Πέτρινα χωριά, περικυκλωμένα από πανύψηλες κορφές της  Πίνδου, απέραντα δάση με χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και νερά που κελαρύζουν παντού, ρυάκια, καταρράκτες, λίμνες, ποτάμια, σπήλαια πολύχρωμα με λίμνες….

Συγκέντρωση των εκδρομέων 06:00  στο «τραίνο» και αναχώρηση για Τζουμέρκα  μέσω Άρτας και των χωριών Γραμμενίτσα – Δαφνωτή-Ροδαυγή. Ωραιότατη  διαδρομή μέσω της γέφυρας Τζαρή – Ράμια – Μικροσπηλιά θα μας φέρει στον Καταρράκτη χωριό των Τζουμέρκων. Κτισμένο απέναντι από  δύο φυσικούς καταρράκτες που τα νερά τους πέφτουν από ύψος 80 μέτρων, με μια ωραιότατη πλατεία στο κέντρο του. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης κτισμένο από το 1827.Χρόνος για παρακολούθηση της Αρχιερατικής Πανηγυρικής Λειτουργίας προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης της οποίας την θαυματουργή εικόνα θα προσκυνήσουμε.

Στις 11:30 αναχωρούμε για Κτιστάδες και Ανεμότρυπα ,το εκπληκτικό σπήλαιο όπου στάση για καφέ και περιήγηση.Στα δυτικά της Στρογγούλας και σε υψόμετρο 900 μέτρων  ανακαλύφθηκε αυτό το εκπληκτικό σπήλαιο  από το 1960. Σήμερα είναι πλέον επισκέψιμο με το όνομα «Ανεμότρυπα». Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων.
           Επόμενη στάση μας το μεγαλοχώρι των Πραμάντων. Άφιξη στο χωριό που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 840 μ. στην πλαγιά της Στρογγούλας που φθάνει στα 2.175μ.Στάση για να περπατήσουμε στην μεγάλη πλατεία με την πέτρινη βρύση του «Αράπη»κτισμένη το 1887και να ανάψουμε ένα κεράκι στην επιβλητική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και μοναδικά χειροποίητα γλυκά και να γευματίσουμε η στα ταβερνάκια γύρω από την Πλατεία .

Στις 16.00 αναχ/με για επιστροφή μέσω Πλάκας εκεί που αναστηλωμένο δεσπόζει το μεγαλύτερο και κομψότεροπέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων και τότε πρωτομάστορα Μπέκα. Συνεχίζουμε με Φράστα – Μονολίθι – Πλατανούσα – Σκούπα-Ροδαυγή πάντα δίπλα στο φαράγγι του Αράχθου όπου στάση για καφέ  και περίπατο στην μεγάλη πλατεία του που κυριαρχεί η περίφημη πέτρινη εκκλησιά της Αγίας Παρασκευής.  Άφιξη περίπου στις 20.00.-

Τιμή συμμετοχής : 17 €  κατ΄ άτομο

Περιλαμβάνονται:

1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.-Συνοδός Γραφείου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ  10/11 με προκαταβολή 5 €