατολής».

Περπατούμε για να περιηγηθούμε στην ερειπωμένη εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά  από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε (όσοι αντέχουν) να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας απ΄οπου η θέα στο Μηρτώο πέλαγος είναι  συναρπαστική. Στο τζαμί απέναντι από την εκκλησία του «Ελκόμενου» Χριστού έχει δημιουργηθεί μικρό μουσείο. Κύρια εκθέματά του είναι βυζαντινά και φραγκικά γλυπτά. Χρόνος για περίπατο και καφέ. Συνεχίζουμε με Νεάπολη. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για τα Κύθηρα ή παραδοσιακά Τσιρίγο. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη η Θεά του έρωτα. Έτσι λοιπόν φέρει και το όνομα Κυθέρεια.  ‘Άφιξη, στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία. Το χωριό  βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , μπάνιο, δείπνο . Διανυκτέρευση.

2η μέρα Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο Λιβάδι με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου.  Συνεχίζουμε με τη Χώρα με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, Προτείνεται ένα καφέ στην πλατεία της Χώρας.  Το μεσημέρι καταλήγουμε στο Καψάλι το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και ελεύθερο  γεύμα. Είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα, τόπος συνάντησης για τις παρέες. Έχει δύο ωραίους κόλπους γύρω από τους οποίους είναι χτισμένος ο οικισμός. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα. Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  Μυλοπόταμο, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση,  διανυκτέρευση.

3ημέρα:
Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να  επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Ποταμός, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Αφού πιούμε και το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία συνεχίζουμε για τον Αβλέμονα .Ίσως το πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων. Στα ανατολικά των Κυθήρων, παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους.   Δεν είναι τυχαίο που όσοι επισκέφθηκαν τα Κύθηρα , μιλάνε στους φίλους του πρώτα απ’ όλα για την ομορφιά του Αβλέμονα. Αξίζει κανείς να δει το κτίριο με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό. Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες του νησιού, παραμονή, μπάνιο, γεύμα – ελεύθερο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος  Δείπνο.

 4η μερα : ΚΥΘΗΡΑ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

 Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Διακόφτι. επιβίβαση στο πλοίο για Νεάπολη και συνεχίζουμε με Ελαφόνησο. Φτάνουμε στο μικρό λιμάνι της Πούντας για να επιβιβαστούμε στο καραβάκι μαζί και να περάσουμε απέναντι στο νησί με τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά. Χρόνος για  μπάνια και ελεύθερο χρόνο  μέσα στο χωριό με το  όμορφο λιμανάκι. Στις 16.00 αναχώρηση για επιστροφή διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου κάνοντας της κατάλληλες  στάσεις καθ’ οδόν για  Αγρίνιο

ΤΙΜΉ ΣΥΜΜ. :ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ: 215€

                        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 60 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1.-Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

2.-Διαμονή  3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΗ HOTEL  στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.

 3.- πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.

 4.- 2 δείπνα

5.-Εισιτήρια F/B από και προς τα ΚΥΘΗΡΑ.

6.-Εισιτήρια για Ελαφόνησο

7.-Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

8.-Συνοδός γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1.- ποτά στα γεύματα
2.-Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
3.-Δημοτικοί φόροι 0,75 € ανά διανυκτέρευση που πληρώνονται στο ξενοδοχείο

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας.

Δηλώσεις συμμ. έως 13/07/2022 με προκαταβολή 50 ευρώ