4 ήμερη εκδρομή στη ΠΑΤΜΟ

1η μέρα : Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος  

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 10.00 στο τραίνο, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eεπιβίβαση στο πολυτελές πλοίο BLUE STAR 2  και απόπλους για την Πάτμο στις 15.00. Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στα νερά του Αιγαίου φθανουμε  στο  Αγιονησι. Η πρώτη εικονα της   φωταγωγημένης  χώρας με το Μοναστήρι του Αη Γιάννη του Θεολόγου να την στεφανώνει, φαντάζει μυθική.

Άφιξη στη Σκάλα  στις 22.15, στο λιμάνι του νησιού και επίνειο της Χώρας. Μεταφορά στο παραλιακό ξενοδοχείο μας, τακτ/ση στα δωμάτια. Βόλτα στο κέντρο της Σκάλας για γεύμα και την  πρώτη μας επαφή. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σκάλα –Γιορτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ στο Μοναστήρι του ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ-  Ι. Μ. Ευαγγελισμού – Γροίκος  – Σκάλα 

       Πρωινό και  αναχ/ση 08.00 για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου γιορτάζεται πανηγυρικά 0 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του οποίου η Άγια Κάρα φυλάσσεται στο Μοναστήρι. Μετά την Λειτουργία  θα παραμεινουμε στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την ιδιαίτερη  εικόνα  καλαισθησίας που εχει το νησί. Στη συνέχεια αφήνουμε την Χώρα για να επισκεφθουμε ένα άλλο μεγαλομονάστηρο.

 Η Μ. Ευαγγελισμού μας εκπλήσσει με την αρχιτεκτονική του αλλά και την φιλοξενία των μοναζουσών. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Χώρας με έντονο κοινωνικό έργο (Οι μοναχές ίδρυσαν το 1947 το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου) για να καταλήξουμε στον μικρό παραθεριστικό οικισμό του Γροίκου. Στάση για γεύμα. Επιστρέφουμε στη Σκάλα. Το απόγευμα ανεβαίνουμε στο λόφο όπου  το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας. Απο το καμπαναριό της θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τη Σκάλα. Επιστροφή.Διαν/ση.

 3η μέρα : Σκάλα – Χώρα  -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου  Θεολόγου 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει  η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Επόμενος σταθμός μας η παραλία της Λάμπης  που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Σκάλα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και βόλτα στα μαγαζάκια του χωριού για τις τελευταίες αγορές  σουβενίρ από το πανέμορφο νησί αγορά . Στις 23.00 συγκεντρωση στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά.

4η μερα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΑΓΡΙΝΙΟ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.00 και αμέσως επιβίβαση στο  πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχης: 160 € το άτομο στο δίκλινο με πρωινό

                                    25 € επιβάρυνση μονοκλινου

                                   120 € παιδι εωσ 12 ετών σε τρικλινο με τους γονεις του.

Το GRANDE Tours προσφέρει :

  • Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
  • Εισιτήρια Γ’ θέσης στο καράβι για την Πάτμο με επιστροφή
  • Eπιβάρυνση  22 €  για  καμπίνες.(οικογένεια η φίλοι) στην επιστροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο  άνετο και αξιοπρεπές  δύο νύκτες, στη Σκάλα hotel  HELLINIS
  • Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (Δύο)
  • Συνοδός ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δεν περιλαμβάνονται :

–  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

-Φόρος διαμονής 1,50 € κατ΄ατομο