ΝΑΥΠΛΙΟ

             

Παράλια Κυνουρίας – Αστρος –  Ι. Μονή Λουκούς

Απολαμβάνοντας την όμορφη θέα προς τον Αργολικό κόλπο από το κάστρο του Παράλιου Αστρους, μια παραλία  ξεδιπλώνεται για έντεκα χιλιόμετρα για να συναντήσει το λιμανάκι του Αγίου Ανδρέα.  Στην ενδοχώρα η Ι. Μονη Λουκούς μας γοητεύει με την Αρχιτεκτονική της και την θαυματουργή Εικονα της Παναγιας. Το Ναυπλιο ενας παραμυθενιος Ιστορικος και Παραδοσιακός οικισμος!!!31/7-1/8

  1η μέρα: Αγρίνιο –Ναύπλιο – Μονή Λουκούς- Παράλιο ΄Αστρος

                          Αναχώρηση από την ΑΓΡΙΝΙΟ στις 07.00 για Κόρινθο – Άργος –Ναύπλιο.

        Συνεχίζουμε για τη Μονή Λουκούς χτισμένη στη θέση της αρχαίας Εύας. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η Μονή έχει χτιστεί πάνω σε παλαιοχριστιανική εκκλησία και στους τοίχους του καθολικού διακρίνονται αρχαία ανάγλυφα και επιστύλια. Χρόνος για προσκύνημα και ξενάγηση. Το Παράλιο Άστρος είναι ο επομενος σταθμός μας. Περπατώντας θα κατηφορίσουμε για να δούμε το Φάρο, το μικρό υπαίθριο θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι, τη μαρίνα κ.α.. Η μεγάλη παραλία είναι ο κύριος υπεύθυνος της τουριστικής ανάπτυξης που χαρακτηρίζει το Παράλιο Αστρος. Λιμάνι και πεζόδρομος  και το κάστρο, δίνουν έναν πρώτο τόνο γραφικότητας στη  κωμόπολη.Η χερσόνησος ,Το Νησί, που έχει σχήμα αστεριού, είναι αυτό που έδωσε το όνομα στον οικισμό, ενώ το κάστρο χτίστηκε πάνω στο λόφο το 1256 μ.Χ. από ενετικά χέρια. και το ανακαίνισαν τον 18ο αιώνα οι αδελφοί Ζαφειρόπουλοι, που ήταν εύποροι έμποροι στο εξωτερικό και ήρθαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να αγωνιστούν εναντίον των Τούρκων. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα.Το απόγευμα επιστροφή στο Ναύπλιο.

Τακτ/ση στο ξενοδοχείο.  Περίπατο στα στενά της παλιάς πόλης.

Το Ναύπλιο είναι μια παραδοσιακή πόλη που κρατάει αρκετά σημεία τις ιστορίας του. Μια βόλτα στα πολύχρωμα στενά της παλιάς πόλης με τα ασβεστωμένα καλντερίμια και τα μαγαζάκια με τα σουβενιρ μας μεταφέρουν θαρρείς σε κυκλαδίτικο νησί. Χρόνος ελευθερος. Διαν /ση

2η μέρα: Ναύπλιο – Μπούρτζι – Παλαμήδι – Αγρίνιο

 Πρόγευμα και μια μικρή ξενάγηση στα αξιοθέατα. Στην πλατεία Συντάγματος, το  Αρχαιολογικό Μουσείο, Ενετικό λιθόκτιστο κτήριο στη δυτική πλευρά της πλατείας Συντάγματος τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Το Μπούρτζι είναι από τα πλέον δημοφιλή μέρη για επίσκεψη. Χτίστηκε το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Γκαμπέλο. Στην αρχή ήταν φυλακή ενώ έχει μετατραπεί ακόμα κι ως ξενοδοχείο πολυτελείας!.Προαιρετική βολτα με καραβάκι. Χρόνος για γεύμα. Στις 16.00 αναχώρηση για Παλαμήδι. Ένα φρούριο στη πόλη του Ναυπλίου το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βρετανούς μετά από σκληρή μάχη με τους Οθωμανούς. Επιστροφή  στο Αγρίνιο με στάση καθ’οδο .

Τιμή συμμετοχής:    55 €    κατ΄ατομο στο δίκλινο, τρίκλινο

                                   20 €      Επιβάρυνση μονόκλινου

 Περιλαμβάνονται:

 1.-Μεταφορά με άνετο πούλμαν

2.- Μια διανυκτέρευση σε άνετο αξιοπρεπές ξενοδοχείο στο ΝΑΥΠΛΙΟ

3.- ΕΝΑ ΠΡΟΓΕΥΜΑ

4.- αρχηγός  

5.- ασφάλιση αστικής ευθύνης

6.- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβανεται:Φορος Διαμονής στο ξενοδοχείο

 *Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί.

**Το πρόγραμμα των εκδρομών, ενδέχεται να αλλάξει, σε περίπτωση που εμφανιστούν τυχών δυσκολίες στην έκβασή τους.

***Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του Covid19.