Αναχ. :18,19/12

1η μέρα: ΑΓΡΙΝΙΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ-

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ-ΓΚΟΥΡΑ

07.00 Συγκέντρωση των εκδρομέων τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή του Φενεού και των Τρικάλων  Κορινθίας. Μετά την Αιγείρας ανεβαίνουμε προς τα χωριά του όρους Ζήρεια. Τα Τρίκαλα, ξεδιπλώνονται σταδιακά σε τρεις συνοικίες, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα. Στα Άνω Τρίκαλα ξεκίνησε η τουριστική φήμη των Τρικάλων, καθιστώντας την περιοχή έναν αγαπημένο προορισμό.

Το χωριό των περιβόητων Νοταράδων και αρχοντομαχαλάς στην Τουρκοκρατία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και κερδίζει τις εντυπώσεις με τους ψηλούς πύργους με τις σιδερένιες πόρτες και το μαγευτικό φυσικό τοπίο από καρυδιές και πλατάνια. Επίσκεψη – προσκύνημα στη Γυναικεία Μονή του Αγίου Βλασίου με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο των αρχών του 17ΟΥ αι.

 Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού  και για γεύμα στα Μεσαία Τρίκαλα.

 Συνεχίζουμε ανεβαίνοντας στις όχθες της Μυθικής λίμνης Στυμφαλίας όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ιστορίας και περιβάλλοντος της περιοχής. Περνώντας το Μεσινό και Παναρίτι φτάνουμε στο Οροπέδιο του Φενεού.

 Εδώ βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. η τεχνητή λίμνη Δόξα που δημιουργήθηκε το 1996 σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Στο κέντρο της λίμνης έχει κτιστεί το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα.

Επόμενη στάση το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Από το μπαλκόνι του θα απολαύσουμε την θέα στην κουκλίστικη Αλπική λίμνη και θα απολαύσουμε το παραδοσιακό γλυκάκι της Μονής που είναι το «τριαντάφυλλο». Προσκύνημα και επίσκεψη του Κρυφού Σχολειού της Μονής.

Το απόγευμα στο όμορφο πέτρινο χωριό της Γκούρας. Τακτ/ση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε ταβερνάκι του χωριού.

Αποτέλεσμα εικόνας για TRIKALA KORINUIAS FVTOΑποτέλεσμα εικόνας για TRIKALA KORINUIAS FVTO

2η μερα:  ΣΥΝΕΒΡΟ-ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟ-ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το ‘Χριστουγεννιάτικο παραμύθι»

Όμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Χελμού μας φέρνει μετά το χωριό Αμπελόκηποι  στο θεματικό πάρκο του Συνεβρού.

 Πολύχρωμα σκανδαλιάρικα  καλικατζαράκια θα μας καλωσορίσουν σ΄ένα μοναδικό τοπίο φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη για την φύση. Μια ανεπανάληπτη απόδραση στη φύση, στο παρελθόν και σε όσα χάθηκαν. Λιθόστρωτα και πεντακάθαρα μονοπάτια με ξύλινα σκαλοπάτια οδηγούν στη φάτνη αλλά και σε μια εκκλησιά Αρμένικη με Χριστουγεννιάτικες  μελωδίες.

Όλος ο χώρος θαρρείς ένα κομμάτι παραμυθένιου σκηνικού με ζωάκια, πουλάκια, ελαφρονεράιδες, νύμφες, κελαριστά νερά του Κριού ποταμού.

Αφού απολαύσουμε  την βόλτα μας στο Πάρκο  και πάρουμε το ρόφημα μας στο παλιό καφεπαντοπωλείο θα συνεχίσουμε με μια άλλη ορεινή ομορφιά.

Η λίμνη Τσιβλού είναι μία από τις λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου και βρίσκεται στον νομό Αχαΐας, στις πλάγιες του βουνού των Καλαβρύτων, τον Χελμό. 
Πρόκειται για μία φυσική λίμνη με ζωή λιγότερο από εκατό χρόνια αφού προστέθηκε στον γεωφυσικό χάρτη της περιοχής μόλις το 1913.

Ένα άλλο στολίδι του Χελμού είναι και η Ζαρούχλα. Ωραία πέτρινα σπίτια μέσα στην φαραγγιά με την πολυχρωμία της εποχής. Το χωριό όλο ένα αξιοθέατο. Θα παραμείνουμε για γεύμα η καφέ σε μια από τις ταβέρνες του χωριού και κατόπιν επιστροφή με ενδιάμεση στάση  για ξεκούραση. άφιξη στο Αγρίνιο περίπου στις 20.30

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

Τιμή συμμετοχής: 87 € κατάτομο στο δίκλινο

                             25 €  επιβάρυνση μονόκλινου

                                   55 € παιδί εως 14 ετών σε τρίκλινο

Το GRANDE TOURS προσφέρει :

  1. Μεταφορά με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο ΟΛΒΙΟΣ
  3. Φαγητό σε ταβερνάκι του χωριού
  4. Πλούσιο πρωινό
  5. Συνοδός Γραφείου

Δεν περιλαμβάνεται :

1.-Είσοδοι σε χώρους και μουσεία.

2.-Φόρος Διαμονής

Για ομαδική κράτηση άνω των 6 ατόμων έκπτωση 6%

Με τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολίου η rapid